Stiri despre dezbatere historia

  35 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dezbatere Historia: Întâlnire nucleară Donald Trump-Kim Jong-un
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Întâlnire nucleară Donald Trump-Kim Jong-un

  Negocierile secrete pentru realizarea întâlnirii dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au intrat pe ultima sută de metri. Donal Trump a confirmat o întrevedere între şeful CIA, Mike Pompeo, şi Kim Jong-un în capitala Coreei de Nord, dar sunt multe alte necunoscute legate de locul şi de ageda discuţiilor dintre cei doi preşedinţi.

 • Dezbatere Historia: Începe războiul America-Rusia în Siria?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Începe războiul America-Rusia în Siria?

  Lumea aşteaptă cu sufletul la gură decizia preşedintelui Trump privind un atac armat asupra Siriei. Liderul de la Casa Albă a declarat pe Twitter că relaţiile SUA-Rusia sunt la cel mai periculos nivel din istorie, adăugând că rachetele americane, „noi, drăguţe şi inteligente, vor veni asupra Siriei”. Rusia ameninţă că va ataca atât rachetele, cât şi bazele americane de lansare. Omenirea se află în faţa izbucnirii unui conflict global.

 • Dezbatere Historia, ora 11.00: Incursiune în viaţa
necunoscută a lui Brâncuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia, ora 11.00: Incursiune în viaţa necunoscută a lui Brâncuşi

  Constantin Brâncuşi pleacă pe 1 septembrie 1926 la New York pentru o expoziţie personală. În urma sa, la Paris, lasă o relaţie secretă. Turneul american aduce consacrarea sculptorului la nivel mondial, în timp ce Brâncuşi întreţine o corespondenţă asiduă cu persoana misterioasă numită în scrisori Tonton. Ce înseamnă Tonton? Ce rol ajucat în viaţa lui Brâncuşi şi care a fost soarta acestei relaţii?

 • Dezbatere Historia. 1 Decembrie 1918: „Visul de Aur al României”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia. 1 Decembrie 1918: „Visul de Aur al României”

  Există în viaţa unei naţiuni clipe pe care atât de inspiratul Ştefan Zweig le numea „astrale”. Clipe în care istoria pare că-şi trage răsuflarea, înainte de a-şi urma tumultul vijelios, care-i transformă pe oamenii simpli în eroi sau în victime, pe politicieni în bărbaţi de stat sau în anonimi ai cronicilor oficiale, care transformă colectivităţile umane în naţiuni sau în populaţii.

 • Dezbatere Historia: Cât de adevărate sunt filmele istorice şi de ce ne plac?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Cât de adevărate sunt filmele istorice şi de ce ne plac?

  Într-o lume asaltată de globalizare şi de populism, cât de relevante mai sunt filmele istorice? De ce nu se mai fac filme istorice ca pe vremuri, când cu toţii identificam personajele istoriei naţionale cu actorii care le interpretau rolurile pe marile ecrane? De ce se fac filme istorice?

 • Dezbatere Historia: Franţa, în stare de şoc
înaintea alegerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Franţa, în stare de şoc înaintea alegerilor

  Electoratul şi presa din Franţa acuză violenţa de limbaj a dezbaterii televizate dintre cei doi candidaţi la preşedinţie, Emmanuel Macron şi Marine le Pen, care se vor confrunta duminică în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

 • Dezbatere „Historia“: Prinţul Charles la
Bucureşti, UK afară din UE. Ce ne aşteaptă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere „Historia“: Prinţul Charles la Bucureşti, UK afară din UE. Ce ne aşteaptă?

  Prin coincidenţa Istoriei, în aceeaşi zi în care guvernul Marii Britanii a activat Articolul 50 pentru ieşirea din Uniunea Europeană, la Bucureşti Prinţul Charles era decorat de către preşedintele Iohannis. Prinţul de Wales a primit Ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce pentru activitatea sa în România şi pentru promovarea imaginii ţării noastre în lume.

 • Dezbatere „Historia“: Cine sunt
duşmanii Europei şi de ce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere „Historia“: Cine sunt duşmanii Europei şi de ce

  Pe 25 martie se împlinesc 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, documentul prin care s-a înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, devenită ulterior Uniunea Europeană. Reprezentanţi a şase state fondatare - Franţa, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Luxemburg - au pornit pe drumul integrării care avea să aducă pace şi prosperitate pentru întreg continentul.

 • Dezbatere: România -  Pivotul Euroantlantic la intersecţia a două axe strategice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere: România -  Pivotul Euroantlantic la intersecţia a două axe strategice

  Fundaţia Universitară a Mării Negre (FUMN) şi New Strategy Center organizează, sub egida Academiei Române, dezbaterea: „România – Pivotul Euroatlantic al regiunii”. Evenimentul are loc luni, 28 martie, începând cu ora 17:00, la Grand Hotel du Boulevard (Bd. Regina Elisabeta nr. 5, sector 5, Bucureşti), şi vor fi invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi de securitate.

 • VIDEO Dezbatere Historia: Refugiaţii musulmani şi
identitatea creştină a Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dezbatere Historia: Refugiaţii musulmani şi identitatea creştină a Europei

  Premierul maghiar ViKtor Orban a făcut declaraţii şocante la Bruxelles afirmând că afluxul de refugiaţi, în majoritate musulmani, pune în pericol identitatea creştină a Europei. Care vor fi efectele politice ale unei asemenea declaraţii care pune gaz pe foc în plină criză a refugiaţilor? Care sunt planurile UE în privinţa primirii şi distribuirii obligatorii a unor cote mărite de refugiaţi către ţările membre?