Stiri despre democratie

  693 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Harababura land
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Harababura land

  De la ţara lui Papură Vodă am devenit la ţara lui Harababură Vodă, într-o democraţie originală, cu o harababură oarecum indusă, controlată, cu scopuri precise. O ţară care ne vrea proşti, în care nu mai înţelegem nimic. Cineva ne forţează să nu mai ştim ce facem, cine suntem şi ce vrem, ci doar să acceptăm ce ni se induce şi să facem ce spun unii că trebuie să facem, conform legilor harababurii.

 • Vor trăi şi vor fi liberi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vor trăi şi vor fi liberi

  Ce Europă vrem? Mai integrată? Globalistă? Naţionalistă? Prinsă între extreme, Europa riscă să se facă zob. Democraţiile la fel. Şi totuşi, Bătrânul Continent ar avea o alternativă. Dacă ar învăţa din experienţa altora.

 • Ipocrizie şi inerţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizie şi inerţie

  De ce rezistă PSD la putere? Pe ce se bazează ascensiunea populismelor şi persistenţa la butoane a unor Putin, Erdogan şi Orban? Pe prostia şi anemia opoziţiei? Desigur. Dar şi psihologia maselor ar putea fi lămuritoare.

 • Românii aşteaptă minuni de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii aşteaptă minuni de Paşte

  Săptămâna Paştelui ar trebui să fie luminată, să semnifice o renaştere a speranţelor de mai bine. Acum, românii trăiesc patimile politice. Dezamăgiţi sunt cetăţenii oneşti, oameni afectaţi de toate relele care se întâmplă-corupţia atotputernică, viaţa mizerabilă, guvernarea dezastruoasă, injustiţia, lipsa de perspective. Mulţi au protestat în stradă, în ţară sau în străinătate. Mai speră că Învierea le va aduce mari minuni!

 • Vrem ca PSD să înceteze cu populismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrem ca PSD să înceteze cu populismul

  PSD este un partid politic radical populist, am scris asta de acum ceva timp şi totul se pare că se îndreaptă spre confirmarea ipotezei.

 • Cum ne reparăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne reparăm

  Ţaţa Rada ar fi spus cu năduf că a bolânzit şi democraţia asta. Nu era îndeajuns că săraca îi are pe cap pe Dragnea, pe tanti Vasilica Viorica, pe Tăriceanu, Firea, Codrin şi Olguţa şi că abia face faţă mârlăniei şi avansurilor abjecte ale lui Ghiţă şi Voiculescu.

 • Vladimir Putin – un Ţar ales democratic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin – un Ţar ales democratic

  Ce se întâmplă azi în Federaţia Rusă? Alegeri prezidenţiale – în care este absolut predictibilă realegerea lui Vladimir V. Putin. Încă nu ştim care va fi procentul participanţilor la vot, dar şi aici există estimări care s-ar putea adeveri (în jur de 70%).

 • PSD a devenit Partidul Sultanului Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD a devenit Partidul Sultanului Dragnea

  Partidul Social Democrat este mai puţin democrat decât a fost până duminică, 11 martie 2018. Celor care îmi vor striga de pe la mese că „ăsta n-a fost niciodată partid democrat“ n-am să le dau cuvântul. Pentru că funcţionarea democratică a unei structuri de acest gen presupune ca mai multe criterii să fie satisfăcute simultan.

 • Ce mai e de făcut în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai e de făcut în politică

  Politica românească este o glumă sinistră: poate nu mai mult decât în alte state post-comuniste, dar în mod clar cu o identitate românească aparte de mizeră. Există, însă, o speranţă.

 • Un jurnalist de investigaţie din Slovacia şi iubita sa, ucişi în propria lor locuinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un jurnalist de investigaţie din Slovacia şi iubita sa, ucişi în propria lor locuinţă

  Un jurnalist de investigaţie slovac, care scria despre cazuri de evaziune fiscală în rândul unor persoane apropiate puterii, şi iubita sa au fost împuşcaţi mortal în locuinţa lor din oraşul Velka Maca, situat la aproximativ 65 de kilometri est de Bratislava. Potrivit poliţiei, este posibil ca atacul să aibă legătură cu subiectele pe care le investiga jurnalistul.

 • O istorie uitată
– 11 iunie 1848
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O istorie uitată – 11 iunie 1848

  S-au împlinit 170 de ani de când, pe 24 februarie 1848, Dumitru Brătianu a prezentat pentru prima dată lumii, la Paris, tricolorul românesc.

 • Să avem încredere în instituţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să avem încredere în instituţii

  Acesta este, sau ar trebui să fie – corolarul fundamental al unei societăţi cu o cultură civică amplă, în care cetăţenii implicaţi contribuie, prin participarea lor, la consolidarea unei societăţi democratice şi puternice. Prin urmare, acesta ar trebui să fie idealul către care trebuie să aspirăm – indiferent de agendele proprii, indiferent de modelele diferite de cultură politică din jur.