Stiri despre democratie

  634 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • BREXIT: Rezultatele
negocierilor de la Bruxelles şi impactul alegerilor din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BREXIT: Rezultatele negocierilor de la Bruxelles şi impactul alegerilor din Marea Britanie

  Dacă pe termen scurt incertitudinea politică poate să conducă la întârzieri şi blocaje în desfăşurarea negocierilor, pe termen lung configuraţia politică post-electorală din Marea Britanie poate duce la un acord mai avantajos de ambele părţi privind Brexit. Rezultatul alegerilor îi forţează pe conservatori să-şi regândească strategia, iar abordarea Theresei May de "hard Brexit" de dinainte de alegeri este pusă sub semnul întrebării.

 • Ce cred viitorii ofiţeri jandarmi despre meseria lor. Confesiunile oamenilor prinşi la mijloc în „jocul democraţiei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cred viitorii ofiţeri jandarmi despre meseria lor. Confesiunile oamenilor prinşi la mijloc în „jocul democraţiei”

  Maria Georgiana Ailoaie, Mihai Procop, Ilie Alexandru şi Bogdan Cristian Mănăilescu, studenţi la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, specializarea jandarmi, au povestit ce-i „mână în luptă” în privinţa meseriei pe care au ales-o. În perioada 24 iulie–4 august, cei patru se află în stagiu de practică la Jandarmeria Galaţi.

 • Deriva Turciei spre dictatură, discutată la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deriva Turciei spre dictatură, discutată la Bucureşti

  Joi, 20 iulie 2017, în sala de conferinţe „Safir“ a hotelului „Marshall Garden“ din Bucureşti, a avut loc o masă rotundă cu tema „Turcia, la un an după tentativa de puci”. În cadrul evenimentului au fost luate în discuţie evenimentele sângeroase din 15-20 iulie 2016 din Istanbul şi Ankara şi faptele petrecute începând din acele zile până în prezent.

 • PSD + Soros = Love
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD + Soros = Love

  În ultimii 15 ani, m-am întâlnit cu Soros de câteva ori. De fiecare dată am vorbit despre problematica romilor şi despre nevoia de a susţine o generaţie de tineri care să fie motorul intern necesar schimbării situaţiei actuale. Indiferent de poziţia mea faţă de ideile lui, şi de multe ori am fost în dezacord, am fost unul dintre cei ce au fost susţinuţi şi încurajaţi să spună ce gândeşte.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia

  Cîtă legitimitate au alegeri precum cele locale parţiale, unde doar 33 la sută din alegători s-au dus la urne, sau cele legislative franceze, unde rata de participare a scăzut sub cinzeci la sută pentru prima dată, şi care sunt cauzele şi soluţiile acestei slabe participări la vot?

 • Iohannis primeşte luni în SUA distincţia Light Unto the Nations, pentru întărirea democraţiei şi statului de drept
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis primeşte luni în SUA distincţia Light Unto the Nations, pentru întărirea democraţiei şi statului de drept

  Preşedintele Klaus Iohannis va primi, luni seara, la Washington, distincţia Light Unto the Nations, oferită de Comitetul Americano-Iudeic, în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane. Este primul eveniment la care şeful statului participă în cadrul vizitei sale în SUA.

 • Ludovic Orban: Deciziile în PNL să nu se mai ia în spatele uşilor închise. Partidul are nevoie de democraţie internă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ludovic Orban: Deciziile în PNL să nu se mai ia în spatele uşilor închise. Partidul are nevoie de democraţie internă

  Ludovic Orban, candidat pentru funcţia de preşedinte PNL la alegerile din 17 iunie, spune că îşi doreşte ca deciziile în partid să nu se mai ia în spatele uşilor închise, ci numai după consultarea membrilor liberali şi că în ultima perioadă multe decizii au fost luate fără a se ţine cont de voinţa reală de la baza partidului.

 • Adio, democraţie sau despre naşterea statului iliberal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adio, democraţie sau despre naşterea statului iliberal

  România intră abrupt în conul de umbră al iliberalismului. Dacă ne uităm în jurul nostru vedem că modelul iliberal se extinde cu repeziciune şi că tot mai multe ţări din „lumea liberă” sunt în pericol să se dez-democratizeze pe măsură ce însăşi natura politică a democraţiei pare să se schimbe. Victoria Coaliţiei pentru familie este doar primul pas al triumfului iliberalismului în România.

 • Mai avem nevoie de presă liberă în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de presă liberă în România

  Presa românească este cangrenată de tonomate, manipulatori de profesie, ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi, falşi jurnalişti, aşa zişi formatori de opinie şi tot felul de alte vedete, care otrăvesc permanent mediul şi societatea românească. Opinia publică are mari semne de îndoială privind presa românească. Societatea românească în ansamblu, este afectată grav de această toxicitate.

 • Vecinii necunoscuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vecinii necunoscuţi

  Organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi de Fundaţia Konrad Adenauer, în aceste zile se derulează şcoala internaţională de primăvară „Tinerii şi memoria în Europa postcomunistă“.

 • 72 de ore în Bolivia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  72 de ore în Bolivia

  În a doua zi de Paşte, am plecat în Bolivia, alături de alţi patru colegi din comisia pentru drepturile omului a Parlamentului European. Ţara e foarte săracă şi, politic vorbind, paradoxală. Mă mărginesc să notez aici doar trei dintre lucrurile pe care le-am înţeles de la interlocutorii întâlniţi săptămâna trecută.

 • Tot mai mulţi austrieci vor un lider autoritar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot mai mulţi austrieci vor un lider autoritar

  Sprijinul pentru sistemul democratic din Austria s-a redus în ultimii zece ani, aproape un sfert din populaţie dorind un lider autoritar. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie privind tendinţele democratice realizat de Institutul de studii sociologice SORA, transmite DPA.

 • USR şi excesul de democraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR şi excesul de democraţie

  Recentele învălmăşeli feisbuciste din USR, în care diverşi membri ai formaţiunii de tip Frankenstein de la noi se atacă reciproc, denotă un sindrom nefericit al democraţiei. USR este acum mai degrabă o grădină zoologică decât un amfiteatru academic. Şi, nefiind o uniune politică în sens clasic, ci un mozaic de interese şi ideologii, ridicarea poalelor în cap din USR atrage atenţia asupra pericolelor aduse de excesul de democraţie.