Stiri despre democratie

  651 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Războiul hibrid rusesc şi incapacitatea de a gândi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul hibrid rusesc şi incapacitatea de a gândi

  Ce uşor ne derobăm de răspundere evidenţiind vina altora. A lui Putin. A Rusiei. Ce uşor ne raţionalizăm greşelile spre a le face să dispară. Parte din problemele democraţiilor ţin de gândirea deficitară a elitelor lor.

 • Pulbere de comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pulbere de comunism

  Au trecut o sută de ani de la prima crimă comunistă şi ultima e, încă, departe. După zeci de milioane de cadavre, Marx, Lenin şi Stalin, Mao şi Pol Pot au pierdut reputaţie cam cît un ucigaş bătrîn căruia nu-i mai cedează nimeni locul în tramvai.

 • Despre (ne)încredere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre (ne)încredere

  Exasperat de „stabilitatea“ nefastă a relelor naţionale, îmi permit să reiau, cu oarecari modificări, un articol scris acum zece ani. Se va vedea că n-am evoluat aproape deloc. Şi că absenteismul electoral nu se explică doar printr-un civism somnolent, ci şi prin indigenţa lumii noastre politice, inaptă să convingă, să stimuleze adeziunea, să ofere soluţii credibile.

 • Cine e de vină?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine e de vină?

  În fiecare zi, în ultima vreme, o întrebare mă macină: „cine e de vină?“ „Pentru ce?“ Pentru tot ce se întâmplă în ţara asta.

 • Noroc la golf
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noroc la golf

  E, într-adevăr, minunat să semeni cu Namibia, dar numai dacă înainte ai fost Togo şi acum tragi nădejde să ajungi Kenya. Altfel, se cade să te ciupeşti de istorie şi să îţi vezi de ale tale. Din păcate, dar absolut explicabil şi meritat, ţara pe care o tot numim România a pierdut legătura cu ea însăşi.

 • Democraţia pentru to(n)ţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia pentru to(n)ţi

  De ce suntem atât de proşti încât credem toate tâmpeniile politicienilor noştri? Din păcate, dacă ne uităm la modul cum funcţionează învăţământul în societatea românească, suntem chiar mai proşti decât cred idioţii care ne conduc.

 • Ce se întâmplă în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în România

  În România anului 2017, cariera, şi munca în general, are standarde de evul mediu în foarte multe locuri de muncă şi asta v-o spune cineva care a lucrat în companii străine mari. În România, chiar dacă lucrezi la corporaţie, cei mai mulţi oameni sunt în stare de suferinţă. Lumea pur şi simplu nu este fericită. De ce?

 • ... Şi chiar nici o demisie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ... Şi chiar nici o demisie?

  Vorbim adesea de Basarabia, dar uităm că, odată cu ea, României i-au fost răpite de către URSS şi alte teritorii: Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa şi Insula Şerpilor. Ulterior, prin reorganizarea teritorială a nou-născutei „Republici Sovietice Socialiste Moldoveneşti“, Basarabia şi-a pierdut sudul, dăruit de conducerea sovietică Ucrainei.

 • Cum
controlăm democraţia. Cazul smardoilor mediatici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum controlăm democraţia. Cazul smardoilor mediatici

  De câteva luni îmi bat capul cu o cercetare pe ştiri false (fake-news), populism şi manipulare. FoxNews, CNN, RussiaToday, Antena 3 şi RTV sunt televiziunile pe care le studiez.

 • Un referendum inutil. Cui îi foloseşte?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un referendum inutil. Cui îi foloseşte?

  Referendumul care ar urma să modifice Constituţia pentru a redefini căsătoria este inutil pentru că actualul cadru legislativ nu permite căsătoria între persoane de acelaşi sex. Codul Civil nu permite căsătoria persoanelor de acelaşi sex. El precizează că doar bărbatul şi femeia se pot căsători.

 • Testul moral al
democraţiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testul moral al democraţiei româneşti

  Mereu ni se spune că democraţia este acea formă de conducere prin care poporul îşi exercită puterea administrative într-un stat, prin intermediul unor reprezentanţi aleşi în Parlament. Asta nu exclude posibilitatea ca cetăţenii să aibă anumite iniţiative legislative, moment în care intervine un instrument-etalon al democraţiei: referendumul.

 • Un referendum despre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un referendum despre România

  Liviu Dragnea a anunţat la Mamaia priorităţile Partidului Social Democrat pentru noua sesiune parlamentară care abia a început. Pe listă se găseşte şi referendumul pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, privind familia.

 • Departe de
România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Departe de România

  Gândeşte-te bine: asta e România în care mai ai de trăit! Câţi ani? – te grăbeşti să mă întrebi, dar imediat îţi dai seama ce neghiobie ţi-a venit în minte. Ceea ce te sperie este că aici mai ai de trăit până la sfârşit.