Stiri despre democratie

  639 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Testul moral al
democraţiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testul moral al democraţiei româneşti

  Mereu ni se spune că democraţia este acea formă de conducere prin care poporul îşi exercită puterea administrative într-un stat, prin intermediul unor reprezentanţi aleşi în Parlament. Asta nu exclude posibilitatea ca cetăţenii să aibă anumite iniţiative legislative, moment în care intervine un instrument-etalon al democraţiei: referendumul.

 • Un referendum despre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un referendum despre România

  Liviu Dragnea a anunţat la Mamaia priorităţile Partidului Social Democrat pentru noua sesiune parlamentară care abia a început. Pe listă se găseşte şi referendumul pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, privind familia.

 • Departe de
România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Departe de România

  Gândeşte-te bine: asta e România în care mai ai de trăit! Câţi ani? – te grăbeşti să mă întrebi, dar imediat îţi dai seama ce neghiobie ţi-a venit în minte. Ceea ce te sperie este că aici mai ai de trăit până la sfârşit.

 • Departe de lumea civilizată sau debila democraţie dâmboviţeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Departe de lumea civilizată sau debila democraţie dâmboviţeană

  Bulibăşeala guvernamentală din ultimele luni demonstrează că democraţia autohtonă are o serie de deficienţe grave. Dincolo de ridicolul personajelor implicate, de incompetenţa guvernanţilor, trebuie să vedem natura disfuncţională a instituţiilor statului român. Incapacitatea noastră de a trăi într-o societate stabilă arată că suntem, în continuare, o democraţie disfuncţională.

 • BREXIT: Rezultatele
negocierilor de la Bruxelles şi impactul alegerilor din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BREXIT: Rezultatele negocierilor de la Bruxelles şi impactul alegerilor din Marea Britanie

  Dacă pe termen scurt incertitudinea politică poate să conducă la întârzieri şi blocaje în desfăşurarea negocierilor, pe termen lung configuraţia politică post-electorală din Marea Britanie poate duce la un acord mai avantajos de ambele părţi privind Brexit. Rezultatul alegerilor îi forţează pe conservatori să-şi regândească strategia, iar abordarea Theresei May de "hard Brexit" de dinainte de alegeri este pusă sub semnul întrebării.

 • Ce cred viitorii ofiţeri jandarmi despre meseria lor. Confesiunile oamenilor prinşi la mijloc în „jocul democraţiei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cred viitorii ofiţeri jandarmi despre meseria lor. Confesiunile oamenilor prinşi la mijloc în „jocul democraţiei”

  Maria Georgiana Ailoaie, Mihai Procop, Ilie Alexandru şi Bogdan Cristian Mănăilescu, studenţi la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, specializarea jandarmi, au povestit ce-i „mână în luptă” în privinţa meseriei pe care au ales-o. În perioada 24 iulie–4 august, cei patru se află în stagiu de practică la Jandarmeria Galaţi.

 • Deriva Turciei spre dictatură, discutată la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deriva Turciei spre dictatură, discutată la Bucureşti

  Joi, 20 iulie 2017, în sala de conferinţe „Safir“ a hotelului „Marshall Garden“ din Bucureşti, a avut loc o masă rotundă cu tema „Turcia, la un an după tentativa de puci”. În cadrul evenimentului au fost luate în discuţie evenimentele sângeroase din 15-20 iulie 2016 din Istanbul şi Ankara şi faptele petrecute începând din acele zile până în prezent.

 • PSD + Soros = Love
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD + Soros = Love

  În ultimii 15 ani, m-am întâlnit cu Soros de câteva ori. De fiecare dată am vorbit despre problematica romilor şi despre nevoia de a susţine o generaţie de tineri care să fie motorul intern necesar schimbării situaţiei actuale. Indiferent de poziţia mea faţă de ideile lui, şi de multe ori am fost în dezacord, am fost unul dintre cei ce au fost susţinuţi şi încurajaţi să spună ce gândeşte.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia

  Cîtă legitimitate au alegeri precum cele locale parţiale, unde doar 33 la sută din alegători s-au dus la urne, sau cele legislative franceze, unde rata de participare a scăzut sub cinzeci la sută pentru prima dată, şi care sunt cauzele şi soluţiile acestei slabe participări la vot?

 • Iohannis primeşte luni în SUA distincţia Light Unto the Nations, pentru întărirea democraţiei şi statului de drept
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis primeşte luni în SUA distincţia Light Unto the Nations, pentru întărirea democraţiei şi statului de drept

  Preşedintele Klaus Iohannis va primi, luni seara, la Washington, distincţia Light Unto the Nations, oferită de Comitetul Americano-Iudeic, în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane. Este primul eveniment la care şeful statului participă în cadrul vizitei sale în SUA.

 • Ludovic Orban: Deciziile în PNL să nu se mai ia în spatele uşilor închise. Partidul are nevoie de democraţie internă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ludovic Orban: Deciziile în PNL să nu se mai ia în spatele uşilor închise. Partidul are nevoie de democraţie internă

  Ludovic Orban, candidat pentru funcţia de preşedinte PNL la alegerile din 17 iunie, spune că îşi doreşte ca deciziile în partid să nu se mai ia în spatele uşilor închise, ci numai după consultarea membrilor liberali şi că în ultima perioadă multe decizii au fost luate fără a se ţine cont de voinţa reală de la baza partidului.

 • Adio, democraţie sau despre naşterea statului iliberal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adio, democraţie sau despre naşterea statului iliberal

  România intră abrupt în conul de umbră al iliberalismului. Dacă ne uităm în jurul nostru vedem că modelul iliberal se extinde cu repeziciune şi că tot mai multe ţări din „lumea liberă” sunt în pericol să se dez-democratizeze pe măsură ce însăşi natura politică a democraţiei pare să se schimbe. Victoria Coaliţiei pentru familie este doar primul pas al triumfului iliberalismului în România.

 • Mai avem nevoie de presă liberă în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de presă liberă în România

  Presa românească este cangrenată de tonomate, manipulatori de profesie, ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi, falşi jurnalişti, aşa zişi formatori de opinie şi tot felul de alte vedete, care otrăvesc permanent mediul şi societatea românească. Opinia publică are mari semne de îndoială privind presa românească. Societatea românească în ansamblu, este afectată grav de această toxicitate.

 • Vecinii necunoscuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vecinii necunoscuţi

  Organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi de Fundaţia Konrad Adenauer, în aceste zile se derulează şcoala internaţională de primăvară „Tinerii şi memoria în Europa postcomunistă“.