delicatesa - ultimele știri
La prima vedere le-ai putea considera rândunele şi multă lume le confundă. Trăiesc şi în zone de litoral, şi în zone cu zăpezi, dar s-au adaptat şi la oraş. Iar toată viaţa lor se derulează aproape numai în zbor.
Jântuitul se obţine din zerul rămas după ce se face brânza, având în el mici bucăţele de urdă. Reţeta de preparare a unei ciorbe este extrem de simplă.
Scriitorul Nicolae Filimon descrie plastic în romanul său un ospăţ la margine de codru, preparatele fiind gătite de o ceată de lotri.
Reprezentanţii Agent Green au facut publice mai multe imagini cu o echipă de braconieri care vânează broaşte într-o localitate din Ardeal....
Guliile, care mai sunt cunoscute în Banat sub denumirea de chelărabe ori brozbe, pot să devină adevărate delicatese în mâna unui bucătar priceput
Supranumite şi „carnea vegetarienilor”, ciupercile sunt o excelentă sursă de proteine, sunt sănătoase şi uşor de preparat. Din zecile de feluri în care pot fi gătite, supa-cremă de ciuperci este unul din cele mai delicioase feluri....
Pregătirea rapanelor nu necesită mai mult de 30 de minute. E nevoie însă de atenţie la ordinea adăugării ingredientelor şi prepararea termică a rapanelor, pentru a avea garanţia că obţinem o aromă delicioasă....
De Rusalii, se preconizează o nouă vacanţă, poate cu cele mai multe zile libere, dacă se lipesc şi cele de 1 Iunie, e vreme destulă de sărbătorit....
Puţină lume şi-ar imagina că una dintre cele mai populare băuturi poate reprezenta un ingredient de bază atunci când vine vorba de supă.
Considerată o delicatesă, ciocolata cu lavandă este „ultima fiţă” în domeniu, aşa cum le place unora să o considere. Monica Marchiş este cea care a avut ideea de a scoate pe piaţă acest produs....
Pentru ca somnul să devină o delicatesă trebuie să fie cât mai gras, să poate fi bine pârjolit pe grătar şi condimentat cu ingrediente cât mai diverse.
Turta de mălai, un fel de „rudă săracă“ a pâinii, este foarte puţin cunoscută în zilele noastre. În schimb, bunicile noastre îşi amintesc cu siguranţă despre cât de frecvent era făcută în orice bucătărie de la ţară. Astăzi a devenit un fel de „curioz...
Sarmalele, una din mâcărurile tradiţionale româneşti, pot fi gătite în mai multe feluri şi pot conţine tot felul de ingrediente exotice....
Delicata şi parfumata dulceaţă de trandafiri, considerată o delicatesă, este una din cele mai anevoios de preparat. Asta din cauza multiplelor etape, dar şi a atenţiei deosebite care trebuie acordată fiecărei petale în parte....
Dacă tot vine perioada tradiţională pentru sacrificatul porcului, poate ar fi bine să ne amintim de vremurile când porcul rămânea fără urechi imediat după ce era pârlit....
Se apropie postul Crăciunului, de 40 de zile, care începe pe 14 noiembrie şi se încheie pe 24 decembrie. Unul dintre alimentele de bază pentru cei care postesc este fasolea bătută. De altfel, consumul de fasole oferă multiple beneficii.
Uşor de gătit şi cu o savoare cu totul aparte este friptura de Turda. La origini mâncare secuiască, friptura de Turda este şi azi un preparat cu care oricând vă puteţi impresiona musafirii. Despre în ce constă secretul acesteia ne spune universitarul...
Una dintre reţetele de post pe care gospodinele o gătesc este prăjitura cu mere, acea prăjitură cu care ne răsfaţă sau ne răsfăţau bunica şi mama.
Preparatele din carne de feline şi de câine se află pe meniul de Crăciun a 3% din populaţia Elveţiei. Câteva sute de mii de elveţieni se răsfaţă în secret cu „delicatese“ din carne de feline preparate cu ustoroi, vin sau cimbru, a dezvăluit recent o ...
Jurnaliştii publicaţiei Daily Mail au mers în Vietnam pentru a realiza un reportaj despre cruzimea cu care sunt trataţi câinii înainte de a fi sacrificaţi şi vânduţi restaurantelor. Asociaţii din întreaga lume încearcă să pună capăt unei tradiţii con...
Dacă există persoane care se întreabă ce gust are carnea de om, doi bucătari londonezi le oferă prilejul să-şi satisfacă această macabră curiozitate. Ei au „recompus“ gustul cărnii de om într-un burger, folosind un amestec din mai multe tipuri de car...
Piaţa tradiţională Langowan din insula indoneziană Sulawesi este atent monitorizată de autorităţile guvernamentale după ce s-a descoperit că micii comercianţi prăjesc, afumă sau pun pe grătar inclusiv specii de animale aflate în pericol de dispariţie...
Mâncarea exotică face parte din experienţa unei călătorii reuşite, dar eforturile grupurilor de conservare care luptă, de exemplu, pentru interzicerea popularului sandviş cu carne friptă de rechin din Trinidad şi Tabago au dovedit că aceste experienţ...
Lanţul american de magazine Wal-Mart a fost nevoit să retragă din unele magazine chineze mai multe produse realizate din carne de măgar după ce testele au confirmat că sunt contaminate cu un alt tip de carne, informează BBC.
Procesul de producţie al delicatesei cunoscute ca foie-gras este considerat, de foarte multă lume, ca fiind crud faţă de păsări. Raţele şi gâştele crescute pentru foie-gras sunt hrănite cu forţa, cu ajutorul unui tub de metal, de mai multe ori pe zi,...
Primăria Tokyo intenţionează să renunţe la o serie de interdicţii cu privire la pregătirea peştelui otrăvitor fugu, peste aproape 60 de ani de reglementare strictă şi autorizare a acestui aliment.