curaj

  56 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O cafea cu Albert Camus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O cafea cu Albert Camus

  Mi-e dor de un intelectual gen Albert Camus. Nu ca să-l ”urmez”, să-l ”ascult”, în niciun caz la modul acesta gîfîit caracteristic lumii de azi. L-aş urma în linişte şi în năzuinţe.

 • INTERVIU „Dizabilităţile
nu sunt o piedică în viaţă“: românul fost campion la escaladă care a cucerit un
vârf din Munţii Atlas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU „Dizabilităţile nu sunt o piedică în viaţă“: românul fost campion la escaladă care a cucerit un vârf din Munţii Atlas

  Claudiu Miu a fost campion naţional şi balcanic la escaladă înainte de a afla că cele două boli cu care a fost diagnosticat îl vor împiedica să mai practice acest sport. Articulaţiile deformate, care-i dau constant dureri, nu l-au împiedicat să pornească într-o expediţie îndrăzneaţă, în Munţii Atlas, la începutul lunii septembrie.

 • Prietenii pompierilor, concurs la Focşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prietenii pompierilor, concurs la Focşani

  Competiţia este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”al judeţului Vrancea.

 • FOTO VIDEO  Puştiul erou de 11 ani din Tufeni-Olt a fost recompensat de
premierul Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO  Puştiul erou de 11 ani din Tufeni-Olt a fost recompensat de premierul Ponta

  Şeful Guvernului, Victor Ponta, l-a premiat, marţi – 6 mai, pe Mădălin Geabelea, puştiul de 11 ani din comuna Tufeni, judeţul Olt, care, la finele săptămânii trecute, a coborât într-o groapă adâncă de şase metri cu apă pentru a salva un copil de doi ani. Curajul puştiului a escaladat graniţele localităţii natale, de fapta sa fiind impresionat chiar şeful Guvernului, care l-a premiat pe Mădălin şi a vorbit despre el în şedinţa de guvern de marţi.

 • Puştiul
salvator din Tufeni care a salvat un copil de doi ani, premiat de Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puştiul salvator din Tufeni care a salvat un copil de doi ani, premiat de Guvern

  Mădălin Geabelea, puştiul de 11 ani din comuna Tufeni-Olt care, la finele săptămânii trecute, nu a stat pe gânduri în a-şi pune viaţa în pericol pentru a salva cu copil de doi ani căzut într-o groapă adâncă de şase metri cu apă, va fi premiat de autorităţile centrale. Festivitatea va avea loc mâine dimineaţă, la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală.

 • Erou
la 11 ani. Un puşti din Tufeni şi-a pus viaţa în pericol pentru a salva un copil de doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erou la 11 ani. Un puşti din Tufeni şi-a pus viaţa în pericol pentru a salva un copil de doi ani

  Un copil de 11 ani a ajuns, peste zi, erou în comuna natală Tufeni, judeţul Olt, după ce şi-a pus propria viaţă în pericol pentru a salva o alta, respectiv un băieţel de doi ani, din aceeaşi localitate, care căzuse într-o groapă cu apă adâncă de şase metri. Incidentul s-a petrecut vineri – 2 mai, şi a atras respectul întregii comunităţi pentru puştiul ce şi-a pus în pericol viaţa. Datorită intervenţiei acestuia, pompierii au făcut cale întoarsă.

 • Poveştile inedite ale primelor femei-aviator din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveştile inedite ale primelor femei-aviator din lume

  Înainte să fie printre primele femei de la manşele avioanelor, „zburătoarele“ au fost, mai întâi, scriitoare, creatoare de modă, medici, manichiuriste, sportive, dansatoare. Iar când s-au îndrăgostit de adrenalina din aer, au rămas definitiv la cârmele avioanelor. adevarul.ro prezintă experienţele câtorva dintre cele mai renumite aviatoare de după 1910.

 • Curajul sau îndrăzneala de a face ceva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curajul sau îndrăzneala de a face ceva

  Acutizarea disfuncţionalităţilor din învăţământ din ultimii ani (după ciclonul Andrei Marga, ce a eliminat filosofia din jumătate din licee, după furtuna numită Liviu Pop, ce a spulberat întregul consiliu al CNATDCU, după uraganul Ecaterina Andronescu ce a pus la pământ toată şandramaua etc.) a condus la o situaţie interesantă care, văzută dintr-o perspectivă filosofică, conduce la problema curajului.

 • I Want to Break Free
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  I Want to Break Free

  Îmi amintesc o conversaţie auzită întâmplător într-o cafenea, unde, la masa vecină, două personaje, un el şi o ea, probabil prieteni, ambii în jur de 30 de ani, dezbăteau cu oarecare aroganţă situaţia amicului lor Victor, care renunţase la facultatate în ultimul an, pur şi simplu pentru că nu-i plăcea, ceea ce, în opinia juriului,  îl făcea un soi de pierde-vară mai degrabă patetic.

 • 300, despre curaj şi lumea politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  300, despre curaj şi lumea politică

  Deceniul trecut, Hollywood-ul a început din nou să facă filme despre lumea antică, o modă încheiata în anii '60, după Cleopatra şi Ben-Hur. Trei sunt subiectele posibile: romanii, grecii, evreii. Acestea sunt sursele civilizaţiei noastre şi adevărul este că rar avem ocazia să revedem poveştile prin care acele câteva oraşe de o importanţă extraordinară prind din nou viaţă.