Stiri despre culinar

    128 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
  • Care este diferenţa între ardeii iuţi cayenne, poblano şi guindilla verde
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Care este diferenţa între ardeii iuţi cayenne, poblano şi guindilla verde

    Au fost cultivaţi pentru prima oară în America de Sud şi sunt o opţiune gastronomică a oamenilor (mai ales a celor avizi de senzaţii tari) de secole. Vin în culori, forme şi intensităţi ale “iutelui” diferite. Cine nu e pregătit ar face mai bine să se abţină de la experimentarea soiurilor despre care se ştie clar că sunt iuţi.

  • Scorţişoara, mirodenia preferată a deserturilor
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Scorţişoara, mirodenia preferată a deserturilor

    Îţi poţi imagina tarta de mere, orezul cu lapte sau turta dulce lipsite de acel miros subtil şi apetisant, dat de scorţişoară? E un mirodenie folosită de când lumea şi poate aromatiza atât deserturile, cât şi mâncărurile sărate.

  • La ce preparate se potrivesc plantele aromatice
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    La ce preparate se potrivesc plantele aromatice

    De câte ori nu ai gustat din mâncare şi ţi-ai dat seama că mai are nevoie de condimente? Pe lângă sare şi piper, poţi da un plus de savoare preparatelor cu ierburi aromatice. Unele se potrivesc mai bine cu preparatele din carne, în timp ce altele pot fi combinate doar cu legume.

  • Ce este rambutanul, numit şi cireş păros
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Ce este rambutanul, numit şi cireş păros

    Privit de departe, rambutanul pare un arici, datorită cojii pline cu ţepi moi, ca de cauciuc. Este unul dintre cele mai gustoase fructe ale Asiei de Sud-Est, fiind originar din Malaezia.

  • Ce sunt trufele şi la ce preparate sunt utilizate
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Ce sunt trufele şi la ce preparate sunt utilizate

    Povestea trufelor a început acum 4000 de ani, când, cu gustul lor puternic aromat, i-au cucerit pe sumerieni. De atunci au rămas la mare căutare, fiind considerate aurul negru al bucătăriei de lux.

  • De ce sunt bune cerealele la micul dejun
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    De ce sunt bune cerealele la micul dejun

    Denumite după zeiţa agriculturii la romani  ̶  Ceres, cerealele continuă să fie campionii de la micul dejun, datorită gustului lor şi a aportului de fibre, proteine, lipide, vitamine şi enzime.

  • Care sunt cele mai bune fructe deshidratate
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Care sunt cele mai bune fructe deshidratate

    Se conservă mai bine şi-şi păstrează timp îndelungat proprietăţile gustative şi nutritive. Sunt un adevărat rezervor de fibre, minerale, vitamine, în concentraţii de până la 5 ori mai mari ca în fructele proaspete. De asemenea, fructele deshidratate dau savori inconfundabile preparatelor tale!

  • Când este recomandat să bei cafea
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Când este recomandat să bei cafea

    Puţini îşi încep ziua fără a sorbi pe îndelete o cafea. Indiferent că e tabiet, plăcere sau nevoie de a risipi toropeala matinală, băutura este o sursă de substanţe nutritive, dacă este consumată simplă.

  • Cum să conservi rapid legumele pentru iarnă
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Cum să conservi rapid legumele pentru iarnă

    Sezonul murăturilor bate la uşă, iar orice gospodină care se respectă începe pregătirea lor din timp. Legumele frumos aranjate în borcane vor face deliciul zilelor de iarnă, iar noi îţi aratăm de ce să ţii cont când le pregăteşti.

  • Ce este untul ghee
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Ce este untul ghee

    Untul ghee este unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei indiene, cu o istorie de peste 3.000 de ani. Este o grăsime pentru gătit, care se obţine din unt, de aici şi o altă denumire sub care este cunoscut, aceea de unt clarificat.

  • Vinuri unice din soiuri româneşti
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Vinuri unice din soiuri româneşti

    Când alegem un vin de pe rafturile magazinelor, ne oprim adesea la licori din soiuri internaţionale – Merlot, Cabernet Sauvignon sau Riesling -, şi trecem adesea pe lângă băuturile produse din struguri autohtoni. E păcat, fiindcă pierdem o combinaţie unică de arome…

  • Efectele nebănuite ale vinului asupra organismului
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Efectele nebănuite ale vinului asupra organismului

    În afară de culoare, de soiul de struguri din care au fost obţinute, vinurile mai pot fi seci sau dulci, tinere sau maturate în vase de lemn şi învechite în sticlă. Consumate cu moderaţie – nu mai mult de un pahar de 150 ml pe zi –  au efect benefic în organism.