Stiri despre culinar

  145 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Care este cel mai sănătos tip de sare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este cel mai sănătos tip de sare

  Dacă nu adaugi sare în mâncăruri, parcă nu au gust. Nici dacă pui prea multă nu e bine, fiindcă duce la probleme serioase de sănătate.

 • Câte ouă avem voie să mâncăm zilnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câte ouă avem voie să mâncăm zilnic

  Una dintre cele mai bune surse de proteine, oul joacă un rol extrem de important în orice dietă. Există o mulţine de motive pentru care ar trebui să îl consumi!

 • Care este diferenţa dintre bacon, pancetta şi prosciutto
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este diferenţa dintre bacon, pancetta şi prosciutto

  Cu siguranţă te-ai lovit de aceste denumiri în bucătărie de-a lungul timpului. Dacă nu ştii cu exactitate care este diferenţa între ele, îţi spunem cum să le deosebeşti pe fiecare în parte.

 • Adevărul Live: Reţete noi şi trucuri în
bucătărie de la Jamila Cuisine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Reţete noi şi trucuri în bucătărie de la Jamila Cuisine

  Geanina Avram Staicu, mai cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, cel mai popular vlogger culinar din România, împărtăşeşte reţete şi trucuri pentru cei care vor să fure startul în bucătărie şi să-şi surprindă familia cu cele mai gustoase preparate de sărbători.

 • Ce mănânci ca să trăieşti mult
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mănânci ca să trăieşti mult

  Cu o dietă echilibrată îţi poţi prelungi viaţa şi menţine corpul sănătos. Iată ce nu trebuie să îţi lipsească de pe masă.

 • Cum se prepară corect lintea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară corect lintea

  Menţionată în Biblie ca fiind un aliment minune, lintea se află în topul vegetalelor cu cel mai mare conţinut de proteine şi cu o mulţime de proprietăţi nutritive, fiind foarte gustoasă şi uşor de preparat.

 • Ce sunt caperele şi cum găteşti cu ele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce sunt caperele şi cum găteşti cu ele

  Datorită gustului uşor picant, caperele se folosesc pentru aromarea multor preparate populare în bucătăria mediteraneeană. Dacă te-ai ferit până acum de ele, iată cum poţi să le incluzi în mâncărurile tale.

 • Care este diferenţa între cafeaua Arabica şi Blue Mountain
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este diferenţa între cafeaua Arabica şi Blue Mountain

  Istoria cafelei începe undeva în anul 850 î.H., în Etiopia. Legenda spune că un oier, care se numea Kaldi, aflat cu oile la păscut a observat cum mioarele, după ce mâncau nişte bobiţe roşii începeau să alerge dintr-o parte în alta. Ciobanul, curios, a gustat şi el boabele, devenind brusc agitat. Mult timp cafeaua a fost considerată băutura diavolului.

 • Cum a ajuns macul să fie utilizat în bucătărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns macul să fie utilizat în bucătărie

  Îl întâlnim pe câmpii, pe marginea drumurilor, în lanuri de grâu sau de porumb şi se spune că a fost adus în Europa în urmă cu mai bine de 4 milenii. Macul, căci despre el e vorba, impresionează nu doar prin frumuseţea lui, ci şi prin gustul pe care seminţele sale îl dă anumitor mâncăruri.

 • Cum a apărut oţetul, ingredientul care dă gust salatelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a apărut oţetul, ingredientul care dă gust salatelor

  Nelipsit din salate şi mâncăruri, este, practic, odrasla naturală a vinului. Căci, se ştie, dacă laşi o sticlă de vin destupată, lichidul dinăuntru se va transforma în oţet. Considerat un medicament, era folosit şi cu 5000 de ani în urmă, în Egiptul antic şi în Mesopotamia.