copt - ultimele știri
Roşii la preţ de trufandele. Legumicultorii din Matca, judeţul Galaţi, au scos la vânzare prima producţie de roşii de anul acesta. Producţia este afectată, însă, de vremea capricioasă din lunile februarie-martie.
Producătorii de pepeni nu au dat lovitura în acest an. Lubeniţele s-au copt anevoios din cauza vremii nefavorabile, însă, chiar şi aşa, recolta este gustoasă. Comercianţii din Bărăgan spun că pepenii româneşti sunt la mare căutare şi că, dacă vrei un...
Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că puiul gătit „la groapă“ are o savoare deosebită şi poate fi pus pe masa oricărui gurmand, fără teama de a da greş....
Porumbul contine numeroase fibre benefice organismului. Acesta contribuie la mentinerea bacteriilor sanatoase in intestin si ajuta la formarea lantului de acizi grasi din colon.
Ţestul este unul dintre cele mai vechi sisteme din România pentru coacerea pâinii, folosit mai ales în zona rurală din sudul ţării. Este un obiect de lut ars sau de fontă de forma unui clopot, cu care se acoperă pâinea.
Pregătiţi de gospodinele din toate regiunile ţării, fierţi sau copţi, mucenicii se împart pe 9 martie, zi în care Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe cei 40 de sfinţi din cetatea Sevastiei, soldaţii creştini care, potrivit legendei, au murit în chinu...
Pe 9 martie, în ziua Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia, femeile dau de pomană pentru sufletul morţilor mucenici, preparate specifice acestei zile. Pentru că sfinţii martirizaţi au fost mai întâi aruncaţi în lac, mucenicii din aluat se prepară, în...
Bucătarul bănăţean Uica Mihai povesteşte că are o reţetă pe care o pregătea în tinereţe. Este vorba despre un mod anume în care gătea puiul, iar rezultatul era un deliciu....
Ziua de 9 martie este o sărbătoare importantă pentru creştinii ortodocşi. Dacă femeile s-au trezit dis-de-dimineaţa şi au început frământatul aluatului şi măcinatul nucilor pentru mucenici, bărbaţii au o singură dilemă: să bea 40 sau 44 de pahare de ...
Bloggerul culinar Gina Bradea ne-a mărturisit câteva dintre secretele renumitei prăjituri româneşti. Gina trăieşte de mai mulţi ani în Italia, iar site-ul ei (poftabuna.com) este unul dintre cele mai accesate portaluri de profil scrise în limba român...
Este sărac în grăsimi, are puţine calorii şi un conţinut bogat de vitamine. Dovleacul, unul dintre cele mai popular alimente, aduce numai beneficii organismului, fiind un adevărat remediu naturist. Dovleacul este o sursă importantă de vitamina C, nut...