consum moderat - ultimele știri
Un nou studiu relevă faptul că consumul de cafea poate contribui la reducerea riscului de diabet de tip 2 datorită impactului său asupra biomarkerilor inflamatori. Cercetătorii au descoperit că o ceașcă de cafea pe zi în plus a fost asociată cu un risc cu 4-6% mai mic de diabet de tip 2.
Numeroase studii arată că berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare, consumată cumpătat putând să reducă incidenţa acestora cu până la 30%.
Iarna, organismul nostru este supus variaţiilor de temperatură şi privat de lumina naturală. În aceste condiţii, starea de spirit şi buna funcţionare a organismului pot fi încet-încet alterate, iar calitatea somnului poate la rândul ei să scadă, lăsâ...
Simbol al toamnei dar şi al sărbătorilor de iarnă, nucile au o serie întreagă de beneficii pentru sănătate. Miezul este bogat în fibre şi proteine, menţinând senzaţia de saţietate, în acizi graşi omega 3 şi antioxidanţi. Potrivit medicilor, nucile re...