Stiri despre coalitia pentru familie

  75 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opt grupuri civice au lansat coaliţia „Contract România“. Reprezentant al ambasadei SUA: Instituţiile trebuie lăsate să aplice legea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt grupuri civice au lansat coaliţia „Contract România“. Reprezentant al ambasadei SUA: Instituţiile trebuie lăsate să aplice legea

  Opt grupuri civice au lansat, marţi, coaliţia „Contract România“, o reţea naţională de grupuri civice al căror scop e „reacţia coerentă şi consistentă“ de fiecare dată când au loc „derapaje ale puterii centrale şi locale“. La această lansare a participat şi ataşatul ambasadei SUA la Bucureşti Preston Savarese cel care a subliniat că instituţiile din România trebuie lăsate să aplice legea şi să fie continuată lupta împotriva corupţiei.

 • Andronache (PNL) le cere senatorilor liberali
să nu susţină definiţia familiei în forma propusă de Coaliţia pentru Familie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andronache (PNL) le cere senatorilor liberali să nu susţină definiţia familiei în forma propusă de Coaliţia pentru Familie

  Deputatul liberal Gabriel Andronache le-a adresat colegilor săi liberali din Senat o scrisoare prin care le-a atras atenţia asupra faptului că iniţiativa de reviziuire constituţională propusă de Coaliţia pentru Familie este o eroare. Astfel, liberalul le-a cerut colegilor să susţină amendamentul său prin care căsătoria este limitată la „uniunea dintre bărbat şi femeie”, fără însă ca această uniune să fie pusă la baza familiei în genere.

 • Coaliţia pentru Familie. Îmi place cum sună, dar nu susţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coaliţia pentru Familie. Îmi place cum sună, dar nu susţin

  Marţi am participat pentru prima dată la întâlnirea Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României. Am aflat de existenţa lui acum trei săptămâni, când un coleg deputat m-a înscris într-un grup de What's App. Da, sunt creştin. Adică merg duminica la biserică fie singur, fie cu familia, după cum ne potrivim.

 • #BucharestPRIDE2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #BucharestPRIDE2017

  Aud că, recent, Coaliţia pentru familie e mai degrabă despre căsătorie. Cei nedemni de un asemenea statut matrimonial ar forma un menaj, în viziunea dumnealor. Care va să zică, vom cheltui echivalentul a zeci de milioane de euro din motive hermeneutice.

 • Olivia Steer a primit titlul de „Gâscă a Fecundităţii Neamului“, iar Gabriela Firea e „Naşă a multiculturalismului“, la Gala Hate Awards. Lista câştigătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olivia Steer a primit titlul de „Gâscă a Fecundităţii Neamului“, iar Gabriela Firea e „Naşă a multiculturalismului“, la Gala Hate Awards. Lista câştigătorilor

  Cea de-a doua ediţie a galei Hate Awards, organizată de ActiveWatch, a premiat Primăria Capitalei pentru „reparaţia morală a Bucureştiului“, desemnând-o pe Gabriela Firea „Naşă a multiculturalismului“, în timp ce Olivia Steer şi Coaliţia pentru Familie s-au aflat pe lista neagră.

 • Pew Research: Peste un sfert dintre români se declară în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex (sondaj)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pew Research: Peste un sfert dintre români se declară în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex (sondaj)

  Peste un sfert dintre români se declară în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, deşi parlamentarii au votat pentru organizarea unui referendum pe tema definiţiei familiei „care se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. În acest sens, 26% dintre români susţin dreptul persoanelor de acelaşi sex pentru a-şi întemeia legal o familie, potrivit unui sondaj realizat de institutul Pew Research Center.

 • Argumentele slăbuţe ale contestatarilor Coaliţiei pentru
Familie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Argumentele slăbuţe ale contestatarilor Coaliţiei pentru Familie

  Mă uit cu un aer tragi-comic la argumentaţia celor ce contestă prima şi cea mai amplă iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei de după Revoluţie. Pendulând între zgândărire emoţională şi bufeu raţional, argumentele spun doar atât: suntem pro-LGBT. Ceea ce, într-o democraţie, e-n regulă. N-aţi putea, dragi cetăţeni, s-o spuneţi direct? De ce e nevoie s-o ambalaţi în fraze savant-propagandistice?

 • Adio, democraţie sau despre naşterea statului iliberal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adio, democraţie sau despre naşterea statului iliberal

  România intră abrupt în conul de umbră al iliberalismului. Dacă ne uităm în jurul nostru vedem că modelul iliberal se extinde cu repeziciune şi că tot mai multe ţări din „lumea liberă” sunt în pericol să se dez-democratizeze pe măsură ce însăşi natura politică a democraţiei pare să se schimbe. Victoria Coaliţiei pentru familie este doar primul pas al triumfului iliberalismului în România.

 • Mara Mareş, unul dintre cei doi deputaţi PNL care au votat împotriva familiei tradiţionale: „O mamă sau un tată care-şi creşte singur copiii nu e o familie?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mara Mareş, unul dintre cei doi deputaţi PNL care au votat împotriva familiei tradiţionale: „O mamă sau un tată care-şi creşte singur copiii nu e o familie?”

  Deputatul PNL Mara Mareş (24 de ani), cel mai tânăr parlamentar din actuala legislatură, explică, într-o postare pe Facebook, de ce a votat împotriva modificării Constituţiei în sensul dorit de Coaliţia pentru familie, în condiţiile în care colegii săi de partid au votat în masă definiţia tradiţională a familiei. „Este o tema falsă, menită sa dezbine, iar religia este o stare spirituală, nu un mijloc de manipulare politic“, susţine Mara Mareş.

 • Familia tradiţională, între „restrângerea drepturilor unor cetăţeni“ şi o „reacţie normală şi legală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia tradiţională, între „restrângerea drepturilor unor cetăţeni“ şi o „reacţie normală şi legală“

  Iniţiativa Coaliţiei pentru Familie în vederea modificării Constituţiei pentru a redefini căsătoria ca act al uniunii între un bărbat şi o femeie este considerată ca fiind o acţiune antidemocratică de către comunitatea gay, iar asta pentru că, potrivit acestora, se încalcă drepturile minorităţilor sexuale. Pe de altă parte, Coaliţia pentru Familie susţine că demersul este în acord cu legislaţia naţională şi europeană.

 • Ruşinoasa Zi a Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruşinoasa Zi a Europei

  Astăzi, 9 mai 2017, când în întreaga Uniune Europeană sărbătorim Ziua Europei, Camera Deputaţilor a aprobat, cu o majoritate covârşitoare, de peste 70%, iniţiativa legislativă cetăţenească de modificare a articolului 48 din Constituţia României, privind familia.

 • Definiţia familiei tradiţionale. Parlamentul a făcut primul pas pentru a modifica Constituţia. Cine sunt aleşii care s-au opus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Definiţia familiei tradiţionale. Parlamentul a făcut primul pas pentru a modifica Constituţia. Cine sunt aleşii care s-au opus

  Iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei, prin care familia este definită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, a fost votată, marţi, de Camere Deputaţilor. Iniţiativa a fost adoptată fără emoţii, fiind înregistrate 232 de voturi „pentru“, 22 „împotrivă“ şi 13 abţineri, aproape toate partidele susţinând demersul Coaliţiei pentru familie.

 • Coaliţia pentru familie - agenda unui proiect anti-liberal, populist-naţionalist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coaliţia pentru familie - agenda unui proiect anti-liberal, populist-naţionalist

  Evenimentele recente din Budapesta şi Moscova, unde guvernul Viktor Orban îl demonizează pe George Soros, conform unui model folosit cu succes şi de PSD în campania electorală pentru alegerile parlamentare, ne arată un pattern, un tipar similar după care noii populişti acţionează în Europa de Est, către destinaţia firească a unui model putinist desăvârşit.

 • Chiulul sau Constituţia? De ce a făcut PSD pasul în spate pe definiţia familiei tradiţionale. Cernea: Niciun partid nu se opune acestui referendum homofob
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiulul sau Constituţia? De ce a făcut PSD pasul în spate pe definiţia familiei tradiţionale. Cernea: Niciun partid nu se opune acestui referendum homofob

  PSD a retras definiţia familiei tradiţionale de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor invocând o încâlceală procedurală, însă Opoziţia spune că, de fapt, PSD n-ar fi reuşit să-şi mobilizeze parlamentari, deci, ca să nu se facă de râs, a inventat o scăpare. Între timp specialiştii atrag atenţia că din dorinţa de a elimina posibilitatea parteneriatelor civile între persoane de acelaşi sex, iniţiativa restrânge conceptul de familie.