Stiri despre coalitia pentru familie

  95 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • USR are nevoie de lider
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR are nevoie de lider

  Recentul referendum intern al USR a confirmat proverbul că buturuga mică răstoarnă carul mare. De fapt, lucrurile sunt chiar mai dramatice, căci problemele şi tensiunile izbucnite în societatea românească în jurul unui aşa-zis referendum pentru familie sunt generate de un uriaş nimic.

 • O mâncărime de care nu scapi oricât te-ai scărpina: referendumul pentru familie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O mâncărime de care nu scapi oricât te-ai scărpina: referendumul pentru familie

  Referendumul pentru familie arată ca o boală de laborator. Un savant nebun s-a uitat la noi, ne-a analizat şi a decis că nu merită să ne radieze la rinichi, la ficaţi sau la plămâni. Subtil, ne-a dat o mâncărime pe care unii o consideră marginală sau prea lipsită de sens ca să o bage în seamă. „Trece de la sine“ e formula naivului care ajunge la doctor prea târziu şi care nu va înţelege niciodată cum ar putea să moară de la o banală iritaţie.

 • De ce referendumul Coaliţiei pentru Familie înseamnă 100 de milioane de lei aruncate pe fereastră. Explicaţiile unui judecător
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce referendumul Coaliţiei pentru Familie înseamnă 100 de milioane de lei aruncate pe fereastră. Explicaţiile unui judecător

  Judecătorul clujean Cristian Danileţ explică de ce demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a definiţiei familiei din Constituţie nu va avea efecte juridice. „Paragraful 42 din Decizia 580/2016 a Curţii Constituţionale a României spune clar că în Constituţia actuală prin căsătorie se înţelege numai uniunea dintre bărbat şi femeie”, a precizat magistratul.

 • De ce Coaliţia pentru Familie nu este un proiect despre familie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Coaliţia pentru Familie nu este un proiect despre familie

  Context: Membrii şi fondatorii Coaliţiei pentru familie au decis într-o zi că familia tradiţională este sub asediul şi presiunea unor pericole intolerabile, care se manifestă în principal în comunitatea LGBT, în sensul că membrii acesteia şi-au pus în minte să se căsătorească neapărat între ei, iar acest fapt ar distruge familia tradiţională.

 • VIDEO Coaliţia pentru familie, susţinută de Mitropolitul Clujului la pelerinajul de la Nicula: „Dumnezeu ne dă libertate absolută“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Coaliţia pentru familie, susţinută de Mitropolitul Clujului la pelerinajul de la Nicula: „Dumnezeu ne dă libertate absolută“

  Familia tradiţională a fost unul dintre subiectele abordate de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, în liturghia care a încheiat pelerinajul de Sfântă Maria de la Nicula. Mitropolitul a susţinut că schimbarea definiţiei familiei în Constituţie reprezintă o formă de normalitate. Poveştile unora dintre cei 26.000 de pelerini demonstrează că există un pericol mult mai mare la adresa familiei tradiţionale decât căsătoriile gay.

 • Familia tradiţională nu e reală, este un basm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia tradiţională nu e reală, este un basm

  Dom'le, când o afirmă Mircea Cărtărescu nu poţi decât să te gândeşti cu mai mare atenţie la conotaţiile acestei afirmaţii! Oare ce vrea să zică? Că nu poate fi o afirmaţie aruncată la întâmplare. Scriitorul nu ne lasă în suspans, nici nu face declaraţii gratuite şi nesusţinute ori din rea voinţă.

 • Câteva calcule
pentru (ne)liniştea lui Nicuşor Dan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva calcule pentru (ne)liniştea lui Nicuşor Dan

  L-am urmărit cu mare atenţie pe Nicuşor Dan când a fost, săptămâna trecută, invitatul colegului meu Sebastian Zachmann la Adevărul Live. Nu am descoperit ceva nou în discursul său. Mai bine spus, este în continuare în declin la nivelul ideilor politice.

 • Conservatorii şi liberalii din USR au lansat clipuri video. „Instituţia căsătoriei trebuie întărită, nu diluată prin măsuri de inspiraţie marxist-leninistă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conservatorii şi liberalii din USR au lansat clipuri video. „Instituţia căsătoriei trebuie întărită, nu diluată prin măsuri de inspiraţie marxist-leninistă“

  USR dă luni startul primului referendum intern de la înfiinţarea formaţiunii pentru a tranşa cea mai mare dilemă cu care s-a confruntat până acum: poziţionarea sau nu pe tema revizuirii Constituţiei în ceea ce priveşte familia. Consultarea internă a tuturor membrilor USR va dura şapte zile şi de rezultatul acesteia va depinde revenirea în partid a lui Nicuşor Dan.Taberele conduse de Cristian Ghinea şi Clotilde Armand au lansat clipuri video.

 • Despre USR, referendum şi Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre USR, referendum şi Rusia

  Dezbaterea legată de modificarea definiţiei familiei în constituţie a stârnit multe pasiuni. Din păcate, simplificările şi etichetările nu ajută, iar realitatea nu este doar în alb şi negru, ci are şi multe nuanţe. Las la o parte fondul chestiunii, la care voi reveni mai târziu, pentru a sublinia contextul geopolitic extern în care este plasată.

 • Un răspuns lui Moise Guran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un răspuns lui Moise Guran

  Moise Guran dă astăzi nişte „pălmi“ USR-ului. „Pălmile“ sunt justificate de câteva motive. Am să răspund la două dintre ele pentru că sunt legate şi se explică una pe alta.

 • Cristian Ghinea: Va fi tragic să avem USR şi România 100. Misiunea mea e să le unesc. Nicuşor n-a înţeles că antisistem e şi contra agendei religioase retrograde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Va fi tragic să avem USR şi România 100. Misiunea mea e să le unesc. Nicuşor n-a înţeles că antisistem e şi contra agendei religioase retrograde

  Deputatul USR Cristian Ghinea susţine, într-un interviu pentru Adevărul, că Nicuşor Dan, preşedintele demisionar al USR, dar care are cele mai mari şanse să fie reales în funcţie la Congresul din toamnă, nu mai are capacitatea de a atrage noi votanţi. Astfel, Ghinea susţine o joncţiune între USR şi România 100, platforma condusă de Dacian Cioloş, care să revitalizeze electoratul anti-sistem.

 • Despre ură şi violenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre ură şi violenţă

  Miza dezbaterii despre iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei este, de fapt, fracturarea societăţii române.

 • Profesorul Gheorghe Iancu, trimis la Comisia de Etică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorul Gheorghe Iancu, trimis la Comisia de Etică

  Universitatea Bucureşti (UB) reacţionează, după ce profesorul Gheorghe Iancu a susţinut, în cadrul unei dezbateri la TVR pe tema modificării Constituţiei, la care a fost prezent în tabăra Coaliţiei pentru Familie ca susţinător al acesteia, că Adolf Hitler „era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească".

 • Rectorul Universităţii Bucureşti a cerut Comisiei de etică să ia în discuţie declaraţiile profesorului Gheorghe Iancu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rectorul Universităţii Bucureşti a cerut Comisiei de etică să ia în discuţie declaraţiile profesorului Gheorghe Iancu

  Universitatea din Bucureşti spune că se delimitează de declaraţiile făcute de profesorul Gheorghe Iancu într-o emisiune la TVR şi respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul, iar rectorul instituţiei a cerut conducerii Comisiei de Etică să ia în discuţie afirmaţiile lui Iancu. Iancu a declarat, la TVR, că Adolf Hitler "era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească".

 • Hitler şi Coaliţia pentru Familie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hitler şi Coaliţia pentru Familie

  La finele săptămânii trecute, postul de televiziune naţională a găzduit o dezbatere despre subiectul asupra căruia ni se va cere părerea în referendumul ce va să vină. Lume multă, şi de-o parte şi de alta, s-a adunat să zică ce crede despre familie, printre cei aduşi în discuţie fiind şi Hitler. Nu contează cum a ajuns menţionat în dezbatere, ci ceea ce contează sunt părerile exprimate.