Stiri despre Campionatul Mondial de handbal

În urmă cu câteva săptămâni, întreaga presă a preluat raportul comisiei de anchetă poloneză constituită în martie 2016 de guvernul Beata Szydlo şi condusă de ministrul Apărării, Antoni Macierewicz, în legătură cu catastrofa aeriană de la Smolensk, din 10 aprilie 2010, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 88 de persoane – printre care toţi comandanţii de arme şi conducerea conservatoare a Poloniei.

acum 5 ore · comentarii (59)

Pentru a proteja SUA şi aliaţii săi din NATO de pericolul Coreei de Nord şi pentru a preveni proliferarea nucleară, administraţia Trump trebuie să pună capăt unei politici prin care, simultan, se suvenţionează cu ajutoare şi se sancţionează guvernul lui Kim Jong-Un. Lumea este în faţa celui mai mare pericol de război nuclear de la criza rachetelor din Cuba. SUA trebuie să acţioneze decisiv.

acum 8 ore · comentarii (3)

Primesc destul de des sfaturi că ar trebui să mă cenzurez sau să îmi schimb stilul de a scrie şi de a vorbi acuşica, că am ajuns persoană publică. Dincolo de faptul că nu cred că sunt persoană publică şi nici nu îmi doresc să devin, mi se pare că nevoia noastră de a avea persoane publice care respectă nişte standarde deloc realiste a dus la o constantă suprareprezentare a sociopaţilor în elitele noastre.

acum 3 ore · comentarii (3)

Evenimentele recente din Budapesta şi Moscova, unde guvernul Viktor Orban îl demonizează pe George Soros, conform unui model folosit cu succes şi de PSD în campania electorală pentru alegerile parlamentare, ne arată un pattern, un tipar similar după care noii populişti acţionează în Europa de Est, către destinaţia firească a unui model putinist desăvârşit.

acum 22 ore · comentarii (68)

În cazul Marii Britanii, perspectiva unui „Brexit dur” sau „sălbatic”, se precizează ca una dintre variantele foarte credibile. Toată lumea zice că ar fi scenariul-catastrofă care ar trebui evitat cu orice preţ. Dar, din păcate, lucrurile se tensionează foarte rapid şi ambele tabere sunt acum obligate să ridice reciproc bariere de protecţie, dar şi „liniile roşii” menite să delimiteze zonele proprii de cerinţe, oferte şi orizont politic pentru negocieri.

acum 3 ore · comentarii (2)

Am ales câteva rânduri din cel mai recent roman al scriitorului Marian Coman, „Haiganu. Furia Oarbă”, care va fi prezentat în cadrul East European Comic Con 2017 (5 - 7 mai, Romexpo, Bucureşti). O carte de 240 pagini, iar fiecare capitol are ilustraţii realizate de graficianul Andrei Moldovan.

acum 2 ore · comentarii (0)

Într-un comentariu publicat sâmbăta trecută am arătat cât de tulburate sunt apele în PSD, dincolo de aparenţa de stabilitate, de concordie şi de unitate în jurul liderului suprem, dl. Liviu Dragnea. Trebuie spus însă că nici celelalte partide parlamentare, cu excepţia UDMR, fireşte, condamnat la unitate spre a nu-şi pierde credibilitatea şi electoratul pe care e mereu la pândă să îl confişte mult mai radicalul UCM, nu o duc chiar foarte bine.

acum 9 ore · comentarii (3)

Insist asupra unui subiect care şi primăvara asta încă nehotărâtă şi mai capricioasă ca oricând, din câte ştiu eu, a revenit în atenţia mea îngrijorată, tot mai mult ca oricând, în urma unei călătorii ce m-a purtat în „Săptămâna Mare” prin sate din Muntenia şi Oltenia - la câmpie şi în zona de deal, în sate şi comune diverse.

acum 5 ore · comentarii (0)

Aud că patronii de taxi din România se iau de UBER în loc să se ia de piept cu statul, care îi reglementează la fel de ineficient şi de arbitrar cum tratează şi piaţa de medicamente, sau Codul Fiscal. Românii pot crea deficit acolo unde e surplus oricînd, toţi care ajung pe la guvernare, cu PSD în frunte, par să fi fost educaţi la academia de cum să planifici bine ca să iasă prost, de pe timpul comunismului.

Este o lectură fascinantă. Gratis. Poate stârni reacţii emoţionale, trăiri diverse, stări de revoltă sau, cine ştie, admiraţie. Întrebări, semne mari de îndoială şi credibilitate la adresa aleşilor ţării. Păi cine se aşteaptă să avem parlamentari fără nimic avere? Citind declaraţiile de avere ale unora aleşi ai poporului rămâi perplex!!! Te întrebi stupefiat, cum mama dracului, au strâns unii bogăţii impresionante?!!!

Sunt puţine relaţiile de prietenie de o viaţă în cultura română recentă. La stingerea din viaţă la Paris a lui Dan Mastacan în 23 aprilie, Gigi Căciuleanu îl omagiază într-un text cald şi emoţionant. Cititorii noştri merită a-l citi în integralitatea lui. Dan Mastacan este fără doar şi poate un personaj de teatru. Sau de film. Sau, mai bine zis, de amândouă.

acum 22 ore · comentarii (1)

Iohannis, Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, SRI, DNA, Antena 3, SIE, Masoneria, UE, Serviciile, Rusia, SUA, Parlamentul. Cine conduce România? Iată o altă întrebare din viaţa „cetăţeanului turmentat“! Am ajuns la această nedumerire pentru că am fost bombardaţi, intoxicaţi şi manipulaţi cu tot felul de „probleme“, „alerte“, „dezvăluiri“, „campanii“, „bombe de presă“, care ne-au alungat în văgăuna noastră.

Unul dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor şi-a pierdut complet încrederea în cinematografie. Într-un interviu acordat agenţiei Associated Press, Martin Scorsese a anunţat decesul industriei. Mintea strălucită din spatele unor capodopere precum „Goodfellas” sau „Taxi Driver” consideră că stilul lui de film nu se mai potriveşte în peisajul contemporan: