Stiri despre citit

  128 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Maraton de lectură cu voce tare în bibliotecile publice din Vrancea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maraton de lectură cu voce tare în bibliotecile publice din Vrancea

  La 1 februarie 2018, comunitatea internaţională marchează Ziua Internaţională a Cititului Împreună, iniţiată de LitWorld (litworld.org), organizaţie nonprofit fondată în anul 2007, zi care a devenit un eveniment global, marcat de milioane de oameni în peste 100 de ţări.

 • Cititul şi sportul stimulează regenerarea neuronilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cititul şi sportul stimulează regenerarea neuronilor

  Timp de mulţi ani, neurogeneza şi posibilitatea de a recupera celulele creierului pierdute au fost considerate concepte imposibile. Cu toate acestea, acum ştim că neuronii pot fi, de fapt, recuperaţi prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase.

 • Românul care de 4 ani promovează cartea: „Tinerii o să citească mai mult dacă reuşim să-i facem să vadă lectura ca pe ceva cool“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul care de 4 ani promovează cartea: „Tinerii o să citească mai mult dacă reuşim să-i facem să vadă lectura ca pe ceva cool“

  Dintr-o joacă a început o campanie de promovare a cititului. Îndată se împlinesc 4 ani, iar Victor Miron nu se aştepta ca lucrurile să aibă o aşa amploare. „Până acum acum strâns o comunitate online de peste 100 000 de cititori, am convins zeci de mii de oameni să îşi facă o poză cu o carte pe faţă, am gândit şi implementat 20+ concepte de promovare a lecturii“, mărturiseşte tânărul.

 • A da de citit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A da de citit

  Într-o lume în care se citeşte tot mai puţin, sînt recunoscător personajelor, tot mai rare, care se străduiesc să dea de citit. Evident, cu cîteva nuanţe. Uneori, de pildă, mi se pare excesivă o anumită grafomanie egolatră, practicată năvalnic de o mulţime de condeieri autocomplezenţi, gata să etaleze, zgomotos, mici frisoane lirico-metafizice, a căror unică utilitate este întreţinerea pioasă a unei „nobile“ (şi vide) imagini de sine.

 • Trei cărţi de trecut vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei cărţi de trecut vara

  Am făcut la începutul verii o listă cu cele mai interesante cărţi pe care le citisem anul acesta, până la momentul respectiv, şi pe care le recomandam. Acum, că ne-au mai rămas doar două săptămâni de vară calendaristică (şi încă mai există posibilitatea unui concediu), cred că ar fi OK dacă v-aş spune şi ce mi-a plăcut mie din ce am citit vara asta.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

 • 7 ritualuri de dinainte de culcare ca să te trezeşti mai fericită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 ritualuri de dinainte de culcare ca să te trezeşti mai fericită

  Pentru unele persoane, dimineţile reprezintă cea mai proastă parte a zilei deoarece obişnuiesc să se trezească obosite şi morocănoase. Dacă te numeri printre acei oameni care detestă dimineaţa, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te odihneşti mai bine.

 • O carte în plus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte în plus

  Ţi-am cumpărat o carte. Din banii mei. Nu e cartea mea. E cartea altuia. N-am ales-o la întâmplare. M-am gândit că, într-o zi, poate vei avea nevoie de carte.

 • Cum citim un roman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum citim un roman

  Să ne amintim de romanele care ne plăceau în adolescenţă, de fapt, de cele dintâi pe care le-am citit, şi ce anume ne plăcea în ele. Ne plăcea ceea ce aducea cu noi şi cu dorinţele noastre, mai mult sau mai puţin, secrete. Lectura era o formă de identificare.

 • Două
pagini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două pagini

  Ai să vezi, o să-ţi sune mobilul. Un număr necunoscut. În tot anul, ai răspuns la toate apelurile. Cei care te-au sunat au dorit ceva de la tine. Şi e-mail-urile au fost la fel: cu informări, urgenţe, deadline-uri şi sarcini. La fel şi puhoiul de SMS-uri.

 • Primul
cititor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul cititor

  Acesta este primul text pe care nu mi l-ai citit. Primul după opt ani. N-am ştiut să-i fac o introducere. Am început aşa, plat, dezorientat, fără inspiraţie: primul text pe care nu mi l-ai citit. Sunt panicat.

 • Cum îţi poţi prelungi viaţa cu doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi poţi prelungi viaţa cu doi ani

  Se ştie că cine doreşte să îşi prelungească speranţa de viaţă trebuie să mănânce bine şi sănătos, să facă mişcare. Însă un surprinzător obicei, la îndemână, ar putea prelungi viaţa cu câţiva ani. Află despre ce este vorbaSummary