ciorbe - ultimele știri
Ciorba rădăuțeană este considerată de multe gospodine varianta mult mai simplă și mai ieftină a ciorbei de burtă. Pentru un preparat reușit contează nu doar rețeta și modul în care ciorba e gătită, ci și tipul ingredientelor.
Din ce în ce mai mulţi români sunt interesaţi de sfaturile medicilor nutriţionişti. Motivele sunt, în principal, două: au fost diagnosticaţi cu diabet zaharat sau au simptome legate de această boală sau au probleme cu greutatea şi voăr să scape de ki...
Meniul zilnic al copilului include cinci mese – trei principale şi două gustări, la fel ca în cazul adultului. Alimentele oferite celui mic sunt asemănătoare cu cele ale adultului, dar cantitatea este mai mică şi variază în funcţie de vârstă....
Apa este cel mai important nutrient. Ea reprezintă între o jumătate şi patrun cincimi din greutatea corporală. Un om poate trăi trei săptămâni fără să mănânce, dar numai câteva zile fără apă....
Colindând satele săseşti, Claudia-Romana Rista a cules reţete vechi care nu se gasesc în nicio carte de bucate. Tânăra din Arad doreşte să împărtăşească descoperirile sale şi cititorilor „Adevărul“....
O reţetă simplă, cu ingrediente puţine şi care iarna are mare căutare în bucătărie. Roşiile păstrate la borcan sunt adevărate minuni în sezonul rece, dacă vrem să gătim sănătos şi să simţim şi iarna gustul legumelor din grădină....
Odată cu venirea anotimpului rece, foarte multă lume trece de la salate pe ciorbe şi supe calde. Sunt uşor de preparat, iar ingredientele sunt facil de găsit. În plus, nu necesită o preparare laborioasă, ci una relativ simplă.
Bucătarul bănăţean cunoscut sub numele de Uica Mihai susţine că ocoleşte multe restaurante unde a simţit că mâncarea fost “îmbunătăţită” cu un praf de condimente.
Zilele Aradului se vor încheia cu un festival al Cătlanelor şi un spectacol folcloric. Astfel, arădenii sunt aşteptaţi, duminică, la Ştrandul Neptun, unde se va desfăşura acest festival al Cătlanelor.
Bucătăria tradiţională românească este plină de influenţe orientale, vest-europene, greceşti şi ruseşti. Multe dintre reţetele considerate exponenţiale pentru bucătăria autentică românească sunt de fapt importuri.
Detoxificarea de primăvară începe, de obicei, în paralel cu postul Paştelui. Aceasta presupune adoptarea unui regim alimentar strict, bogat în crudităţi, dintre care nu trebuie să lipsească urzica şi leurda.