ciorba radauteana - ultimele știri
Ciorba rădăuțeană este considerată de multe gospodine varianta mult mai simplă și mai ieftină a ciorbei de burtă. Pentru un preparat reușit contează nu doar rețeta și modul în care ciorba e gătită, ci și tipul ingredientelor.
Rețeta ciorbei rădăuțene a fost inventată în urmă cu 41 de ani, de Cornelia Dumitrescu, maestru bucătar din Rădăuți (Suceava), care nu se aștepta ca produsul ei să devină atât de celebru.
Mujdeiul, bulzul ciobănesc, sarmalele și ciorba rădăuțeană apar într-un top al celor mai bune și gustoase preparate din lume. Există, însă, și un clasament al celor mai proaste mâncăruri românești.
Ciorba rădăuţeană poate fi inclusă cu cinste într-un meniu festiv şi va fi savurată de toţi mesenii. Acest fel de mâncare se prepară la fel de repede ca o banală ciorbă de pui