carne de miel - ultimele știri
Zeci de mii de miei din județele Galați și Vrancea vor ajunge anul acesta în ţările arabe. Fermierii spun că s-a dus vestea că românii au marfă bună, astfel că tirurile vin şi încarcă mieii în viu, direct de la stână
articol publicitar
În peisajul culinar românesc, drobul ocupă un loc de onoare, fiind un preparat tradițional apreciat de-a lungul generațiilor.
Aproape trei săptămâni ne mai despart de Sărbătorile Pascale, însă românii nu se mai înghesuie la cumpărături așa cum o făceau în anii trecuți. Asta pentru că prețurile din magazine au explodat, iar analiștii spun că mai urmează clasicele scumpiri din preajma sărbătorilor de 10-15%.
Un kilogram de carne de miel a ajuns să coste în piețele din Brașov 60 de lei, în Săptămâna Mare a catolicilor. Ortodocșii spun că vor cumpăra doar bucăți de miel sau vor renunța sau vor renunța la friptura tradițională.
Potrivit fermierilor care se ocupă de creșterea ovinelor, prețurile pentru carnea de miel vor fi afectate anul acesta, în apropierea Sărbătorilor Pascale, din cauza scumpirilor pentru hrană.
Actorul Dem Rădulescu a dezvăluit în cadrul unui interviu că, deși era un gurmand, avea alimente de care nu se atingea sub nicio formă.
Mielul viu se vinde la poarta fermei cu preţuri cuprinse între 20 şi 22 de lei/kg, iar carcasa cu 40-50 lei/kg, afirmă Nicolae Cioranu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine (ACO).
Asociația Pro Consumatori (APC) a monitorizat şi în acest an preţurile la carnea de miel și a ajuns la concluzia că este influențat de raportul dintre cerere și ofertă, a transmis ONG-ul
Marinarea este un pas obligatoriu dacă pregătești friptură de miel de Paște. Iată de ce e importantă această tehnică și ce marinade poți folosi.
Cu mai puțin de o săptămână înainte de Paște, oamenii se plâng de prețurile foarte mari din piețe, raportat la veniturile lor.
Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția că eventualul consum de carne de animal tânăr crește riscul de pietre la rinichi.
Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), îi avertizează pe români să fie atenți atunci când cumpără carne de miel și ouă pentru Paște. Chiar dacă sunt mai ieftine, produsele nu trebuie achiziționate din locuri neautorizate.
În aprilie, milioane de români vor face pregătiri pentru sărbătorile pascale. Producătorii de carne de porc au avertizat însă că trebuie să ne aşteptăm la scumpiri înaintea Paştelui. Nici carnea de miel nu va fi ieftină: de la 20 la 30 de lei/kg, pre...
Marinarea este o metodă de aromatizare şi frăgezire a cărnii folosită de sute de ani. Este o tehnică prin care carnea sau peştele sunt lăsate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă într-un lichid, cu condimente, iar rezultatele sunt spectaculoase...
Deşi se găseşte pe tot parcursul anului, în ţara noastră carnea de miel se consumă mai ales de Paşte. Dar este sau nu sănătos să mâncăm miel? Care sunt beneficiile şi cât de mult este prea mult? Şi cum ar fi mai bine să îl preparăm şi să îl mâncăm?...
Carnea de miel este nelipsită de pe masa de Paşte a multor români, însă dacă nu vă place gustul sau dacă aveţi probleme cu colesterolul, specialiştii recomandă carnea de ied. Este însă într-adevăr mai sănătoasă.
Friptura de miel marinat, o delicatesă a mesei de Paşti, este una din principalele provocări ale pregătirilor din bucătărie. Şi, pentru că sigur îţi doreşti o bucată de carne frumos rumenită, care să ţi se topească în gură, trebuie să ştii că secr...
Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) oferă o situaţie a achiziţiilor de carne de miel făcute pentru Paşte de diferite instituţii publice care asigură hrana beneficiarilor. În timp ce unele instituţii au cumpărat mielul chiar şi cu 21 de le...
NUTRIŢIE De Sărbători, tentaţiile sunt mari, să recunoaştem. Şi dacă tot avem nenumărate bunătăţi în faţă vreme de mai multe ore, e clar că nu ne putem abţine şi aşa ajungem la excese alimentare, la care se adaugă şi consumul de alcool, eventual fuma...
Consumul cărnii de miel este un obicei pe care românii ortodocşi îl respectă în fiecare an de sărbătoarea Învierii Domnului. Însă această tradiţie se regăseşte doar în cărţile Vechiului Testament cu referire la poporul iudeu.
Bogate în antioxidanţi şi în vitamina C, agrişele sunt folosite în bucătăria ardelenească în prepararea diferitor feluri de mâncare, de la ciorbe la deserturi.
Indiferent dacă foloseşti un grătar pe lemne în aer liber, cuptorul aragazului sau tigaia grill, vei avea nevoie de doar câteva minute pentru a găti cotletele de miel sau coastele împănate de miel pentru a obţine friptura perfectă....
O familie cu număr mediu de persoane şi cu venituri medii va cheltui în acest an cel puţin 500 de lei pentru a sărbători cum se cuvine Paştele, în condiţiile în care o parte importantă din buget va fi folosită pentru a cumpăra carne de porc, de miel ...
Stufat de miel este unul dintre modurile cele mai simple şi gustoase de a pregăti acest tip de carne, extrem de căutată în această perioadă....
„O femeie extrem de meticuloasă, care ducea la bun sfârşit orice făcea, fie că era vorba de nişte gustoase plăcinte cu vişine, de vreo treabă de croitorie sau de îngrijirea fermei de la Băneasa“, aşa şi-o aminteşte Ioana-Maria Isac, nepoata Sandei Ma...
Inspectorii sanitari au dat năvală în această săptămână în pieţe şi în magazine, inclusiv în hipermarketuri, controlând la sânge marfa care va ajunge pe masa românilor de Sărbătorile de Paşte. Inspectorii, împreună cu reprezentanţii Poliţiei, au desc...
În ultimii patru ani, consumul de carne de miel din România a scăzut aproape la jumătate, din cauza faptului că românii consideră mult prea scumpă carnea de miel şi aleg să cumpere carne cu preţuri mai mici, precum cea de pui, pentru masa de Paşte, n...
Cu zece zile înainte de Paşte, preţul cărnii de miel variază de la 18 la 27 de lei pe kilogram. Cea mai scumpă piaţă este în Timişoara, iar cel mai puţin plătesc craiovenii.
Terenul câştigat de carnea de ied în defavoarea cărnii de miel este o opţiune strict subiectivă, care nu ţine neapărat de proprietăţile acesteia, ci mai mult de gust, spun medicii. Adevărata diferenţă dintre cele două produse constă în cu totul altc...
Călărăşenii vor găsi în acest an carne de miel doar în carmangerii sau acasă la ciobani. În oraş, Serviciul Public Pieţe şi Oboare nu va amenaja spaţii speciale pentru comercializare deoarece nu dispune de condiţiile necesare impuse de lege....
Sărbătorile pascale aveau farmecul lor şi înainte de 1989, în special în mediul rural, unde tradiţiile se respectau cu sfinţenie. La slujba de Înviere, bisericile erau pline, dar e adevărat că lăcaşurile de cult erau ocolite de intelectuali, "prelucr...
Controalele la comercianţi din domeniul producerii, prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării cărnii de miel, ouălor şi altor produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale s-au intensificat de la începutul lunii, astfel că, în pe...
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Ordine Publică şi Poliţie Rutieră au organizat săptămâna aceasta o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea activităţilor economice ilegale ce se comit în această p...
În ajunul Sărbătorilor Pascale, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor atrage atenţia că ouăle, vopseaua de ouă, carnea de miel şi cozonacul trebuie să fie proaspete, astfel că le recomandă românilor să verifice etichetele înainte de a achiziţiona...
Cât costă carnea de miel, judeţ cu judeţ. Ciobanii îl dau la jumătate de preţ faţă de supermarketuri
Un kilogram de carne de miel costă, în pieţe, între 20 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajunge chiar şi la 37 de lei, preţurile fiind similare celor de anul trecut. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vinde cu preţuri cup...
În apropierea Paştelui, gospodinele sunt în căutarea unor reţete inedite care să le ajute să prepare cele mai gustoase bucate. „Adevărul“ vă prezintă astăzi cele mai bune reţete de Post, dar şi reţete pe care le puteţi pregăti de Sărbători.
Primăria va amenaja spaţii speciale pentru vânzarea cărnii de miel în cele cinci pieţe agroalimentare din oraş. Vor fi 94 de locuri destinate vânzătorilor de miei....
Sfatul este valabil mai ales pentru oamenii care au ţinut post, dar şi pentru persoanele care au afecţiuni ale pancreasului.
Carne de miel cu urme de fecale şi de blană a fost găsită într-un lanţ de magazine din ţară, de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în prezent acesta fiind retrasă de la comercializare, informează autoritatea.
Tot mai mulţi dintre gorjeni optează, pentru sărbătorile pascale, pentru carnea de iepure în locul celei de miel, pentru că este mult mai sănătoasă.
Joi, târgul de miei de pe starda Tărpiului şi-a deschis porţile, având parte de crescători de animale din tot judeţul şi chiar veniţi şi de la sute de kilometri distanţă. Potrivit crescătorilor de animale anul acesta bistriţenii nu s-au înghesuit la ...
Ciobanii din Dâmboviţa nu au crescut preţul la carnea de miel, chiar dacă întreţinerea animalelor a crescut. Crescătorii vor vinde carnea de miel cu 22 de lei/kg, la fel ca anul trecut. Iezii vor fi vânduţi ceva mai ieftin, cu 20 de lei. Pentru cei m...
Carnea de pui, de porc sau de vită este înlocuită în apropierea Paştelui cu cea de miel şi, mai nou, cu cea de ied. Nutriţioniştii avertizează că românii pot fi foarte uşor păcăliţi dacă nu se uită cu atenţie de unde cumpără carne şi ce ar putea să s...
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a declarat, miercuri, că recomandă consumatorilor să cumpere miei în perioada Paştelui numai din zonele autorizate sanitar-veterina...
Poliţia din China a destructurat o reţea de comercianţi acuzaţi că au vândut carne de şobolan etichetată ca fiind de miel....
Vânzătorii de carne de miel din Timişoara au început „campania” de Paşte cu un preţ de 25 de lei pe kilogram, însă în săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale preţul a fost redus la 23 de lei.
Ziarul „Adevărul“ vă prezintă care este situaţia în ceea ce priveşte vânzarea mieilor în pieţele din ţară, câţi bani trebuie să vă pregătiţi şi la ce variante trebuie să vă aşteptaţi atunci când vă hotărâţi să vă cumpăraţi un miel.
Crescătorii de animale s-au înţeles la preţ şi nu vor să coboare deocamdată preţul sub 25 de lei/kg de carne, spre nemulţumirea celor care sperau la un preţ mai accesibil.
Noua modă comericală, o combinaţie între publicitate agresivă şi reduceri, de multe ori aparente, axată pe ziua de vineri, uzitată de ceva timp şi în România, s-a dovedit una de succes pentru comercianţii care au adoptat-o. Mai mult, de la electronic...
Peste 1600 de kilograme de carne de miel a fost confiscată, în această dimineaţă, în Piaţa Obor, în urma unui control fulger a poliţiştilor bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterina...
Să ne înţelegem din capul locului: acest text nu are ce să caute la secţiunea „Bucătărie”, deşi se referă la ce mai mănâncă oamenii uneori, cu sau fără voie. Bucătăria este însă o chestiune prin excelenţă harnică iar textul acesta este leneş....
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a inaugurat astăzi singura piaţă de miei vii din Bucureşti din piaţa Apărătorii Patriei, la rândul ei deschisă recent. Primii 10 ciobani, sosiţi din diverse localităţi ale judeţelor Teleorman şi Giurgi...
Se recomandă să fie introdusă frecvent în alimentaţie, deoarece conţine acizi graşi Omega 3, complexul B şi zinc.
Faţă de anul trecut, preţul kilogramului de carne de miel a crescut, la fel şi cel al ouălor care fac deliciul culinar al Sărbătorilor....
Deşi oferta de carne pe piaţă este mare, cererea este şi mai mare, astfel încât deja la orele 12.00, la piaţa din Ungheni această marfă dispare de pe tejghea, anunţă Agravista.md.
În general, cele mai multe persoane consumă carne de miel doar de Paşte. Însă acest tip de carne ar putea fi inclus mai des în alimentaţie, deoarece reprezintă o sursă importantă de substanţe nutritive.
Cumpărătorii pot alege ouă de prepeliţă vopsite tradiţional, iar un cofrag costă 10 lei. Vânzătorii recomandă ouăle micuţelor păsări, în special, persoanelor care suferă de alergii . Preţurile sunt de producător, iar târgul este deschis şi vineri....