carnati de plescoi - ultimele știri
Ambasada Franţei în România anunţă că a înscris în patrimoniul gastronomic "cârnatul de Plechequoi", după înfrăţirea dintre oraşele Buzău şi Plechequoi-sur-Loire.
Cârnații de Pleșcoi, la întrecere cu wurștii, într-o mare expoziție internațională de la Berlin FOTO
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale participă la cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” de la Berlin (Germania), cu un stand în cadrul căruia sunt promovate produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.
Babicul de Buzău ar putea deveni, începând din 2024, cel de-al doilea produs buzoian cu denumire și indicație geografică protejată, alături de Cârnații de Pleșcoi. Mai mulţi agenți economici vor să înregistreze cât mai urgent babicul la Comisia Europeană, pentru a-i asigura protecție.
Carmangeriile tradiționale trag tare să onoreze toate comenzilor din străinătate pentru afumăturile pe care românii plecați din țară vor să le aibă pe mese, de sărbători.
Premierul Marcel Ciolacu s-a ales cu rolul deținut cândva de Petre Daeea de a fi oaspetele cel mai de seamă în prima zi a festivalului recoltei din Buzău. Însoţit de ministrul Agriculturii și primarul Buzăului, Marcel Ciolacu a inaugurat ediția din acest an a Târgului ”Toamna Buzoiană”.
Turiștii care petrec vacanțele în patria cârnaților de Pleșcoi sunt răsfățați cu bucate tradiționale de-ți lasă gura apă. Oaspeții unui complex turistic cu căsuțe desprinse parcă din povești sunt întâmpinați cu platouri pline cu afumături proaspete, toate de la producătorii locali.
Cârnații sunt unul dintre cele mai iubite preparate din lume și sunt întâlniți în gastronomia multor popoare. Iată care sunt cei mai buni din lume.
Sunt subțiri, picanți, iar mirosul lor, atunci când sunt puși pe grătar, îţi lasă gura apă. Vorbim despre cârnații de Pleșcoi, din zona Buzăului, în compoziția căruia carnea de oaie este predominantă.
Un kilogram de cârnați de Pleșcoi uscați, din carne de oaie, ajunge să coste peste 80 de lei. Producătorii lor spun că lanțul majorărilor pleacă de la bază, adică de la carnea de oaie.
Sunt subţiri, au un uşor iz de carne de oaie, foarte condimentaţi, iar când sfârâie pe grătar fac ravagii printre pofticioşi. Nu e o ghicitoare, ci descrierea pe scurt a deja celebrilor cârnaţi de Pleşcoi, mândria culinară a buzoienilor care îşi are ...
E subţire, foarte condimentat iar mirosul, atunci când e pus pe grătar, îţi lasă gura apă. Şi pentru că a fost făcut la Pleşcoi, localnicii de aici i-au închinat un festival care a ajuns deja la a şaptea ediţie. În acorduri de taraf, au sfârâit grăta...
România avea înregistrate 3.850 de produse alimentare în Registrul de atestare a produselor tradiţionale, la finele anului 2011, cu aproape 1.000 mai multe decât în 2010, potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)....
Cârnaţii de Pleşcoi, au devenit în ultimii ani un adevărat brand al judeţului Buzău.Cu toate aceastea puţini ştiu poveştile care se ascund în spatele originalelor produse fabricate din carne de oaie şi vită care sunt condimentate după o reţetă secret...
În căutare de noi clienţi, mai multe companii din Buzău s-au grăbit să-şi asigure prezenţa la unul dintre cele mai mari evenimente ale anului din industria alimentară, Salonul „Alimenta", care va fi găzduit în octombrie de complexul Romexpo din Bucur...
Potrivit Serviciului Produse Tradiţionale din cadrul Ministerului Agriculturii, cârnaţii de Pleşcoi ar putea ajunge pe lista produselor certificate prin sistemul european de calitate. Procedurile de certificare, care durează in jur de un an şi jumăta...
Peste zece producători din judeţ pun la dispoziţia buzoienilor cele mai bune mâncăruri şi băuturi la preţuri de criză. Buzoienii care vor să aibă pe masa de Crăciun preparate culinare tradiţionale şi sută la sută naturale le pot achiziţiona de la târ...
Vă dezvăluim, prin intermediul unor producători cu tradiţie, câteva din tainele fabricării cârnaţilor de Pleşcoi şi covrigilor de Buzău.
Vă dezvăluim, prin intermediul unor producători cu tradiţie, câteva din tainele fabricării cârnaţilor de Pleşcoi şi covrigilor de Buzău.
Vă dezvăluim, prin intermediul unor producători cu tradiţie, câteva din tainele fabricării cârnaţilor de Pleşcoi şi covrigilor de Buzău.
Distracţie şi voie bună. Sunt cuvintele care caracterizează prima zi a Festivalului de la Pleşcoi, dedicat cârnaţilor. Zeci de oameni au fost ieri prezenţi la Casa Matei din Berca pentru a sărbători cea de-a treia ediţie a acestui festival.