cafegiu - ultimele știri
Episodul XVII al sezonului II al podcast-ului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu are aromă de cafea: invitatul cunoaște îndeaproape care e cafeaua lui Dumnezeu și care e cafeaua diavolului, și deține rețetele vechi, armenești, de prăjire a cafelelor rare.
Odată cu anii ’80, cafeaua începea să dispară treptat din comerţul socialist, iar România multilateral dezvoltată consuma un înlocuitor botezat ironic „nechezol“. Însă chiar şi în plină epocăa surogatelor, tradiţia prelucrării artizanale a cafel...
În perioadele caniculare, o cafea rece este binevenită. Cei de la Şcoala Moldovenească de Cafea din Iaşi au explicat cum poţi să-ţi prepari acasă un „cold brew“.
Laurenţiu Ştefan, trainer la „Transylvanian Barista Academy“, a explicat pentru „Adevărul“ cum preparăm cea mai bună cafea acasă. El a susţinut că este un mit ideea că aparatul cu care preparăm cafeaua trebuie să fie foarte scump şi performant pentru...
La 11 iunie 1948, a fost dată lovitura de graţie proprietăţii private din România. Legea naţionalizării însemna „trecerea în mâinile statului a celei mai importante părţi din mijloacele de producţie“, spunea liderul communist Gheorghiu-Dej. Aceasta s...
Teroarea comunistă a putut fi depăşită doar de ideile bizare pe care regimul de sub Nicolae Ceauşescu a putut să le nască. Probabil una dintre cele mai controversate legi din istoria ţării, decretul numărul 770 din 1966 stabilea că numai în situaţii ...