bucatarie traditionala - ultimele știri
Românilor le place să se laude cu bucătăria tradițională, iar aprecierile străinilor întăresc ideea că mâncarea românească este deosebit de gustoasă, savuroasă și savurată.
Street FOOD Festival (1-4 septembrie) de la Galați așteaptă iubitorii gastronomiei să ia parte la marea sărbătoare a gustului. La eveniment vor concerta trupe și artiști îndrăgiți.
„Sunt într-o permanentă căutare de a obţine gustul de odinioară“, spune gastronomul Mircea Groza, care culege reţete vechi pe care vrea să le transmită mai departe. Originar dintr-o familie de socăciţe, el este convins de valoarea incontestabilă a bu...
După reconstituirile unor momente din viaţa satului de odinioară, tânăra propune un eveniment pentru promovarea bucătăriei tradiţionale.
Invenţie turcească, sarmaua a fost preluată, în diferite variante, de bucătăriile mai multor ţări din Europa şi Asia. În România, inventivitatea gospodinelor a născut poate cele mai numeroase şi mai interesante combinaţii de ingrediente.
La nici o sută de kilometri de Bucureşti, turiştii au posibilitatea să se rupă de agitaţia marelui oraş. La Gura Vadului, în judeţul Prahova, există un loc unde poţi simţi cu adevărat cum trăiau strămoşii daci, bucurându-te de aerul curat, de bucătăr...
Preparate simple, dar cu bogat conţinut în vitamine şi proteine. Aşa poate fi caracterizată bucătăria tradiţională din Bărăgan. Istoricii au studiat fenomenul şi prezintă câteva dintre cele mai delicioase reţete.
Orgoliile locale au dat naştere în timp unei adevărate bătălii între regiunile istorice ale ţării. Reprezentanţii fiecărei zone încearcă să-şi revendice „branduri“ precum sărmăluţele sau mămăliga. Mâncarea tradiţională îşi are rădăcinile la geto-daci...
Orgoliile locale au dat naştere în timp unei adevărate „bătălii“ între regiunile istorice ale ţării, în cursul căreia reprezentanţii fiecăreia încearcă să-şi revendice „branduri“ precum sărmăluţele sau mămăliga. Unul dintre cei mai respectaţi gastron...
Mulţi ar ucide doar ca să vadă trecută pe cartea lor de vizită, în dreptul numelui, titulatura CEO sau Director general. Pe a ei scrie simplu: degustător de whisky. Are cel mai puternic accent sudist, marea ei pasiune e bucătăria şi... este stră-stră...
Echipa de bucătari "Nişte ţărani" reprezintă Sălajul, alături de producători şi artişti populari din judeţ, la Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare, care se desfăşoară de astăzi şi până duminică la Sibiu.
Plin de elan atunci când este vorba despre "job", tânărul bucătar îi bagă pe alţii "la înaintare" atunci când vine vorba despre timpul liber.