bucataria maghiara - ultimele știri
Gastronomia maghiară a lăsat urme și a influențat zonele care au aparținut cândva Ungariei. Este și cazul Transilvaniei și Banatului, unde bucătăria este un mix de arome puternice, venite din istoria ei bogată și complicată.
O mâncare delicioasă şi săţioasă, perfectă pentru zilele friguroase de toamnă, îşi are originea în bucătăria tradiţională maghiară. Este vorba despre Pörkölt, o tocăniţă a cărei reţetă este oferită cititorilor "Adevărul" de către renumitul bucătar să...
Cunoscut de secole, ştrudelul unguresc este o mândrie a gospodinelor maghiare. Secretul este ca făina folosită să nu fie umedă sau proaspăt măcinată.
Csikos Tokanyi , în traducere "tocăniţa crescătorului de cai", reprezintă o îmbinare de gusturi deosebită. Îşi trage numele de la faptul că aceştia în drumurile lor se opreau la un han şi comandau acest preparat, care le era foarte pe plac.
Gomboţul cu prune (Szilvás gombóc) se face din cartofi, făină, ouă, pesmet, scorţişoară şi prune. Găluştele pot fi umplute şi cu caise.
Gustoşii langoşi, fie ei simpli, cu brânză, caşcaval, smântână sau cu mujdei de usturoi, au un mare succes şi în România. Preparatul este originar din Ungaria.