Stiri despre brexit

  823 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ministerul pentru diaspora a iniţiat o
consultare pe tema BREXIT cu românii din Marea Britanie. Ce trebuie să facă românii pentru a afla ce drepturi au
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul pentru diaspora a iniţiat o consultare pe tema BREXIT cu românii din Marea Britanie. Ce trebuie să facă românii pentru a afla ce drepturi au

  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a iniţiat un proces de consultare cu reprezentanţii organizaţiilor si asociaţiilor româneşti din Marea Britanie, privind drepturile cetăţenilor în context Brexit, „în spiritul cunoaşterii realităţilor din comunităţile de români care trăiesc în afara graniţelor ţării“.

 • Brexit-ul
vrajbei noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brexit-ul vrajbei noastre

  Negocierile pentru Brexit, începute în mod oficial în cursul acestui an, ar trebui să dureze până în 2019 şi probabil se vor termina într-o manieră pozitivă pentru toţi actorii implicaţi. Sau aşa spunem în teorie!

 • Autorul Articolului 50 din Tratatul UE îi cere premierului britanic să oprească Brexit: „Consecinţele dezastruoase devin acum tot mai clare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorul Articolului 50 din Tratatul UE îi cere premierului britanic să oprească Brexit: „Consecinţele dezastruoase devin acum tot mai clare“

  Lordul Kerr Kinlochard, fostul diplomat britanic care a elaborat Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona în 2003, se numără printre cele 60 de personalităţile scoţiene care au semnat o scrisoare deschisă prin care îndemnă guvernul britanic să oprească Brexit-ul şi să ia în considerare menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, scrie presa din Regatul Unit.

 • Bănci japoneze din Marea Britanie, interesate să se relocheze în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bănci japoneze din Marea Britanie, interesate să se relocheze în România

  Afirmaţia a fost făcută de Nobuo Kishi, ministrul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, într-o discuţie purtată cu premierul Mihai Tudose. Se ia în calcul şi relocarea firmelor japoneze din Marea Britanie din sectorul transporturiore şi infrastructurii, industriei auto, agriculturii şi turismului.

 • Tudose, după întâlnirea cu ambasadorul Marii Britanii: Am încredere că vom lucra aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectaţi de Brexit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudose, după întâlnirea cu ambasadorul Marii Britanii: Am încredere că vom lucra aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectaţi de Brexit

  Premierul Mihai Tudose a avut, marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.  Cei doi au purtat discuţii privind teme de interes, precum situaţia românilor din Regatul Unit după separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană, premierul declarând că Executivul va lucra „îndeaproape şi aplicat”, astfel încât drepturile românilor din Marea Britanie să nu fie afectate.

 • Coface: Insolvenţele din Marea Britanie vor creşte cu aproape 9%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coface: Insolvenţele din Marea Britanie vor creşte cu aproape 9%

  Sectoarele în care investiţiile sunt cele mai costisitoare, precum procesarea metalelor, domeniul auto şi cel al construcţiilor, vor fi lovite cel mai puternic. Indiferent dacă Brexit-ul va fi uşor sau dur, atractivitatea ţării pentru investitori va fi afectată cu siguranţă. În prezent, Marea Britanie este principala destinaţie pentru FDI, în principal în sectoarele financiar, informaţional şi de comunicaţii, urmate de transporturi şi logistică.

 • Parlamentul European: Oferta făcută de premierul britanic cetăţenilor UE după Brexit este insuficientă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul European: Oferta făcută de premierul britanic cetăţenilor UE după Brexit este insuficientă

  Oferta făcută de premierul britanic Theresa May cetăţenilor europeni din Marea Britanie, pentru “statut de cetăţean stabilit” după Brexit, a fost descrisă drept “mult prea puţin faţă de ce au dreptul cetăţenii”, a declarat şeful echipei de negociere a Parlamentului European, Guy Verhofstadt şi liderii a patru dintre principalele grupuri politice din PE, relatează BBC News.

 • UK
după furtuna politică: Keep Calm and Carry On
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UK după furtuna politică: Keep Calm and Carry On

  După unul dintre cele mai mari şocuri electorale din istoria modernă a Marii Britanii, politica britanică îşi revine la normal. Însă surprizele nu s-au terminat, poate cea mai mare dintre ele fiind „reabilitarea” în curs a Theresei May, dar şi faptul că Brexit înseamnă în continuare... Brexit. Adică deocamdată „rămâne cum am stabilit”.

 • Cât valorează Europa noastră?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât valorează Europa noastră?

  Elaborarea unui buget comun este o operaţiune dificilă, chiar şi în cele mai bune vremuri. În contextul Brexitului şi al apariţiei unor noi priorităţi, cum ar fi migraţia şi apărarea, ea este aproape echivalentă cu rezolvarea cvadraturii cercului, scriu într-un editorial Corina Creţu, comisar european pentru politica regională şi Günther Oettinger,  comisar european pentru buget.

 • Oferta premierului  britanic privind drepturile cetăţenilor UE, bună, dar insuficientă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oferta premierului  britanic privind drepturile cetăţenilor UE, bună, dar insuficientă

  UE face presiuni asupra premierului britanic Theresa May pentru a-şi îmbunătăţi planurile privind drepturile cetăţenilor UE, după ce oferta sa a fost criticată de liderii europeni, care au apreciat  oferta facută joi, la summitul Consiliului European de la Bruxelles, de premierul britanic drept „bună“, dar  „insuficientă“.

 • Corbyn va „încerca să impună“ noi alegeri în Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corbyn va „încerca să impună“ noi alegeri în Marea Britanie

  Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn vrea „să încerce să impună noi alegeri“ legislative, după ce a ieşit consolidat din scrutinul de pe 8 iunie, în care premierul Theresa May şi-a pierdut majoritatea absolută în Parlament, potrivit ediţiei de sâmbătă a ziarului Daily Mirror, citat de AFP.

 • Macron, şef pe şantierul Europei.
Dosarul muncitorilor detaşaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron, şef pe şantierul Europei. Dosarul muncitorilor detaşaţi

  Francezii i-au dat toate cheile împărăţiei lui Emmanuel Macron, tînărul lor preşedinte. Acest excepţional capital politic naţional îi sporeşte lui Macron forţa de lider european. Iar Franţa atacă sever directiva referitoare la muncitorii detaşaţi. 30.000 de români lucrează în Franţa ca muncitori temporari.