stiri despre boiko borisov

Primesc destul de des sfaturi că ar trebui să mă cenzurez sau să îmi schimb stilul de a scrie şi de a vorbi acuşica, că am ajuns persoană publică. Dincolo de faptul că nu cred că sunt persoană publică şi nici nu îmi doresc să devin, mi se pare că nevoia noastră de a avea persoane publice care respectă nişte standarde deloc realiste a dus la o constantă suprareprezentare a sociopaţilor în elitele noastre.

acum 22 ore · comentarii (11)

Dacă vrem o explicaţie pentru lansarea acestei teme, inutile şi fără sens, aceasta este deturnarea agendei publice spre subiecte nerelevante, să mai uite cetăţenii de promisiunile PSD, ce se dovedesc pe zi ce trece lipsite de conţinut şi de perspective reale de a fi puse în practică.

acum 3 ore · comentarii (6)

Îmi revine tot mai frecvent în minte în aceste zile o imagine de la începutul iernii anului 2004. După ce a preluat cu ochii în lacrimi mandatul de candidat la alegerile prezidenţiale- celebrul moment Dragă Stolo!- după ce şi-a asumat ceea ce mai toată lumea socotea a fi o misiune imposibilă- Adrian Năstase ne părea aproape tuturor invincibil- primarul general al Capitalei, dl. Traian Băsescu, a avut în ziua alegerilor o apariţie marţială.

acum 6 ore · comentarii (11)

Pentru a proteja SUA şi aliaţii săi din NATO de pericolul Coreei de Nord şi pentru a preveni proliferarea nucleară, administraţia Trump trebuie să pună capăt unei politici prin care, simultan, se suvenţionează cu ajutoare şi se sancţionează guvernul lui Kim Jong-Un. Lumea este în faţa celui mai mare pericol de război nuclear de la criza rachetelor din Cuba. SUA trebuie să acţioneze decisiv.

În urmă cu câteva săptămâni, întreaga presă a preluat raportul comisiei de anchetă poloneză constituită în martie 2016 de guvernul Beata Szydlo şi condusă de ministrul Apărării, Antoni Macierewicz, în legătură cu catastrofa aeriană de la Smolensk, din 10 aprilie 2010, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 88 de persoane – printre care toţi comandanţii de arme şi conducerea conservatoare a Poloniei.

Evenimentele recente din Budapesta şi Moscova, unde guvernul Viktor Orban îl demonizează pe George Soros, conform unui model folosit cu succes şi de PSD în campania electorală pentru alegerile parlamentare, ne arată un pattern, un tipar similar după care noii populişti acţionează în Europa de Est, către destinaţia firească a unui model putinist desăvârşit.

acum 2 zile · comentarii (75)

Am ales câteva rânduri din cel mai recent roman al scriitorului Marian Coman, „Haiganu. Furia Oarbă”, care va fi prezentat în cadrul East European Comic Con 2017 (5 - 7 mai, Romexpo, Bucureşti). O carte de 240 pagini, iar fiecare capitol are ilustraţii realizate de graficianul Andrei Moldovan.

acum 22 ore · comentarii (0)

Ne aducem aminte de vestitul serial polonez „Nori negri”. În plus, obişnuim, ca atunci când nu putem scrie ceva, sau nu avem pe moment soluţia, să spunem „lăsăm spaţiul alb şi adăugăm după aceea”, că doar ne-o veni inspiraţia. Pe cerul albastru al Uniunii Europene sunt mulţi nori negri, pe care îi vom asocia, relativ paşnic cu lipsa de decizie, cu ezitările forurilor comunitare.

acum 18 ore · comentarii (3)

Aud că patronii de taxi din România se iau de UBER în loc să se ia de piept cu statul, care îi reglementează la fel de ineficient şi de arbitrar cum tratează şi piaţa de medicamente, sau Codul Fiscal. Românii pot crea deficit acolo unde e surplus oricînd, toţi care ajung pe la guvernare, cu PSD în frunte, par să fi fost educaţi la academia de cum să planifici bine ca să iasă prost, de pe timpul comunismului.

acum 2 zile · comentarii (0)

Este o lectură fascinantă. Gratis. Poate stârni reacţii emoţionale, trăiri diverse, stări de revoltă sau, cine ştie, admiraţie. Întrebări, semne mari de îndoială şi credibilitate la adresa aleşilor ţării. Păi cine se aşteaptă să avem parlamentari fără nimic avere? Citind declaraţiile de avere ale unora aleşi ai poporului rămâi perplex!!! Te întrebi stupefiat, cum mama dracului, au strâns unii bogăţii impresionante?!!!

acum 2 zile · comentarii (2)