stiri despre boiko borisov

Câtă vreme Parlamentul, la iniţiativa senatorului Şerban Nicolae, se ocupă de fenomenologia sexului anal, era practic inevitabil ca cele mai interesante dezbateri privind Legile Justiţiei să se poarte în afara Parlamentului, mai exact în spaţiul public. Să lăsăm aşadar Parlamentul în impotenţa sa şi să vorbim despre un subiect crucial: independenţa procurorilor.

acum 12 ore · comentarii (58)

E timpul să ne amintim că „democraţia nu constă în punerea episodică a unui buletin în urnă, în delegarea de putere aleşilor, pentru ca apoi să fii dezinteresat, să te abţii, să taci timp de cinci ani“, după cum avertiza fostul luptător din Rezistenţă şi prim-ministru francez Pierre Mendès France. Democraţia, sintetiza el, „este acţiunea continuă a cetăţeanului“.

acum 17 ore · comentarii (5)

Zilele acestea Franţa şi-a plâns, republican şi popular, doi oameni, două personalităţi şi până la urmă două simboluri. Scriitorul Jean d’Ormesson şi rockerul Johnny Hallyday au murit la o zi diferenţă, amestecând halucinant elitele şi masele: academicianul literat a fost omagiat ca un erou al republicii la Invalides, starul trubadur a fost prohodit pe Champs-Élysées de sute de mii de fani. „Un récit national“.

acum 14 ore · comentarii (6)

În timp ce preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, precum şi vicepreşedintele aceluiaşi for legislativ, Iurie Leancă, se aflau peste Ocean, unde erau invitaţi să explice, la Atlantic Council, pe 7 decembrie, atât efectele de reformare a judeţelor dintre Prut şi Nistru, cât şi evaluarea situaţiei din bazinul Mării Negre, la Moscova tocmai Vladimir Plahotniuc era dat în urmărire internaţională, în aceeaşi zi. Simplă coincidenţă...

Este interesant de analizat, mai ales de către psihologi, de ce avem proiecţia unui Moş Nicolae care are şi o nuia pentru copiii neascultători, deşi acesta ar trebui să fie o reprezentare a generozităţii şi a bunătăţii. Ceea ce ar fi trebuit sã fie un moment de bucurie pentru un copil din Bistriţa Bârgăului s-a transformat într-o teroare emoţională şi fizică.

acum 2 zile · comentarii (43)

Ce-i mai consternant? Ruinarea galopantă a prestigiului democraţiei prin degradarea accelerată a imaginii parlamentului sau ritmul bestial în care penalii acestui for le fură românilor dreptul la justiţie? Odată aprobat cu voturile PSD, ALDE şi UDMR, noul statut al magistraţilor i-a transformat pe procurorii şi judecătorii României din cavaleri independenţi ai statului de drept în supuşi obedienţi ai unor legi mafiote, menite să transforme România într-o oligarhie de tip feudal.

acum 2 zile · comentarii (4)

Relaţiile bilaterale româno-ucrainene nu au fost niciodată mai bune la nivel strategic ca după Maidan, anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei. Asta deoarece România a susţinut fără rest integritatea teritorială, independenţa şi suveranitatea Ucrainei, pentru că a susţinut-o politic şi a susţinut-o la nivelul instituţiilor internaţionale, în timp ce românii din Ucraina au luptat, au murit şi au fost răniţi cot la cot cu voluntarii şi militarii ucraineni, în linia întâi din Donbas.

acum 3 zile · comentarii (24)

Deşi ne aşteptam cu toţii în ultimele luni ca starea de sănătate a Regelui Mihai să se agraveze pe zi ce trece, totuşi vestea stingerii din viaţă a fostului suveran al României ne-a copleşit realmente pe fiecare dintre noi. Regele Mihai a fost un model de verticalitate într-o perioadă în care marile puteri ale lumii se jucau cu viaţa a milioane de oameni.

acum 3 zile · comentarii (10)

Observ că nu le pasă guvernanţilor de manifestaţiile care se petrec aproape zilnic. În Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării. Au văzut că sunt paşnice, că protestatarii pleacă liniştiţi acasă, iar pe ei  nu-i opreşte nimic să-şi continue opera de reîncălecare a justiţiei. Ignoră, pur şi simplu, reacţiile magistraţilor, a presei independente şi a manifestaţiilor paşnice.

acum 3 zile · comentarii (56)