stiri despre boiko borisov

De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

acum 6 ore · comentarii (1)

Am auzit că pleci în delegaţie în oraşul meu. Delegaţie de-o zi. Pentru că suntem amici de atâta vreme, am şi eu o rugăminte, dacă mă poţi ajuta, după ce-ţi termini treaba în delegaţie. Ai putea, te rog, să tragi o fugă până la cimitirul nou, nu ăla vechi, ăla nou, din care se vede panorama combinatului siderurgic şi să te interesezi la administraţie câţi bani am de plătit la impozitul pe locul de veci?

acum 9 ore · comentarii (4)

La Ploieşti, lucrurile au fost întotdeauna altfel decît în restul ţării. Oamenii locului s-au socotit mereu aparte, uneori au şi avut de ce. În secolul al XIX-lea, aici a fost declanşată o veritabilă revoluţie împotriva modernizării accelerate. Caragiale, dar şi o parte dintre istorici, au numit evenimentul „Republica de la Ploieşti”.

acum 4 ore · comentarii (0)

Mulţi ar spune că la aşa premier, Mihai Tudose, un ministru al Culturii care a condus două instituţii importante pentru viata noastră culturală, vorbesc aici de tabloidele Cancan şi WOWbiz, este un lucru normal. Îl cunosc pe Lucian Romaşcanu, m-am intersectat pentru o scurtă perioadă de timp cu el la Ringier, pe vremea când lucram la Libertatea.

Uniunea Europeană cunoaşte astăzi un proces de transformare. Încă nu s-a încheiat disputa dintre „Europa cu mai multe viteze” şi „Europa tratatelor şi instituţiilor comunitare”. Pe de o parte mai este o confruntare între „eurosceptici” şi „federalişti”, mai ales că proiectul unei „Armate Europene” a revenit pe tapet după eşecul răsunător din 1954.

acum 7 ore · comentarii (0)

Încerc să înţeleg de ce spun pesediştii că nu pot schimba nimic. Teoretic, ei au majoritatea în Parlament. Ar putea sa schimbe sistemul fără probleme. Vasile Dâncu este ultimul care sugerează, în ultimul număr al revista Sinteza, că elitele, adică el şi PSD-ul, înţeleg eu, sunt lipsite de putere în România. Are el dreptate şi dacă are, cum s-a ajuns aici şi ce e de făcut?

acum 7 ore · comentarii (4)

Nici măcar o singură surpriză cât de cât plăcută în lista componenţilor guvernului ce ar urma să fie condus începând de astăzi, după votul de învestitură şi după jurământul depus în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, de dl. Mihai Tudose ot Brăila. El însuşi un ins recomandat pentru funcţia de prim-ministru doar de apartenenţa la serviciile secrete, un detaliu care, brusc, nu mai reprezintă o problemă pentru mai-marii PSD.

acum 11 ore · comentarii (27)

Sunt mii de basarabeni care au profitat pentru redobândirea cetăţeniei române, dar, mai important, mii de tineri au învăţat gratuit în şcolile din România. Acum există şi cetăţeni români care îl înjură pe Băsescu, după ce au profitat de măsurile iniţiate de el, acuzându-l de corupţie şi de implicare în politica internă a Basarabiei!

acum 22 ore · comentarii (11)

N-am mai văzut un partid care să se sinucidă politic cu atâta voluptate, cum face acum PSD. De bună voie şi nesilit de nimeni. Va rămâne în analele politicii româneşti ca primul partid care-şi sapă singur groapa. Mulţi fruntaşi PSD au refuzat funcţia de premier, iar preşedintele executiv, Nicolae Bădălău, critică manevrele PSD.

acum 11 ore · comentarii (24)

În 15 mai s-au împlinit 450 ani de la naşterea lui Claudio Monteverdi, unul dintre cei mai importanţi compozitori din istoria muzicii. Un nume de care merită să ne reamintim şi a cărui muzică, în iureşul vieţii de astăzi, capătă noi semnificaţii. Ca să fiu mai riguroasă, Claudio Monteverdi nu s-a născut, ci a fost botezat în 15 mai 1567, adică în urmă cu 450 ani.

acum 2 ore · comentarii (0)