boala celiaca - ultimele știri
Artista a aflat că se confruntă cu intoleranţă la gluten, o alergie ce de multe ori nu este luată în seamnă dar care poate fi fatală în cazul în care nu este tratată.
articol publicitar
Sistemul digestiv este un complex de organe care transformă alimentele în forme simple, şi anume: glucoză, aminoacizi şi acizi graşi. Astfel, nutrienţii rezultaţi se absorb în intestinul subţire şi sunt transportaţi la celule pentru ca acestea să îşi...
Boala celiacă este una dintre cele mai întâlnite boli digestive din zilele noastre. Afectează circa 1% din populaţie şi poate debuta la orice vârstă.
Marea majoritatea persoanelor consumă zilnic produse pe bază de gluten: pâine, paste, cereale ori bere. Unii au însă intoleranţă la această proteină din cereale, glutenul....
Niveluri înalte de arsenic şi mercur au fost grăsite la americanii care urmau o dietă fără gluten, arată un nou studiu, publicat în jurnalul „Epidemiology“. Produsele fără gluten conţin adesea făină de orez, substitut de grâu, de secară sau de orz. S...
Mulţi dintre cei care au intoleranţă la gluten, cunoscută şi drept boală celiacă, descoperă problema târziu, din cauza simptomelor înşelătoare. Afecţiunea este depistată în urma unor teste de specialitate....
Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranţă la gluten, numită şi boala celiacă. Se estimează că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial. În cazul acestor pacienţi, consumul de grâu, secară, orz şi ovăz, cere...
Nu-ţi aminteşti cum se numea filmul văzut cu o seară în urmă? Nu mai ştii unde ţi-ai parcat maşina? Uiţi frecvent diverse lucruri? Nu-ţi face griji. Nu înseamnă automat că suferi de boala Alzheimer. Dar micile scăpări de memorie pot semnala alte boli...
Intoleranţa la gluten (boala celiacă), o proteină care se găseşte în alimente precum grâul, orzul , secara sau ovăzul, nu este o modă, deşi aşa este percepută în ultima vreme, ci o problemă reală de sănătate, care afectează între 3 şi 10% dintre româ...
Meiul este un aliment foarte preţuit în domeniul medicinei naturiste pentru că este o sursă bogată de vitamine, minerale şi fibre, esenţiale într-un regim alimentar echilibrat. De asemenea, meiul este o cereală recomandată în special persoanelor care...
Uneori, chiar şi medicilor cu multă experienţă le este foarte greu să diagnosticheze o anumită afecţiune. Şi asta pentru că simptomele nu variază foarte mult. Iată de ce boli poţi să suferi şi să nu ştii!...
Indentificarea animitor boli poate pune beţe-n roate medicilor. CNN prezintă o listă a bolilor pe care doctorii le depistează după controale repetate şi mai multe investigaţii
Un dispozitiv ingenios prevăzut cu o cameră video, numit „Pillcam”, oferă imagini detaliate ale tractului digestiv, devenind un instrument valoros pentru medici în identificarea unor afecţiuni greu de diagnosticat.
Intoleranţa la gluten sau boala celiacă afectează unu din 133 de americani. Pe lângă sulfaţi şi parabeni glutenul şi-a făcut şi el apariţia pe prospectul cosmeticelor.