Stiri despre blog

  325 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Câteva ţări moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva ţări moarte

  Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

 • Noaptea, ca pomanagiii: ipocrizia vizitatorului ocazional de muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea, ca pomanagiii: ipocrizia vizitatorului ocazional de muzeu

  S-a întâmplat şi anul acesta celebrul eveniment „Noaptea Muzeelor”. Ce-i drept, mai promovată a fost mişcarea de protest a muzeografilor care a precedat pomana culturală, pentru că vremea ploioasă nu i-a mai scos pe români din case ca în alte dăţi, dar nici de această dată nu au lipsit cozile la care oamenii au aşteptat ore în şir.

 • Blogul emoţionant al văduvei tânărului
mort într-un accident de paraşutism. „Moartea e o viaţă întreagă fără tine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blogul emoţionant al văduvei tânărului mort într-un accident de paraşutism. „Moartea e o viaţă întreagă fără tine“

  Soţia omului de afaceri mort într-un accident de paraşutism în toamna anului 2016, în judeţul Cluj, ţine un blog unde postează scrisori imaginare către soţul său. Încărcate de emoţie, textele scrise de Andreea Lupaş vorbesc despre povestea de dragoste a celor doi, despre al treilea copil care a venit pe lume la două zile după înmormântarea tatălui, dar şi despre sentimentele care o încearcă.

 • Când se lasă seara peste cimitir
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când se lasă seara peste cimitir

  Vineri seară, înainte de Paşte, eu şi taică-miu am făcut un drum la cimitir. Am vizitat-o pe mamaie Victoria, dar şi pe alte câteva rude, cum ar fi tanti Aida, Dada, străbunicul Victor. Când am ajuns nu se întunecase încă şi toată lumea era concentrată în biserica cimitirului.

 • Mamă şi fiică, bloggeriţe de succes. „Blog in Tandem“ este în topul celor mai influente 20 de bloguri de parenting
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamă şi fiică, bloggeriţe de succes. „Blog in Tandem“ este în topul celor mai influente 20 de bloguri de parenting

  „Blog de familie, cu suişuri şi coborâşuri”. Aşa îşi descrie fosta jurnalistă Anca Bold Gheorghe blogul pe care îl ”creşte” de câţiva ani, cu perseverenţă, ajutată de fiica ei, Ema. „Blog in Tandem” este platforma prin care buzoianca le împărtăşeşte prietenilor virtuali poveşti frumoase despre părinţi şi copii, despre viaţă şi succes.

 • Am uitat de aer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am uitat de aer

  De când locuiesc la bloc, într-un oraş aglomerat, am uitat de aer. Am uitat de copaci şi de posibilitatea unei alei. Am uitat de tufe de urzici după ploaie şi de cum se simte să speli cu furtunul pe jos, prin curte, într-o zi încinsă de vară, doar ca să faci puţină răcoare.

 • Între Marina Almăşan şi Oana Pellea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între Marina Almăşan şi Oana Pellea

  Am văzut întâmplător, pe Facebook, un link către postarea Marinei Almăşan, veşnica prezentatoare de emisiuni mediocre a TVR-ului, care scrie pe un site obscur o postare de blog cu titlul „Între Oana Pellea şi Olguţa Vasilescu“.

 • M. Badea vs. M. Guran: când cetăţeanul o ia pe maidan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M. Badea vs. M. Guran: când cetăţeanul o ia pe maidan

  Aplicaţia Biziday îi ocupă mai tot timpul lui Moise Guran, mai ales în ultima vreme, de când aceasta a trimis accidental o alertă de cutremur cu magnitudinea 10 pe scara Richter. De cealaltă parte, pentru că „trăieşte în România şi asta îi ocupă tot timpul”, cetăţeanul Badea Mircea a făcut o plângere penală fostului coleg, acuzându-l că este un „pericol pentru ordinea publică”.

 • Primăria Bacău are o nouă adresă pe online. Site-ul a costat 37 500 de lei, sumă aproape identică cu cea plătită în 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăria Bacău are o nouă adresă pe online. Site-ul a costat 37 500 de lei, sumă aproape identică cu cea plătită în 2011

  Primăria Bacău şi Consiliul Local Bacău au un nou site, care a fost pus în funcţiune astăzi. Edilul Cosmin Necula a lăudat, pe Facebook, noul blog al municipalităţii, care are câteva funcţii noi faţă de cel precedent. Firma care a executat site-ul a primit 37 500 de lei şi are ca obiect de activitate repararea calculatoarelor iar contractul cu Primăria Bacău este cât cifra de afaceri din ultimii trei ani la un loc.

 • Cum am confundat un gât de lebădă cu sfârşitul lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am confundat un gât de lebădă cu sfârşitul lumii

  Am şapte ani jumate. Nu pot să-l fac pe 2. Pot să fac orice pe lumea asta, inclusiv, nu ştiu..., să am grijă de o găină, să plantez grâu într-o sacsie, să mătur, am învăţat să citesc de la patru ani, dar nu pot să-l fac pe 2. Ştiu ce înseamnă 2, ştiu cum arată el, ştiu cum îl desenează doamna învăţătoare la tablă, ştiu cum ar trebui să îl fac eu, maică-mea mi l-a arătat de miliarde de ori, dar mie pur şi simplu nu îmi iese.

 • Versuri secrete pe clopotele din bisericile din Sălaj. „Dacă interpretarea anului este corectă, clopotul datează de la 1514“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Versuri secrete pe clopotele din bisericile din Sălaj. „Dacă interpretarea anului este corectă, clopotul datează de la 1514“

  Pasiunea pentru fotografie, pentru călătorii şi pentru istoria judeţului natal i-au purtat paşii profesorului de matematică Mirel Matyas şi în turlele unor biserici din judeţul Sălaj, unde a descoperit că multe clopote sunt inscripţionate cu versuri sau cu date de identificare în limba latină. Fascinat de această descoperire, profesorul a studiat originea acestor inscripţii.

 • Cărţi de trecut anul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de trecut anul

  Sunt o tocilară. Sunt o maniacă a listelor. O obsedată a scrisului de mână. Notez tot, inclusiv ce cărţi citesc. Aşa că, la final de an, mi-am făcut şi eu măruntul meu bilanţ cu cele mai mişto volume semnate de scriitori români pe care le-am băgat la cap anul acesta.

 • VIDEO A zburat de la Timişoara la Milano pentru noul hamburger cu ciocolată de la McDonald’s: „Am plătit 94 de lei pentru dus şi 25 de lei pentru întors”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO A zburat de la Timişoara la Milano pentru noul hamburger cu ciocolată de la McDonald’s: „Am plătit 94 de lei pentru dus şi 25 de lei pentru întors”

  Gabriel Iosa, un blogger din Lugoj care a lansat recent un blog de călătorii, a zburat de la Timişoara la Milano doar pentru a se „întâlni” cu noul hamburger cu ciocolată lansat de Mc Donald’s. Bloggerul a dormit o noapte în Milano, iar profitând de prilej a vizitat principalele obiective din oraş. Totul l-a costat 100 de euro.

 • Un profesor de matematică predă o lecţie de promovare a locurilor natale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un profesor de matematică predă o lecţie de promovare a locurilor natale

  Pasiunea pentru fotografie şi dragostea pentru meleagurile natale l-au determinat pe un profesor de matematică să demareze un proiect îndrăzneţ prin care îşi propune să promoveze Sălajul şi obiectivele turistice ale acestui judeţ, alături de doi dintre elevii săi

 • Carte electronică sau tipărită - ce preferaţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carte electronică sau tipărită - ce preferaţi?

  Cărţile electronice le înlocuiesc pe cele tipărite? O carte tipărită care să conţină o colecţie de postări pe blog ar fi utilă? Întrebări fără un răspuns simplu.