Stiri despre blog

  338 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce nu este bine să folosim beţişoarele de urechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu este bine să folosim beţişoarele de urechi

  Medicul arădean Otilia Ţigănaş explică de ce nu este bine să folosim beţişoare de ureche. Aceasta spune că urechile umane produc ceară, iar aceasta este un mecanism de apărare al urechii.

 • Blogul, la vreme de schimbare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blogul, la vreme de schimbare

  Luna viitoare, se vor împlini cinci ani de când am primit invitaţia de a scrie pe platforma de bloguri a cotidianului „Adevărul“. Fac parte, aşadar, din „prima generaţie“ de bloggeri a unuia dintre cele mai serioase şi de tradiţie cotidiane naţionale.

 • Moartea strălucitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea strălucitoare

  „Nu ştiu despre ce să povestesc. Despre moarte sau despre iubire? Sau este acelaşi lucru, despre ce? Ne căsătorisem recent. Încă mai mergeam pe stradă ţinându-ne de mână, chiar dacă ne duceam la magazin. Mereu amândoi. Eu îi spuneam lui: «Te iubesc!». Dar încă nu ştiam ce mult îl iubeam“. Aşa începe primul monolog din volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, de Svetlana Aleksievici (Editura Corint).

 • O ţară de tramvaie, o ţară de maşini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară de tramvaie, o ţară de maşini

  Doi cetăţeni au făcut o descoperire interesantă într-o dimineaţă, în timp ce aşteptau tramvaiul 36 spre Pipera, paradisul de la marginea Bucureştiului. Tramvaiul cu pricina vine în ultima vreme din ce în ce mai rar, spre deloc, iar de la începerea şcolii acest lucru se întâmplă, au descoperit cei doi cetăţeni, din cauza şoferilor care merg cu maşina pe linia de tramvai.

 • Ţara mea de
bloguri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara mea de bloguri

  Înţeleg că românii stau bine la influenceri. Circa 75% dintre internauţi urmăresc cel puţin un influencer online, arată un studiu recent al agenţiei Starcom România.

 • Tot ce-am uitat,
tot ce mai ţinem minte încă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce-am uitat, tot ce mai ţinem minte încă

  Uneori, când mă concentrez prea tare la ceea ce fac, nu mai ştiu ce limbă vorbesc ceilalţi oameni din jurul meu. Îi aud undeva pe fundal, spunând lucruri în ceva ce ar putea fi română, dar care nu e. Recunosc câte o prepoziţie, câte o inflexiune a vocii îmi e familiară, dar în rest nici că pot să pricep despre ce e vorba.

 • Tramvaiul pentru totdeauna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tramvaiul pentru totdeauna

  Ziua începe ca de obicei cu o aşteptare lungă în staţia de tramvai din mijlocul bulevardului, ca şi cum te-ai fi născut acolo, la mâna sorţii, neprotejat nici măcar de vreo bară, pe o fâşie îngustă de ciment. Miroase a urină atât de intens că până la urmă e legitim să te întrebi totuşi cine ar alege să se pişe în mijlocul străzii.

 • CFR şi călătoria în timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CFR şi călătoria în timp

  Că am ajuns ieri la destinaţie cu două ore mai târziu nu mi se mai pare o ştire pentru CFR. Ştim că a fost cald afară şi că s-au dilatat şinele, aşa cum am fost învăţaţi încă de mici, aşa cum mai ştim că o oră de întârziere a fost cauzată de caniculă şi o oră a fost întârzierea normală a trenului. Cei care circulă frecvent pe anumite rute pot să confirme: orele trecute pe bilet (atât la plecare, cât şi la destinaţie) sunt facultative.

 • Cum tratezi depresia post-festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi depresia post-festival

  Ca orice lucru frumos, şi un festival reuşit se termină la un moment dat. Este acea perioadă de timp numită de specialiştii britanici „depresia post-festival“, când îţi faci bagajele după câteva zile de hotel şi părăseşti un loc frumos cu destinaţia acasă. Dar cum se tratează un asemenea „sindrom“?

 • Prima dimineaţă de vară din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima dimineaţă de vară din lume

  Te trezeşti într-o explozie tăcută. Pentru început nu auzi nimic, dar lumina te răneşte şi vine de peste tot. E o energie complicată care practic te ridică deasupra patului, la o înălţime oarecare, suspendându-te acolo, în levitaţie, încercând să legi visul din care ai fost scoasă cu brutalitate.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

 • Câteva ţări moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva ţări moarte

  Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

 • Noaptea, ca pomanagiii: ipocrizia vizitatorului ocazional de muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea, ca pomanagiii: ipocrizia vizitatorului ocazional de muzeu

  S-a întâmplat şi anul acesta celebrul eveniment „Noaptea Muzeelor”. Ce-i drept, mai promovată a fost mişcarea de protest a muzeografilor care a precedat pomana culturală, pentru că vremea ploioasă nu i-a mai scos pe români din case ca în alte dăţi, dar nici de această dată nu au lipsit cozile la care oamenii au aşteptat ore în şir.

 • Blogul emoţionant al văduvei tânărului
mort într-un accident de paraşutism. „Moartea e o viaţă întreagă fără tine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blogul emoţionant al văduvei tânărului mort într-un accident de paraşutism. „Moartea e o viaţă întreagă fără tine“

  Soţia omului de afaceri mort într-un accident de paraşutism în toamna anului 2016, în judeţul Cluj, ţine un blog unde postează scrisori imaginare către soţul său. Încărcate de emoţie, textele scrise de Andreea Lupaş vorbesc despre povestea de dragoste a celor doi, despre al treilea copil care a venit pe lume la două zile după înmormântarea tatălui, dar şi despre sentimentele care o încearcă.