Stiri despre blog

  340 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Frăţia răhăţeilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frăţia răhăţeilor

  Sunt un răhăţel colorat, probabil câinele care m-a produs a mâncat nişte grăunţe din alea nasoale, combinate cu cine ştie ce ierburi smulse dintr-un gard. Deşi la drept vorbind, din ce observ, aici e cam iarnă şi nu văd de unde ar fi găsit ierburi pe vremea asta. Oricum, ideea e că, deşi ştiu totul despre lumea asta de-afară, deşi am aflat totul despre ea încă de când eram în burta bestiei fălcoase, tot nu pot conteni să o admir.

 • Fata care a adus fericire pe toată planeta, despre omul secolului XXI: „Ne-am deconectat total de la înţelepciunea care stă latent în fiecare din noi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fata care a adus fericire pe toată planeta, despre omul secolului XXI: „Ne-am deconectat total de la înţelepciunea care stă latent în fiecare din noi“

  Într-una dintre postările de pe blogul personal, Luminiţa Saviuc, tânăra care a scris cel mai citit articol motivaţional publicat pe platforma Huffington Post, atrage atenţia că unii oameni nu îşi ascultă vocea interioară. Ea dă ca exemplu o prelegere a unui antreprenor care consideră că fiecare om are în interiorul său un ”soft” perfecţionat în milioane de ani de evoluţie.

 • De ce nu este bine să folosim beţişoarele de urechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu este bine să folosim beţişoarele de urechi

  Medicul arădean Otilia Ţigănaş explică de ce nu este bine să folosim beţişoare de ureche. Aceasta spune că urechile umane produc ceară, iar aceasta este un mecanism de apărare al urechii.

 • Blogul, la vreme de schimbare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blogul, la vreme de schimbare

  Luna viitoare, se vor împlini cinci ani de când am primit invitaţia de a scrie pe platforma de bloguri a cotidianului „Adevărul“. Fac parte, aşadar, din „prima generaţie“ de bloggeri a unuia dintre cele mai serioase şi de tradiţie cotidiane naţionale.

 • Moartea strălucitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea strălucitoare

  „Nu ştiu despre ce să povestesc. Despre moarte sau despre iubire? Sau este acelaşi lucru, despre ce? Ne căsătorisem recent. Încă mai mergeam pe stradă ţinându-ne de mână, chiar dacă ne duceam la magazin. Mereu amândoi. Eu îi spuneam lui: «Te iubesc!». Dar încă nu ştiam ce mult îl iubeam“. Aşa începe primul monolog din volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, de Svetlana Aleksievici (Editura Corint).

 • O ţară de tramvaie, o ţară de maşini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară de tramvaie, o ţară de maşini

  Doi cetăţeni au făcut o descoperire interesantă într-o dimineaţă, în timp ce aşteptau tramvaiul 36 spre Pipera, paradisul de la marginea Bucureştiului. Tramvaiul cu pricina vine în ultima vreme din ce în ce mai rar, spre deloc, iar de la începerea şcolii acest lucru se întâmplă, au descoperit cei doi cetăţeni, din cauza şoferilor care merg cu maşina pe linia de tramvai.

 • Ţara mea de
bloguri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara mea de bloguri

  Înţeleg că românii stau bine la influenceri. Circa 75% dintre internauţi urmăresc cel puţin un influencer online, arată un studiu recent al agenţiei Starcom România.

 • Tot ce-am uitat,
tot ce mai ţinem minte încă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce-am uitat, tot ce mai ţinem minte încă

  Uneori, când mă concentrez prea tare la ceea ce fac, nu mai ştiu ce limbă vorbesc ceilalţi oameni din jurul meu. Îi aud undeva pe fundal, spunând lucruri în ceva ce ar putea fi română, dar care nu e. Recunosc câte o prepoziţie, câte o inflexiune a vocii îmi e familiară, dar în rest nici că pot să pricep despre ce e vorba.

 • Tramvaiul pentru totdeauna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tramvaiul pentru totdeauna

  Ziua începe ca de obicei cu o aşteptare lungă în staţia de tramvai din mijlocul bulevardului, ca şi cum te-ai fi născut acolo, la mâna sorţii, neprotejat nici măcar de vreo bară, pe o fâşie îngustă de ciment. Miroase a urină atât de intens că până la urmă e legitim să te întrebi totuşi cine ar alege să se pişe în mijlocul străzii.

 • CFR şi călătoria în timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CFR şi călătoria în timp

  Că am ajuns ieri la destinaţie cu două ore mai târziu nu mi se mai pare o ştire pentru CFR. Ştim că a fost cald afară şi că s-au dilatat şinele, aşa cum am fost învăţaţi încă de mici, aşa cum mai ştim că o oră de întârziere a fost cauzată de caniculă şi o oră a fost întârzierea normală a trenului. Cei care circulă frecvent pe anumite rute pot să confirme: orele trecute pe bilet (atât la plecare, cât şi la destinaţie) sunt facultative.

 • Cum tratezi depresia post-festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi depresia post-festival

  Ca orice lucru frumos, şi un festival reuşit se termină la un moment dat. Este acea perioadă de timp numită de specialiştii britanici „depresia post-festival“, când îţi faci bagajele după câteva zile de hotel şi părăseşti un loc frumos cu destinaţia acasă. Dar cum se tratează un asemenea „sindrom“?

 • Prima dimineaţă de vară din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima dimineaţă de vară din lume

  Te trezeşti într-o explozie tăcută. Pentru început nu auzi nimic, dar lumina te răneşte şi vine de peste tot. E o energie complicată care practic te ridică deasupra patului, la o înălţime oarecare, suspendându-te acolo, în levitaţie, încercând să legi visul din care ai fost scoasă cu brutalitate.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

 • Câteva ţări moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva ţări moarte

  Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.