Stiri despre blog

  331 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tramvaiul pentru totdeauna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tramvaiul pentru totdeauna

  Ziua începe ca de obicei cu o aşteptare lungă în staţia de tramvai din mijlocul bulevardului, ca şi cum te-ai fi născut acolo, la mâna sorţii, neprotejat nici măcar de vreo bară, pe o fâşie îngustă de ciment. Miroase a urină atât de intens că până la urmă e legitim să te întrebi totuşi cine ar alege să se pişe în mijlocul străzii.

 • CFR şi călătoria în timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CFR şi călătoria în timp

  Că am ajuns ieri la destinaţie cu două ore mai târziu nu mi se mai pare o ştire pentru CFR. Ştim că a fost cald afară şi că s-au dilatat şinele, aşa cum am fost învăţaţi încă de mici, aşa cum mai ştim că o oră de întârziere a fost cauzată de caniculă şi o oră a fost întârzierea normală a trenului. Cei care circulă frecvent pe anumite rute pot să confirme: orele trecute pe bilet (atât la plecare, cât şi la destinaţie) sunt facultative.

 • Cum tratezi depresia post-festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi depresia post-festival

  Ca orice lucru frumos, şi un festival reuşit se termină la un moment dat. Este acea perioadă de timp numită de specialiştii britanici „depresia post-festival“, când îţi faci bagajele după câteva zile de hotel şi părăseşti un loc frumos cu destinaţia acasă. Dar cum se tratează un asemenea „sindrom“?

 • Prima dimineaţă de vară din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima dimineaţă de vară din lume

  Te trezeşti într-o explozie tăcută. Pentru început nu auzi nimic, dar lumina te răneşte şi vine de peste tot. E o energie complicată care practic te ridică deasupra patului, la o înălţime oarecare, suspendându-te acolo, în levitaţie, încercând să legi visul din care ai fost scoasă cu brutalitate.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

 • Câteva ţări moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva ţări moarte

  Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

 • Noaptea, ca pomanagiii: ipocrizia vizitatorului ocazional de muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea, ca pomanagiii: ipocrizia vizitatorului ocazional de muzeu

  S-a întâmplat şi anul acesta celebrul eveniment „Noaptea Muzeelor”. Ce-i drept, mai promovată a fost mişcarea de protest a muzeografilor care a precedat pomana culturală, pentru că vremea ploioasă nu i-a mai scos pe români din case ca în alte dăţi, dar nici de această dată nu au lipsit cozile la care oamenii au aşteptat ore în şir.

 • Blogul emoţionant al văduvei tânărului
mort într-un accident de paraşutism. „Moartea e o viaţă întreagă fără tine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blogul emoţionant al văduvei tânărului mort într-un accident de paraşutism. „Moartea e o viaţă întreagă fără tine“

  Soţia omului de afaceri mort într-un accident de paraşutism în toamna anului 2016, în judeţul Cluj, ţine un blog unde postează scrisori imaginare către soţul său. Încărcate de emoţie, textele scrise de Andreea Lupaş vorbesc despre povestea de dragoste a celor doi, despre al treilea copil care a venit pe lume la două zile după înmormântarea tatălui, dar şi despre sentimentele care o încearcă.

 • Când se lasă seara peste cimitir
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când se lasă seara peste cimitir

  Vineri seară, înainte de Paşte, eu şi taică-miu am făcut un drum la cimitir. Am vizitat-o pe mamaie Victoria, dar şi pe alte câteva rude, cum ar fi tanti Aida, Dada, străbunicul Victor. Când am ajuns nu se întunecase încă şi toată lumea era concentrată în biserica cimitirului.

 • Mamă şi fiică, bloggeriţe de succes. „Blog in Tandem“ este în topul celor mai influente 20 de bloguri de parenting
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamă şi fiică, bloggeriţe de succes. „Blog in Tandem“ este în topul celor mai influente 20 de bloguri de parenting

  „Blog de familie, cu suişuri şi coborâşuri”. Aşa îşi descrie fosta jurnalistă Anca Bold Gheorghe blogul pe care îl ”creşte” de câţiva ani, cu perseverenţă, ajutată de fiica ei, Ema. „Blog in Tandem” este platforma prin care buzoianca le împărtăşeşte prietenilor virtuali poveşti frumoase despre părinţi şi copii, despre viaţă şi succes.

 • Am uitat de aer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am uitat de aer

  De când locuiesc la bloc, într-un oraş aglomerat, am uitat de aer. Am uitat de copaci şi de posibilitatea unei alei. Am uitat de tufe de urzici după ploaie şi de cum se simte să speli cu furtunul pe jos, prin curte, într-o zi încinsă de vară, doar ca să faci puţină răcoare.

 • Între Marina Almăşan şi Oana Pellea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între Marina Almăşan şi Oana Pellea

  Am văzut întâmplător, pe Facebook, un link către postarea Marinei Almăşan, veşnica prezentatoare de emisiuni mediocre a TVR-ului, care scrie pe un site obscur o postare de blog cu titlul „Între Oana Pellea şi Olguţa Vasilescu“.

 • M. Badea vs. M. Guran: când cetăţeanul o ia pe maidan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M. Badea vs. M. Guran: când cetăţeanul o ia pe maidan

  Aplicaţia Biziday îi ocupă mai tot timpul lui Moise Guran, mai ales în ultima vreme, de când aceasta a trimis accidental o alertă de cutremur cu magnitudinea 10 pe scara Richter. De cealaltă parte, pentru că „trăieşte în România şi asta îi ocupă tot timpul”, cetăţeanul Badea Mircea a făcut o plângere penală fostului coleg, acuzându-l că este un „pericol pentru ordinea publică”.

 • Primăria Bacău are o nouă adresă pe online. Site-ul a costat 37 500 de lei, sumă aproape identică cu cea plătită în 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăria Bacău are o nouă adresă pe online. Site-ul a costat 37 500 de lei, sumă aproape identică cu cea plătită în 2011

  Primăria Bacău şi Consiliul Local Bacău au un nou site, care a fost pus în funcţiune astăzi. Edilul Cosmin Necula a lăudat, pe Facebook, noul blog al municipalităţii, care are câteva funcţii noi faţă de cel precedent. Firma care a executat site-ul a primit 37 500 de lei şi are ca obiect de activitate repararea calculatoarelor iar contractul cu Primăria Bacău este cât cifra de afaceri din ultimii trei ani la un loc.

 • Cum am confundat un gât de lebădă cu sfârşitul lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am confundat un gât de lebădă cu sfârşitul lumii

  Am şapte ani jumate. Nu pot să-l fac pe 2. Pot să fac orice pe lumea asta, inclusiv, nu ştiu..., să am grijă de o găină, să plantez grâu într-o sacsie, să mătur, am învăţat să citesc de la patru ani, dar nu pot să-l fac pe 2. Ştiu ce înseamnă 2, ştiu cum arată el, ştiu cum îl desenează doamna învăţătoare la tablă, ştiu cum ar trebui să îl fac eu, maică-mea mi l-a arătat de miliarde de ori, dar mie pur şi simplu nu îmi iese.