Stiri despre bisfenol a

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Otrava din PET: cum ne poate îmbolnăvi de cancer un recipient de plastic refolosit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Otrava din PET: cum ne poate îmbolnăvi de cancer un recipient de plastic refolosit

  Recipientele din polietilenă tereftalat, cunoscute românilor cu denumirea prescurtată PET, sunt folosite în mod curent de toată lumea în orice împrejurare. Uşoare şi incasabile, acestea au înlocuit cu succes recipientele clasice, din sticlă, atât în preferinţele comercianţilor cât şi în preferinţele consumatorilor. Din păcate, riscurile pe care le presupun PET-urile pentru sănătate sunt adesea ignorate.

 • INFOGRAFIE De ce suntem tot mai dezechilibraţi hormonal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE De ce suntem tot mai dezechilibraţi hormonal

  ATENŢIONARE Expunerea aproape inevitabilă la substanţele chimice prezente în alimente, băuturi, cosmetice şi alte produse cu care intrăm frecvent în contact, numite perturbatori endocrini, este o cauză recunoscută a exploziei cazurilor de tulburări hormonale, de autism şi chiar de cancer. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că aceasta reprezintă o nouă „ameninţare globală“

 • Când devine apa periculoasă pentru organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când devine apa periculoasă pentru organism

  Apa este în fruntea listei pentru o sănătate de fier. În timp ce majoritatea oamenilor din ţările dezvoltate sunt norocoşi şi nu trebuie să se îngrijoreze de puritatea ei, nu peste tot se întâmplă acelaşi lucru. În fiecare an, mor peste 3,4 milioane de oameni din cauza apei, a sistemelor sanitare şi a problemelor de igienă care duc la boli, la infecţii şi la malnutriţie, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 • Nu le daţi copiilor mâncare din conserve!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu le daţi copiilor mâncare din conserve!

  În conserve, în cutiile de suc sau de bere, dar şi în pelicula care acoperă capacele borcanelor şi în unele ambalaje de plastic există bisfenol A. În ultimii ani, s-a tot vorbit despre efectele nocive ale acestuia, dar un studiu recent arată că pericolele sunt chiar mai mari decât se credea: bisfenolul afectează inima.