Stiri despre basarabia e romania

  215 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Moldovenii încep Anul Centenar cerând Unirea în stradă: miting pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldovenii încep Anul Centenar cerând Unirea în stradă: miting pentru România

  Moldovenii încep Anul Centenar în stradă: pe 2 decembrie, începând cu ora 14.00, va avea loc la Chişinău, cu plecare de la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, un marş pentru Unirea dintre România şi Republica Moldova. Toţi cei cu suflet românesc sunt aşteptaţi la eveniment.

 • Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril

  Puzderii de „teorii geopolitice“ despre vizita Patriarhului Kiril al Rusiei: încercare diversionistă a Federaţiei Ruse de a deturna România de pe calea afirmării Europene. „Specialiştii“ s-au întrecut în a ne explica de ce vizita este mai mult decât ceea ce pare, când în realitate ea este chiar ceea ce se vede: o colaborare dogmatică între două biserici ortodoxe.

 • Ambasadorul Rusiei, prezent la Mărăşeşti. Mesajele unioniste, cenzurate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasadorul Rusiei, prezent la Mărăşeşti. Mesajele unioniste, cenzurate

  Gest ofensator al ambasadorului Rusiei la Bucureşti, prezent la evenimentele de la Mărăşeşti cu „panglica ocupantului“ în piept. Mesajele Unioniste au fost cenzurate, sau cel puţin aşa au încercat oficialităţile judeţului în fruntea căruia se află Marian Oprişan, „ultimul baron“ al României.

 • Igor Dodon, prins că face speculă cu paşapoarte şi de ce se văd cele două guverne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, prins că face speculă cu paşapoarte şi de ce se văd cele două guverne

  Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, face speculă cu paşapoartele moldoveneşti. Totul se rezumă acum la cât vor costa aceste paşapoarte ce oferă libera circulaţie în spaţiul european. Cu toate acestea, altele sunt motivele pentru care se întâlnesc pe 23 martie guvernele României şi Republicii Moldova.

 • România finanţează Regiunea Transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România finanţează Regiunea Transnistreană

  România finanţează la acest moment Regiunea Separatistă Transnistria, chiar dacă acest lucru se face indirect prin tranşe de împrumut acordate Republicii Moldova. Banii trimişi de statul român trebuie să se constituie într-un fond privat de investiţii, în caz contrar ei nefăcând altceva decât să finanţeze corupţia din Republica Moldova.

 • Cum vede Meleşcanu posibila Unire a României cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vede Meleşcanu posibila Unire a României cu Republica Moldova

  Teodor Meleşcanu a afirmat în cadrul audierilor din Parlament că Unirea dintre România şi Republica Moldova este probabilă în viitorul apropiat şi a precizat şi calea prin care acest lucru se poate face: proiecte prin care cetăţenii să vadă că României îi pasă de ei.

 • Video Unioniştii la Bruxelles de Ziua Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Video Unioniştii la Bruxelles de Ziua Naţională

  Peste 200 de persoane au participat de 1 decembrie la o manifestaţie unionistă autorizată şi desfăşurată în faţa clădirii Comisiei Europene(Guvernul Uniunii Europene). Participanţii la eveniment au fost români stabiliţi în toate Ţările Uniunii Europene, iar cauza a fost bine primită.

 • Maia Sandu a învins. România a învins. Unionismul a salvat Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu a învins. România a învins. Unionismul a salvat Moldova

  Maia Sandu a învins şi Unionismul a fost cel care a salvat Republica Moldova. În turul doi a existat o mobilizare generală din partea tinerilor şi a diasporei din România şi Europa, lucru care a făcut ca Maia Sandu să salveze traseul european, românesc, al Republicii Moldova.

 • S-a mai încheiat o unire: manifestanţii s-au retras din Piaţa Universităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a mai încheiat o unire: manifestanţii s-au retras din Piaţa Universităţii

  Început sâmbătă după-amiază, marşul pentru unirea Basarabiei cu România s-a terminat 26 de ore mai târziu, într-o atmosferă de oboseală şi plictiseală. După podul de flori, drumul crucii, marşuri şi manifestaţii (toate fără niciun rezultat), ideea unirii începe să-şi piardă sensul şi se transformă tot mai mult într-o temă utilă numai în campaniile electorale.