babic - ultimele știri
Babicul de Buzău şi cârnaţii de Pleşcoi par a fi nelipsiţi din bagajele românilor din Diaspora care pleacă peste graniţă, după vacanţa petrecută în ţară. Proprietarul unei carmangerii din Buzău spune că, în ultimele săptămâni, s-au înmulţit comenzile...
Gândul ne zboară deja la bunătăţile de pe masa de Crăciun. Ca nu cumva să le-o ia alţii înainte, mulţi au dat comandă la afumători, iar cârnaţii şi şunca se găsesc pe mai toate listele de aşteptare. Clienţi din ce în ce mai mulţi au şi carmangeriile ...
Picantul Babic de Buzău este cel mai apreciat salam din lume, conform unui site croat cu specific culinar. Dacă nu l-aţi gustat încă, nu pierdeţi această şansă. Îl puteţi procura din carmangeriile situate de-a lungul rutei către ţinutul Vulcanilor No...
Două celebre mezeluri româneşti au fost incluse în primele zece cele mai apreciate salamuri din lume, de către un site cu specific culinar. Este vorba despre Salamul de Sibiu şi Babicul de Buzău, produse tradiţionale protejate în Uniunea Europeană.
Babicul şi ghiudemul sunt două produse diferite, dar care au multe puncte comune. Ambele sunt afumate şi uscate, sunt intens condimentate şi au gust puternic. Diferă însă originile şi amestecul de carne, spune Chef Cristi „Ice“.
Gama de produse tradiţionale din carne s-a îmbogăţit de curând cu două preparate fabricate la Râmnicu Sărat, în judeţul Buzău. Au primit atestat de produs tradiţional salamul şi cârnaţii crud-uscaţi „Casa Râmniceană“, preparate ce au la bază reţete v...