Stiri despre ateroscleroza

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect

  Cu cât nivelul colesterolului „bun“ – HDL – din sânge este mai mare, cu atât riscul ca arterele să se colmateze este mai mic. Care sunt alimentele care pot da o mână de ajutor în reducerea nivelului colesterolului „rău“ şi creşterea celui bun.

 • Ce să mănânci mai des pentru a avea artere sănătoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să mănânci mai des pentru a avea artere sănătoase

  O mare parte dintre cele mai periculoase afecţiuni sunt cauzate de o circulaţie periferică deficitară. Accidentul vascular cerebral de cele mai multe ori nu prezintă simptome, atacuri de cord şi boli vasculare periferice. Însă din păcate bolile cardiace afecteaza tot mai mulţi ani de la an la an, iar  în SUA reprezintă una dintre principalele cauze de deces.

 • Factori care predispun la ateroscleroză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Factori care predispun la ateroscleroză

  Mulţi dintre factorii care duc la apariţia aterosclerozei pot fi modificaţi, de aceea, este bine să ştii ce ar trebui să schimbi în stilul de viaţă.

 • (P) Cum se reduce colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  (P) Cum se reduce colesterolul

  Colesterolul poate fi optimizat şi fără medicamente, au confirmat studii clinice efectuate în Canada. Sunt teribile consecinţele pe care le poate avea acumularea plăcilor de colesterol asupra sănătăţii noastre.

 • Ce probleme de sănătate dezvăluie picioarele tale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce probleme de sănătate dezvăluie picioarele tale

  Greutatea corporală şi aspectul pielii sunt unele dintre cele mai importante indicii pentru a realiza că în organismul tău se petrec anumite schimbări care-ţi afectează sănătatea.

 • Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia

  Ne-am obişnuit ca patologiile cardiovasculare să afecteze, în principal, populaţia peste 50 de ani. Ele sunt întâlnite tot mai frecvent la persoane abia trecute de 30 de ani. Potrivit OMS, în următorii 10 ani, afecţiunile cardiovasculare vor fi cauza de deces pentru 23 de milioane de oameni. Frapaţi de scăderea continuă a vârstei pacienţilor, medicii au dezvoltat un tipar al vieţii tinerilor care influenţează apariţia acestor afecţiuni.

 • Ce suplimente nutritive reduc colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce suplimente nutritive reduc colesterolul

  Pentru a preveni apariţia unor afecţiuni cardiovasculare grave cauzate de colesterolul mărit, apelează la suplimentele nutritive. Substanţa grasă din sânge, colesterolul, este principalul vinovat pentru formarea pe pereţii arterelor a unor „plăci” de grăsime care duc la ateroscleroză, înfundarea vaselor de sânge şi complicaţii ca infactul, accidentul vascular cerebral, angina pectorală.

 • Sabotorii sănătăţii inimii pe timp de iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sabotorii sănătăţii inimii pe timp de iarnă

  Zilnic, inima pompează în corp circa 7.000 de litri de sânge. Acest veritabil motor al organismului se contractă ritmic de 100.000 de ori, în fiecare zi, cu o energie formidabilă, de care nu aflăm decât în momentul în care motorul se „gripează“. Rateurile pe care începe să le dea sunt de cele mai multe ori consecinţele stilului nostru de viaţă şi sunt mai evidente în anotimpurile cu temperaturi extreme, cum este iarna.

 • Prof. dr. Gheorghe Andrei Dan: „Colesterolul nu e
neapărat ceva rău, din moment ce ni l-a dat Dumnezeu în corp“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prof. dr. Gheorghe Andrei Dan: „Colesterolul nu e neapărat ceva rău, din moment ce ni l-a dat Dumnezeu în corp“

  Prof. dr. Gheorghe Andrei Dan, şeful Secţiei de Cardiologie de la Spitalul Clinic Colentina, explică pentru „Weekend Adevărul” de ce România este singura ţară europeană cu mortalitate cardiovasculară în creştere şi îi ajută pe pacienţi să conştientizeze riscurile majore ale bolilor de inimă: fumatul, hipertensiunea, colesterolul cresut, stresul dus la extrem

 • Avantajele consumului de dovleac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avantajele consumului de dovleac

  Plin de vitamine, săruri minerale şi alte substanţe bioactive, dovleacul este unul dintre alimentele de care n-ar trebui să ne ferim, mai ales acum, în prag de primăvară, când organismul este mai expus anemiei şi asteniei. Iată care sunt avantajele consumului de dovleac.