arta culinara - ultimele știri
Gastronomia este o chestiune serioasă în Italia, face parte din identitatea naţională, aşa cum reiese dintr-o controversă referitoare la modul de preparare a sosului pentru paste carbonara.
Subiectul insectelor comestibile a împărțit lumea în două. În Italia însă, acest fenomen este și mai vizibil. Într-o țară cu o astfel de tradiție în arta culinară, care folosește făina în producția de paste, înlocuirea grâului cu insecte ar putea fi chiar o provocare.
Patru elevi de la Liceul Pedagogic Ştefan Bănulescu, la o competiţie internaţională de artă culinară
Patru elevi de la profilul Servicii, calificarea tehnician în gastronomie de la Liceul pedagogic Ştefan Bănulescu, însoţiţi de profesorii îndrumători Petronela Blebea şi Vasilica Puran au participat la o competiţie între 37 echipe, din Italia (Sardin...
Marcus Gavius Apicius este unul din acele nume romane care nu a pierdut bătălia cu timpul. Ceea ce a făcut ca Apicius să rămână departe de mulţimea de figuri obscure din istoria romană este extravaganţa sa în privinţa mâncării.
Evenimentul este organizat de Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” din Galaţi, în zilele de 1 şi 2 iunie 2018. Locul de desfăşurare a concursului este zona parcării Selgros.
Ştiu că acest titlu trezeşte deja o mulţime de grimase din partea cititorilor: „bine mă, ştim şi noi foarte bine care este contribuţia ţiganilor: ciordeala, mizeria şi prostul-gust. Nu le place munca şi se plâng că sunt discriminaţi“. Dacă aş avea un...
Ionuţ Popa, un tânăr de 33 de ani din Piatra Neamţ, a lansat pe piaţă un produs pe care l-a intitulat hamburgerul negru. Ingredientul pe care-l foloseşte pentru a înnegri chiflele este cărbunele vegetal (medicinal).
Fostul concurent “MasterChef” Liviu Lambrino va fi cap de afiş la prima ediţie Bucharest Gourmet Festival, care se va desfăşura între 3 şi 5 iunie, alături de un alt nume care s-a remarcat în show-ul culinar difuzat la ProTv, Paul Siserman. Lambrino ...
Amelia Şelariu, nutriţionist dietetician, şi Patricia Albu, manager vânzări, sunt ambasadori ai Food Revolution în Oradea de aproximativ un an. Programul de voluntariat ,,Food Revolution” a fost iniţiat de Jamie Oliver, unul dintre ce mai cunoscuţi b...
Gina Bradea, una dintre cele mai apreciate bloggeriţe de reţete tradiţionale moldoveneşti, şi-a lansat recent o carte-poveste despre arta culinară a românilor. Stabilită de câţiva ani în Italia, românca este un aprig promotor al tradiţiilor şi spune ...
Vestea sinuciderii bucătarului chef francez Benoît Violier, în vârstă de 44 de ani, a făcut înconjurul lumii săptămâna trecută. Celebrul bucătar, al cărui restaurant tocmai fusese numit „Cel mai bun restaurant din lume”, şi-a pus capăt zilelor la sfâ...
Viaţa lui Benoît Violier. Bucătarul chef Benoît Violier, în vârstă de 44 de ani, a fost descoperit împuşcat, în casa lui din Elveţia, la numai câteva luni după ce restaurantul său a fost desemnat cel mai bun din lume, primind trei stele Michelin.
Cea de-a şasea ediţie a Divanului Degustătorilor de Vin de Film şi Artă Culinară are loc în perioada 21-30 august, la Craiova şi în Portul Cultural Cetate, din judeţul Dolj. În cadrul evenimentului vor fi prezentate trei lungmetraje şi cinci scurtmet...
O reţetă uşoară, ieftină şi deosebit de gustoasă. Un adevărat festin culinar, propus de o pasionată a gătitului. Reţeta delicioasă poate fi găsită, alături de alte bunătăţi, pe blogul culinar cufărul cu bucurii, al unei învăţătoare din judeţul Călăra...
Realizarea unor preparate delicioase nu are la bază doar utilizarea unor alimente proaspete şi de calitate, de multe ori fiind nevoie să apelăm şi la mici trucuri pentru o masă reuşită....
"Vino în vizită în această ţară pentru istorie şi rămâi pentru mâncare" este sloganul cu care eşti întâmpinat în Turcia. Arta culinară este o împletire între modern şi tradiţie, marcată de influenţele hitiţilor, grecilor şi romanilor.
Creaţiile unei mame din Malaezia au devenit senzaţia Instagramului, după ce aceasta a făcut publice mai multe fotografii, cu chipul solistei Lady Gaga şi cel al supereroului Batman „desenate“ din sparanghel, ardei roşu şi bucăţi de brânză....
La acest moment există nu mai puţin de 109 restaurante, răspândite în 12 ţări din toată lumea, care sunt cotate cu numărul maxim de stele Michelin, cea mai importantă distincţie pe care o poate primi un astfel de „templu“ culinar.
Bucătarii clujeni Florin Trişcă şi Robert Vincze, cu experienţă în arta culinară japoneză, s-au clasat pe locul IV la concursul „Arena Bucătarilor" care a avut loc recent la Mamaia....
Mâine începe cea de-a doua ediţie a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară (18-27 august), în Portul Cultural Cetate, care va prezenta, pe lângă filme, şi bucătăriile ţărilor dunărene. Festivalul se ocupă de ţările din bazinul Dunării. ...
Un adevărat festin care a încântat atât privirile, cât şi papilele gustative ale invitaţilor s-a ţinut ieri la Restaurantul Cornul Vânătorului. Cei mai buni bucătari din ţară, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Franţa au pregătit delicatese pentr...
Doi adolescenţi orădeni au reprezentat cu succes România în cadrul unui concurs european de artă culinară. Tinerii au învăţat în timp record secretele care stau la baza bucătăriei belgiene şi s-au clasat pe locul al treilea în competiţie....