Stiri despre americanizare

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noua limbă de tinichea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua limbă de tinichea

  Recomand cititorilor o carte de curînd apărută (la editura Humanitas) despre Statele Unite ale Americii. E un amplu interviu, luat de Cristian Pătrăşconiu lui Martin S. Martin, medic român stabilit, de multă vreme, în America. Eu unul am avut multe de învăţat citind-o.

 • Protectorat american? „Statele Unite nu sunt de emulat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protectorat american? „Statele Unite nu sunt de emulat”

  Două seturi de răspunsuri la întrebările redacţiei pe marginea tezei adâncirii "protectoratului american", publicată în ediţia FPR nr 48 (oct/ nov 2015). "Noi, românii, avem tendinţa de a ne da mult mai multă importanţă decât ne dau cu adevărat Washingtonul sau Moscova. Cauza este competiţia politică internă, unde să joci cartea SUA/ Rusia este o modalitate facilă de a denigra un adversar sau să creşti importanţa cuiva."

 • Cum a învăţat Cuba să supravieţuiască în ciuda americanilor: de la „Socialism sau Moarte“ la „Bine aţi venit în Cuba“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a învăţat Cuba să supravieţuiască în ciuda americanilor: de la „Socialism sau Moarte“ la „Bine aţi venit în Cuba“

  Embargoul economic, ce a început în 1960, a fost exploatat la maxim şi cu entuziasm în Cuba. Acesta a oferit regimului posibilitatea de a scăpa de criticile la adresa colectivizării haotice a industriei şi agriculturii. Duşmanul era acum America, scrie Simon Calder, un britanic ce a călătorit în Cuba în urmă cu 25 de ani şi care acum s-a întors acolo pentru a descoperi o ţară ce şi-a transformat izolarea în virtute.