Stiri despre alina mungiu pippidi

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce dă vina Dragnea pe Soros, în loc de SRI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce dă vina Dragnea pe Soros, în loc de SRI

  Văd că se preocupă lumea ce are Dragnea cu Soros, cînd e încolţit tare de haita statului de drept. Marele baron local şi profitor al tranziţiei e uluit că după ce a supravieţuit atîtor anchete finalizate cu NUP şi a condus din umbră atîţia ani PSD, dînd jos la cea mai mică oportunitate şefi de partid care nu îi conveneau, ba a mai şi cîştigat alegerile, nu doar că nu poate fi premier, dar e vînat să fie băgat şi la puşcărie.

 • Alina-Mungiu Pippidi: Ce vine după DNA? Trei îngrijorări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina-Mungiu Pippidi: Ce vine după DNA? Trei îngrijorări

  Anunţul unei evaluări a DNA, alta decît cea uzuală, de obicei superlativă, a Comisiei Europene prin MCV de către ministrul Justiţiei şi ruptura dintre două grupuri de procurori, care subminează DNA prin aducerea inspecţiei judiciare şi a CSM în conflict ca arbitri anunţă o perioadă în care DNA va fi invalidat din rolul de forţă conducătoare a anticorupţiei româneşti.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, în iad şi la puşcărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, în iad şi la puşcărie

  Cele trei milioane care au semnat să se schimbe Constituţia aşa cum pe vremuri semnau orice le cerea Ceauşescu, ca şi milioanele care nu au semnat, ar trebui să îşi retragă copiii de la orele de religie, pentru că riscul e mult mai mare să fie victimele celor care predau acolo, cu autoritate şi acces legal la ei, decît să fie recrutaţi pe stradă de vreun homosexual oarecare.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Daţi foc arhivei SIPA şi terminaţi odată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Daţi foc arhivei SIPA şi terminaţi odată

  Legea e putere, cum spunea mentorul meu academic în domeniul studiilor statului de drept, profesorul Stephen Holmes. Iar justiţia va fi independentă atunci cînd se vor hotărî oamenii politici să o lase să fie independentă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României

  S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleşcanu, aripa Geoană-Diaconescu şi aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocraţii lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că ţara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor şi iată, prostii enorme la capitală.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea

  Deşi Mircea Kivu a evitat că candideze, cum i se propusese de către USB acum un an, şi a rămas doar un moderat comentator în spaţiul public, alături de mulţi agenţi de influenţă, unii stridenţi, din vechea şi noua securitate, plus năimiţii grupurilor de interese de tot felul, cuiva i-a căşunat pe el şi aşa s-a scurs o investigaţie CNSAS despre vechiul său angajament la Securitate.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu avem un Macron sau România nu e ca Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu avem un Macron sau România nu e ca Franţa

  Vestea bună e că ne-am salvat fondurile europene graţie victoriei lui Macron, măcar să fim în stare să le absorbim şi să facem cu ele ceva mai util decît canalul Bucureşti-Dunăre. Sau te pomeneşti că am putea pune corupţii să sape la el şi rezolvăm o dată cu amnistia, supraaglomerarea din puşcării şi alte mari probleme de acest nivel care ocupă toată agenda.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problemă sau soluţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problemă sau soluţie?

  Lecţia principală pentru români după alegerile din Franţa şi regruparea pentru turul doi este una singură. Cine are centrul cîştigă. Extremele pot avea mari performanţe, pot chiar, în mod subtil, să se sprijine reciproc, dar nu au cum cîştiga 51 la sută în cazul unor alegeri directe într-o ţară din UE.

 • Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta

  Dreapta franceză ar trebui să-i retragă sprijinul lui Fillon acum, ca să se evite riscul unui tur doi între candidaţii anti-europeni, avertizează profesorul Alina Mungiu-Pippidi într-un editorial publicat pe Euractiv.com, pe care-l prezentăm integral mai jos.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Trei lecţii din condamnarea Elenei Udrea. Şi cinci întrebări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Trei lecţii din condamnarea Elenei Udrea. Şi cinci întrebări

  Societatea a învăţat oare că trebuie sancţionate comportamentele, şi nu persoanele, pentru că nu există oameni politici integral răi sau integral buni, ci doar oameni politici care acţionează în limitele permise de indulgenţa societăţii, iar aceasta trebuie să se aplice fără discriminare pentru „ai noştri” sau „ai lor”, ca să aibă vreun efect?

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce revocarea lui Kovesi e o idee proastă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce revocarea lui Kovesi e o idee proastă

  Încet-încet, se dezvoltă ideea că ministrul Justiţiei ar putea declanşa procedura de revocare a celor doi procurori generali, Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi, ca răspuns la decizia CCR că au încălcat separaţia puterilor în stat cu urmărirea guvernului Grindeanu pentru ordonanţa 13.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Ultima intoxicare. Europa melcilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Ultima intoxicare. Europa melcilor

  În anul 2007, produsul intern brut al României per capita era de 43% din media UE, iar la sfîrşitul anului 2015, PIB per capita în România a ajuns la 57% din media UE, conform Eurostat.