Stiri despre alina mungiu pippidi

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Daţi foc arhivei SIPA şi terminaţi odată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Daţi foc arhivei SIPA şi terminaţi odată

  Legea e putere, cum spunea mentorul meu academic în domeniul studiilor statului de drept, profesorul Stephen Holmes. Iar justiţia va fi independentă atunci cînd se vor hotărî oamenii politici să o lase să fie independentă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României

  S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleşcanu, aripa Geoană-Diaconescu şi aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocraţii lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că ţara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor şi iată, prostii enorme la capitală.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea

  Deşi Mircea Kivu a evitat că candideze, cum i se propusese de către USB acum un an, şi a rămas doar un moderat comentator în spaţiul public, alături de mulţi agenţi de influenţă, unii stridenţi, din vechea şi noua securitate, plus năimiţii grupurilor de interese de tot felul, cuiva i-a căşunat pe el şi aşa s-a scurs o investigaţie CNSAS despre vechiul său angajament la Securitate.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu avem un Macron sau România nu e ca Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu avem un Macron sau România nu e ca Franţa

  Vestea bună e că ne-am salvat fondurile europene graţie victoriei lui Macron, măcar să fim în stare să le absorbim şi să facem cu ele ceva mai util decît canalul Bucureşti-Dunăre. Sau te pomeneşti că am putea pune corupţii să sape la el şi rezolvăm o dată cu amnistia, supraaglomerarea din puşcării şi alte mari probleme de acest nivel care ocupă toată agenda.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problemă sau soluţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problemă sau soluţie?

  Lecţia principală pentru români după alegerile din Franţa şi regruparea pentru turul doi este una singură. Cine are centrul cîştigă. Extremele pot avea mari performanţe, pot chiar, în mod subtil, să se sprijine reciproc, dar nu au cum cîştiga 51 la sută în cazul unor alegeri directe într-o ţară din UE.

 • Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta

  Dreapta franceză ar trebui să-i retragă sprijinul lui Fillon acum, ca să se evite riscul unui tur doi între candidaţii anti-europeni, avertizează profesorul Alina Mungiu-Pippidi într-un editorial publicat pe Euractiv.com, pe care-l prezentăm integral mai jos.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Trei lecţii din condamnarea Elenei Udrea. Şi cinci întrebări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Trei lecţii din condamnarea Elenei Udrea. Şi cinci întrebări

  Societatea a învăţat oare că trebuie sancţionate comportamentele, şi nu persoanele, pentru că nu există oameni politici integral răi sau integral buni, ci doar oameni politici care acţionează în limitele permise de indulgenţa societăţii, iar aceasta trebuie să se aplice fără discriminare pentru „ai noştri” sau „ai lor”, ca să aibă vreun efect?

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce revocarea lui Kovesi e o idee proastă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce revocarea lui Kovesi e o idee proastă

  Încet-încet, se dezvoltă ideea că ministrul Justiţiei ar putea declanşa procedura de revocare a celor doi procurori generali, Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi, ca răspuns la decizia CCR că au încălcat separaţia puterilor în stat cu urmărirea guvernului Grindeanu pentru ordonanţa 13.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Ultima intoxicare. Europa melcilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Ultima intoxicare. Europa melcilor

  În anul 2007, produsul intern brut al României per capita era de 43% din media UE, iar la sfîrşitul anului 2015, PIB per capita în România a ajuns la 57% din media UE, conform Eurostat.

 • Dezbatere Societatea Academică din România. Alina Mungiu-Pippidi: Ameninţarea pe viitor e că doar cine va fi mai performant va rămâne în cercul UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Societatea Academică din România. Alina Mungiu-Pippidi: Ameninţarea pe viitor e că doar cine va fi mai performant va rămâne în cercul UE

  Societatea Academică din România a organizat, marţi, o dezbatere cu trei cazuri cheie şi un raport dedicat privind situaţia absorbţiei fondurilor europene din România şi succesul folosirii lor pentru a redresa trei sectoare importante: sănătatea, educaţia şi infrastructura. Liderul SAR a atras atenţia că România trebuie să fie competentă dacă vrea să fie în primul cerc al UE.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Mai e România un stat de drept?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Mai e România un stat de drept?

  Manifestaţia din Bucureşti a devenit un spectacol de sunet şi lumini. Era inevitabil, avînd în vedere amestecul agenţiilor de publicitate, precum şi faptul că agenda celor inocenţi - căderea ordonanţei - a fost epuizată, iar a celor neinocenţi - schimbarea rezultatului alegerilor - mai durează, şi în antract trebuia să se joace ceva ca să nu se plictisească publicul să plece acasă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Demisia lui Iordache. Pe urmă vedem cum stăm cu anticorupţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Demisia lui Iordache. Pe urmă vedem cum stăm cu anticorupţia

  Pe vremea cînd OUG 13 nu dezincriminase legiferarea în interesul unei părţi private chiar dacă aveai o legătură cu aceasta, deci te aflai în conflict de interese, parlamentarul Iordache, cu ajutorul unor colegi din PSD şi PNL, a promovat în 2013 o lege comandată de însuşi plătitorul lui şi beneficiarul legii, Mihai Vlasov, de care fusese plătit cu 115.000 euro.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce s-a
radicalizat politica la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce s-a radicalizat politica la români

  Războiul civil pe care îl vedem nu e despre integritate, foloseşte doar pe unii oameni care cred în ea, şi face praf democraţia şi statul de drept. Cîştigătorii alegerilor vor să fie deasupra legii. Pierzătorii vor să le cîştige la masa verde.