Stiri despre alina mungiu pippidi

  63 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Avem leac pentru corupţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem leac pentru corupţie?

  Corupţia a devenit o temă obsedantă în ţările ex-comuniste. Ea domină agenda publică şi politică, se pierd sau se câştigă alegeri electorale din motive legate de corupţie, se redactează periodic strategii naţionale anticorupţie.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Berlin, ceasul al doisprezecelea al Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Berlin, ceasul al doisprezecelea al Europei

  Ce înseamnă pentru viitorul Europei rezultatele alegerilor germane? Deşi a răsărit soarele pe la ora patru după amiaza şi pe Spree şi în grădina mea, cu rîul şi vechile faţade înviind deodată, ca să arate miilor de alergători de maraton (şi milioanelor de alegători) deprimaţi de ploaia rece de mai devreme, că oraşul are rezerve de atracţie, fie şi la apus, alte ecouri, mult mai sinistre, au ajuns pînă la noi.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Academia parlamentarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Academia parlamentarilor

  Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff: „Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!“

 • Alina Mungiu-Pippidi: Partidele româneşti, anexele unor servicii secrete?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Partidele româneşti, anexele unor servicii secrete?

  Ce deosebeşte mafia de un partid? Un singur lucru, mafia nu se prezintă la alegeri. Dar asta nu înseamnă că nu are candidaţi, sau chiar partide întregi pe care nu le susţine, şi că nu e cît se poate de implicată în alegeri. Adesea colegii mei italieni, cercetători în problema corupţiei, fac bancuri pe tema asta.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Toader jr., dă tu exemplu lui Coldea şi compania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Toader jr., dă tu exemplu lui Coldea şi compania

  Îl îndemn pe dl Toader jr., ca ieşeancă şi persoană care a părăsit o universitate locală pentru că mi se părea anormal să îmi fac cariera în aceeaşi universitate unde tatăl meu fusese decan şi mulţi profesori îmi erau prieteni de familie, să renunţe la postul cîştigat prin concurs fără să mai aştepte rezultatul anchetei Ministerului Educaţiei, protejînd astfel reputaţia sa, a tatălui său, şi mai ales a universităţii.

 • Alina Mungiu-Pippidi: DNA, mai las-o pe Bombonica şi vezi de Steinmetz!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: DNA, mai las-o pe Bombonica şi vezi de Steinmetz!

  Nu mai departe de acum o săptămînă, Antena 3 rula în prime time o emisiune în care lua partea proiectului de la Roşia Montană, chibiţa că statul român va pierde procesul de parcă ei ar avea de cîştigat din asta, cita greşit persoane şi surse media, uita să pună surse şi date pe arhivele folosite în mod selectiv şi făcea, pe scurt, o demonstraţie de ce se poate face în ţara jurnalismului sponsorizat.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Falsa problemă a poziţionării USR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Falsa problemă a poziţionării USR

  Mare maestru Trump ăsta, cum a reuşit el în două săptămîni să facă lumea să vorbească mai puţin despre cum a colaborat familia lui cu ruşii ca să se facă ales. Cum? Păi, pe lîngă Coreea de Nord, unde nu e meritul lui, specialiştii lui în comunicare au venit cu o idee de geniu: să nu mai deconteze armata schimbările de sex la transsexuali din asigurare, ca pînă acum.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce dă vina Dragnea pe Soros, în loc de SRI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce dă vina Dragnea pe Soros, în loc de SRI

  Văd că se preocupă lumea ce are Dragnea cu Soros, cînd e încolţit tare de haita statului de drept. Marele baron local şi profitor al tranziţiei e uluit că după ce a supravieţuit atîtor anchete finalizate cu NUP şi a condus din umbră atîţia ani PSD, dînd jos la cea mai mică oportunitate şefi de partid care nu îi conveneau, ba a mai şi cîştigat alegerile, nu doar că nu poate fi premier, dar e vînat să fie băgat şi la puşcărie.

 • Alina-Mungiu Pippidi: Ce vine după DNA? Trei îngrijorări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina-Mungiu Pippidi: Ce vine după DNA? Trei îngrijorări

  Anunţul unei evaluări a DNA, alta decît cea uzuală, de obicei superlativă, a Comisiei Europene prin MCV de către ministrul Justiţiei şi ruptura dintre două grupuri de procurori, care subminează DNA prin aducerea inspecţiei judiciare şi a CSM în conflict ca arbitri anunţă o perioadă în care DNA va fi invalidat din rolul de forţă conducătoare a anticorupţiei româneşti.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, în iad şi la puşcărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, în iad şi la puşcărie

  Cele trei milioane care au semnat să se schimbe Constituţia aşa cum pe vremuri semnau orice le cerea Ceauşescu, ca şi milioanele care nu au semnat, ar trebui să îşi retragă copiii de la orele de religie, pentru că riscul e mult mai mare să fie victimele celor care predau acolo, cu autoritate şi acces legal la ei, decît să fie recrutaţi pe stradă de vreun homosexual oarecare.