Stiri despre alina mungiu pippidi

  71 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare

  Ca fost psihiatru şi doctor în psihologie, nu îmi vine să cred ce rafinată a ajuns opinia publică din România, că grupuri diferite sar ca arse atunci cînd oamenii folosesc termeni psihologici cu scopul net de a se critica unii pe alţii:

 • Alina Mungiu-Pippidi: Partidele ar trebui să se unească împotriva statului paralel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Partidele ar trebui să se unească împotriva statului paralel

  Nu are cum să iasă o clasă politică alternativă dacă trebuie să treacă prin filtrul statului paralel, ca la orice piaţă intervenţia distruge competitivitatea. O să mai stăm 20 de ani să înlocuim pe PSD cu alternative fabricate în laboratoarele lor de PR, în loc să fie culese de unde s-au luat voturi, adică din piaţă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cîştigă ceva buna guvernare din luptele interne din PSD?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cîştigă ceva buna guvernare din luptele interne din PSD?

  Fiind persoana privată din România care a avut cele mai multe procese contra unor marcanţi membri PSD sau afiliaţi de ai lor externi (de la Miron Cozma în 1993 la Rodica Stănoiu în 2004 mi-au intentat procese de calomnie, întîi în penal, pe urmă, după dezincriminare, în civil) şi singura care a dat în judecată PSD în acelaşi scop (departamentul de comunicare, prin purtătorul de cuvînt, la acea vreme un partid nu putea fi chemat în instanţă)...

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cum se va termina cu legile justiţiei? Anul 2018 - prognoza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cum se va termina cu legile justiţiei? Anul 2018 - prognoza

  Vom vedea dacă PSD face destule prostii ca să facă tabăra cealaltă să câştige fără niciun merit. Părerea mea e că dacă evită prostia supremă, adică suspendarea lui Iohannis, care ar solidariza pe toată lumea de partea lui, nu există la ora asta un proces de construcţie a elitei alternative suficient de profund şi de profesionist ca să vedem altceva decât un conflict perpetuu şi o situaţie mereu pe muchie, fără câştigător clar.

 • Alina Mungiu-Pippidi: O mie şi una de nopţi în anticorupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: O mie şi una de nopţi în anticorupţie

  Arabia Saudită a uimit restul lumii în luna noiembrie când zece prinţi şi zeci de foşti miniştri au fost invitaţi, cu avocaţi cu tot, la hotelul Ritz Carlton din Ryad, unde li s-a pus în faţă dosarul fărădelegilor lor fiscale şi alternativa: fie returnează cu dobândă ce au furat, fie merg la închisoare.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Când revoluţia noastră e lovitura lor de stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Când revoluţia noastră e lovitura lor de stat

  Tot aud de 27 de ani că la 22 decembrie 1989 a fost lovitură de stat. Şi ce? Eu habar nu aveam când l-am scos din casă pe frate-meu ăl mic, Cristi, spunându-i că dacă nu ieşim toţi se mai poate încă da totul peste cap, sau când am încercat (fără succes) să mai ridic lumea şi în vreo două-trei locuri publice.

 • Avem leac pentru corupţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem leac pentru corupţie?

  Corupţia a devenit o temă obsedantă în ţările ex-comuniste. Ea domină agenda publică şi politică, se pierd sau se câştigă alegeri electorale din motive legate de corupţie, se redactează periodic strategii naţionale anticorupţie.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Berlin, ceasul al doisprezecelea al Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Berlin, ceasul al doisprezecelea al Europei

  Ce înseamnă pentru viitorul Europei rezultatele alegerilor germane? Deşi a răsărit soarele pe la ora patru după amiaza şi pe Spree şi în grădina mea, cu rîul şi vechile faţade înviind deodată, ca să arate miilor de alergători de maraton (şi milioanelor de alegători) deprimaţi de ploaia rece de mai devreme, că oraşul are rezerve de atracţie, fie şi la apus, alte ecouri, mult mai sinistre, au ajuns pînă la noi.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Academia parlamentarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Academia parlamentarilor

  Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff: „Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!“

 • Alina Mungiu-Pippidi: Partidele româneşti, anexele unor servicii secrete?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Partidele româneşti, anexele unor servicii secrete?

  Ce deosebeşte mafia de un partid? Un singur lucru, mafia nu se prezintă la alegeri. Dar asta nu înseamnă că nu are candidaţi, sau chiar partide întregi pe care nu le susţine, şi că nu e cît se poate de implicată în alegeri. Adesea colegii mei italieni, cercetători în problema corupţiei, fac bancuri pe tema asta.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Toader jr., dă tu exemplu lui Coldea şi compania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Toader jr., dă tu exemplu lui Coldea şi compania

  Îl îndemn pe dl Toader jr., ca ieşeancă şi persoană care a părăsit o universitate locală pentru că mi se părea anormal să îmi fac cariera în aceeaşi universitate unde tatăl meu fusese decan şi mulţi profesori îmi erau prieteni de familie, să renunţe la postul cîştigat prin concurs fără să mai aştepte rezultatul anchetei Ministerului Educaţiei, protejînd astfel reputaţia sa, a tatălui său, şi mai ales a universităţii.