afumat - ultimele știri
De Ziua Naţională, tradiţionala fasole cu ciolan va fi în meniul tuturor românilor. Şi cei din străinătate o prepară, iar ca să-i imprime gustul şi aromele de acasă mulţi aleg să cumpere ciolane afumate de la carmangeriile din ţară cu livrare în stră...
Un preparat culinar uşor, de primăvară, salata cu piept de raţă afumat este uşor de preparat, iar ingredientele ce o compun vor fi o încântare pentru papilele gustative....
Despre păstrăv se ştie că este unul dintre cei mai gustoşi peşti autohtoni, dar gătit într-un anume fel îl deosebeşte de cel prăjit, care-i la îndemâna oricui.
Auchan anunţă rechemarea unui produs de somon afumat contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes. Reprezentanţii lanţului de supermarket le cere celor care au cumpărat acest produs să nu-l mai consume şi să se întoarcă cu el în magazin pentru a fi ...
Specialiştii au descoperit că multe preparate din carne conţin doar arome de fum şi o serie de conservanţi periculoşi. Pentru a cîştiga timp şi bani, unii procesatori de carne folosesc fumul artificial în locul afumării tradiţionale. Fumul lichid pot...
Aceste delicioase clătite cu somon reprezintă o variantă perfectă dacă vrei un mic dejun mai uşor. Totodată,le poţi servi la aperitiv la mesele festive, atunci când vrei să-i delectezi pe cei dragi cu un preparat deosebit.
Cu fasole, varză sau în ciorbă, ciolanul afumat dă un gust inconfundabil preparatelor. Află cum se prepară după reţeta clasică tradiţională....
Perioada tăierii porcilor se apropie, iar unii dintre români, pe lângă produsele tradiţionale, prepară şi salam afumat. Folosesc carnea de porc, pe care o combină, de regulă, cu cea de vită. Nu lipsesc condimentele, care oferă un gust aparte. Reţetel...
Dacă e ceva ce-mi place să prepar toamna este această ciorbă de legume cu ciolan afumat. Ia ceva timp, dar rezultatul este o aromată ciorbă fierbinte şi aburindă care te pofteşte numaidecât la masă....
Un preparat tradiţional al armenilor a sucit minţile multor muşterii care poposeau la crâşmele Botoşaniului de la sfârşitul secolului al XIX lea şi în perioada interbelică. Mezelul, numit ghiudem, avea o reţetă specială şi secretă, descoperită abia î...
Când nu ai timp şi vrei să mănânci ceva gustos şi sănătos, peştele e alegerea perfectă. Este o reţetă specială pe care o poţi savura în deschiderea mesei, ca aperitiv....
Pentru un bucătar coreean, fumul este al şaselea gust, după sărat, dulce, acru, amar şi umami (cunoscut în Occident). Această idee a iscat controverse în domeniul ştiinţei, oamenii de ştiinţă fiind de altă părere.
Nu este nici şuncă, nici slănină românească şi nici kaiser german. Este un tip de carne afumat, prezent şi în supermarketurile româneşti, cu mulţi pasionaţi de partea sa. Motiv pentru care „Business Insider” a rezumat cele mai importante lucruri pe c...