Stiri despre adevar

  122 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reacţia academicianului Mircea Dumitru după ce un articol de pe ştiripesurse.ro titrează că nu şi-ar fi dat demisia din CNATDCU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia academicianului Mircea Dumitru după ce un articol de pe ştiripesurse.ro titrează că nu şi-ar fi dat demisia din CNATDCU

  Academicianul Mircea Dumitru a comentat pe pagina sa de Facebook, un articol de pe stiripesurse.ro, care titrează „Uite demisia, nu e demisia: Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, NU a demisionat din CNATDCU”. Dumitru a precizat că are, cu această ocazie, un exemplu potrivit  pentru a deschide conferinţa pe care o va susţine dumincă la Teatrul Naţional despre adevăr şi minciună.

 • Mit: „Mă îngraş
din cauză că am un metabolism leneş“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mit: „Mă îngraş din cauză că am un metabolism leneş“

  Există numeroase concepţii greşite cu privire la obezitate. „Mă îngraş din cauză că am un metabolism leneş“ este unul dintre ele. Medici nutriţionişti explică de ce nu este adevărat şi cum stau, de fapt, lucrurile.

 • Reflecţii despre un an sumbru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reflecţii despre un an sumbru

  Anul ce stă să se încheie marchează în istoria recentă a României o serie de elemente extrem de îngrijorătoare. Pe lângă problemele macroeconomice, ale căror efecte se văd în scăderea nivelului de trai al populaţiei, în accentuarea sărăciei, în amplificarea abandonului şcolar etc., problemele cu impact mediu şi lung sunt de văzut în alte zone ale vieţii oamenilor.

 • Revoluţia
română după 28 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia română după 28 de ani

  La împlinirea a 28 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, aproximativ jumătate dintre români socotesc că era mai bine înainte. Cei ce nutresc astfel de convingeri cred că ţara era pe mâini bune în vremea când la conducerea ei se afla Nicolae Ceauşescu, au nostalgii comunistoide de diverse calibre, ba chiar regretă de-a dreptul comunismul în întregul lui.

 • Despre adevărurile Revoluţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre adevărurile Revoluţiei

  Comunicatul emis în cursul zilei de luni de Parchetul General, comunicat referitor la o seamă de fapte petrecute în România între 16 şi 22 decembrie 1989 şi câteva zile după aceea a produs o oarecare emoţie în rândul acelei părţi a populaţiei încă preocupată de descoperirea adevărului Revoluţiei.

 • Recurs la istorie - Ileana, Principesă de România, în slujba poporului român până la moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recurs la istorie - Ileana, Principesă de România, în slujba poporului român până la moarte

  Dacă adevărul istoric ar fi fost cunoscut de toţi românii aşa cum a fost el în realitate, dacă nu ar fi fost ascuns aproape în totalitate, dacă manualele de istorie nu ar fi fost doar mijloace de îndoctrinare şi manipulare în masă, altfel ar fi arătat România de astăzi, care sărbătoreşte 100 de ani de existenţă. Poate n-am fi avut acum o Românie bulversată, cu scara valorilor inversată de nişte politicieni corupţi.

 • Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose

  Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...

 • Cum nu se scrie istoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum nu se scrie istoria

  Aşa cum se poate înţelege ce este filosofia parcurgând definiţia a ceea ce aceasta nu este, la fel putem aprofunda orizontul istoriografic prin enumerarea greşelilor care se comit voit sau din imprudenţă.

 • „Fructele mă
ajută să slăbesc!“ Mit sau adevăr?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fructele mă ajută să slăbesc!“ Mit sau adevăr?

  Suntem îndemnaţi să consumăm zilnic fructe şi legume, atât ca surse bogate în antioxidanţi şi vitamina C, cât şi ca bază a dietelor de pierdere în greutate. Excesul de fructe însă, ca şi sucul de fructe – popularele fresh-uri – pot duce la îngrăşare, din pricina surplusului de calorii.

 • Prima desecretizare SIPA= un mare Fâââsssss…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima desecretizare SIPA= un mare Fâââsssss…

  Ce urlă unii că au apărut informaţii secrete, înainte de desecretizarea dosarelor secretizate de stat?!!! Cum să acuzi „Incidente de securitate”?!!! Banalităţi. La noi e un lucru normal, firesc, care se întâmplă de ani de zile, indiferent de ocârmuirea de partid. Nu vedem cu toţii în media, cum apar „bombe” şi dezvăluiri permanente, ca şi cum ar fi fost redactate dinainte, în laboratoare specializate.

 • Miza dosarelor SIPA şi consecinţa desecretizării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza dosarelor SIPA şi consecinţa desecretizării

  Cu unele opoziţii minoritare, deschiderii cutiei Pandorei, majoritatea opiniilor publice susţin necesitatea desecretizării. În ce măsură şi cum se va face, dacă se va face desecretizarea dosarelor SIPA încă nu ştim. Poate nu se va face, poate va fi o repliere a factorilor decizionali în favoarea deschiderii arhivei. Dacă această arhivă se va deschide, vor exista consecinţe importante.

 • Mai avem nevoie de presă liberă în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de presă liberă în România

  Presa românească este cangrenată de tonomate, manipulatori de profesie, ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi, falşi jurnalişti, aşa zişi formatori de opinie şi tot felul de alte vedete, care otrăvesc permanent mediul şi societatea românească. Opinia publică are mari semne de îndoială privind presa românească. Societatea românească în ansamblu, este afectată grav de această toxicitate.

 • Marşul pentru Ştiinţă: „ieşim din laboratoare şi mergem in stradă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul pentru Ştiinţă: „ieşim din laboratoare şi mergem in stradă”

  Ad Astra, Asociatia Cercetatorilor Români, organizează sâmbătă, de la ora 10.30, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, Marşul pentru Ştiinţă. „Ieşim din laboratoare şi mergem in stradă, într-un marş care urmăreşte conştientizarea rolului pe care îl joacă ştiinţa în dezvoltarea şi bunăstarea societăţii”, susţin organizatorii.

 • Cum să eviţi certurile politice cu prietenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să eviţi certurile politice cu prietenii

  Discuţiile politice între privaţi nu duc, de obicei, nicăieri. Partenerii de dialog se află în acord cu privire la o temă, iar discuţia lâncezeşte; sau sunt într-un dezacord total, iar dialogul e suspendat. Absenţa acordului sau a dezacordului parţial, care ar trebui să fie totuşi regula, este, desigur, consecinţa radicalizării politice din ultimii ani.