Stiri despre adevar

  114 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose

  Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...

 • Cum nu se scrie istoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum nu se scrie istoria

  Aşa cum se poate înţelege ce este filosofia parcurgând definiţia a ceea ce aceasta nu este, la fel putem aprofunda orizontul istoriografic prin enumerarea greşelilor care se comit voit sau din imprudenţă.

 • „Fructele mă
ajută să slăbesc!“ Mit sau adevăr?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fructele mă ajută să slăbesc!“ Mit sau adevăr?

  Suntem îndemnaţi să consumăm zilnic fructe şi legume, atât ca surse bogate în antioxidanţi şi vitamina C, cât şi ca bază a dietelor de pierdere în greutate. Excesul de fructe însă, ca şi sucul de fructe – popularele fresh-uri – pot duce la îngrăşare, din pricina surplusului de calorii.

 • Prima desecretizare SIPA= un mare Fâââsssss…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima desecretizare SIPA= un mare Fâââsssss…

  Ce urlă unii că au apărut informaţii secrete, înainte de desecretizarea dosarelor secretizate de stat?!!! Cum să acuzi „Incidente de securitate”?!!! Banalităţi. La noi e un lucru normal, firesc, care se întâmplă de ani de zile, indiferent de ocârmuirea de partid. Nu vedem cu toţii în media, cum apar „bombe” şi dezvăluiri permanente, ca şi cum ar fi fost redactate dinainte, în laboratoare specializate.

 • Miza dosarelor SIPA şi consecinţa desecretizării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza dosarelor SIPA şi consecinţa desecretizării

  Cu unele opoziţii minoritare, deschiderii cutiei Pandorei, majoritatea opiniilor publice susţin necesitatea desecretizării. În ce măsură şi cum se va face, dacă se va face desecretizarea dosarelor SIPA încă nu ştim. Poate nu se va face, poate va fi o repliere a factorilor decizionali în favoarea deschiderii arhivei. Dacă această arhivă se va deschide, vor exista consecinţe importante.

 • Mai avem nevoie de presă liberă în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de presă liberă în România

  Presa românească este cangrenată de tonomate, manipulatori de profesie, ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi, falşi jurnalişti, aşa zişi formatori de opinie şi tot felul de alte vedete, care otrăvesc permanent mediul şi societatea românească. Opinia publică are mari semne de îndoială privind presa românească. Societatea românească în ansamblu, este afectată grav de această toxicitate.

 • Marşul pentru Ştiinţă: „ieşim din laboratoare şi mergem in stradă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul pentru Ştiinţă: „ieşim din laboratoare şi mergem in stradă”

  Ad Astra, Asociatia Cercetatorilor Români, organizează sâmbătă, de la ora 10.30, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, Marşul pentru Ştiinţă. „Ieşim din laboratoare şi mergem in stradă, într-un marş care urmăreşte conştientizarea rolului pe care îl joacă ştiinţa în dezvoltarea şi bunăstarea societăţii”, susţin organizatorii.

 • Cum să eviţi certurile politice cu prietenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să eviţi certurile politice cu prietenii

  Discuţiile politice între privaţi nu duc, de obicei, nicăieri. Partenerii de dialog se află în acord cu privire la o temă, iar discuţia lâncezeşte; sau sunt într-un dezacord total, iar dialogul e suspendat. Absenţa acordului sau a dezacordului parţial, care ar trebui să fie totuşi regula, este, desigur, consecinţa radicalizării politice din ultimii ani.

 • Rom sau ţigan? Dilemele unei
asemănări lingvistice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rom sau ţigan? Dilemele unei asemănări lingvistice

  Mai întotdeauna când public vreun text, sau mi se publică vreun interviu, în care folosesc denominaţia de „rom” pentru a defini pe cei ce aparţin minorităţii naţionale din care şi eu însumi fac parte, pentru foarte mulţi dintre cei care citesc textul în cauză, subiectul central nu mai contează. „Lupta de idei” se duce, mai întotdeauna, pe un palier extrem de îngust, şi anume cum e corect să le spunem: romi sau ţigani!

 • Cum am fost trollat de aparatul de propagandă. Al cui?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am fost trollat de aparatul de propagandă. Al cui?

  Fac un autodenunţ. E în termenul (mai nou redus) de şase luni. Sunt un manipulat. Oculta mondială, Soros şi multinaţionalele m-au scos la protest, nu principiile şi ataşamentul faţă de ceea ce ar trebui să fie o democraţie autentică.

 • De câte ori e nevoie
să spui un neadevăr ca să devină adevăr. Când e bine să minţi şi cum rupi
lanţul minciunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De câte ori e nevoie să spui un neadevăr ca să devină adevăr. Când e bine să minţi şi cum rupi lanţul minciunii

  S-a demonstrat că este suficient ca o persoană să spună aceeaşi minciună de şase ori pentru ca aceasta să devină adevăr pentru interlocutor. În egală măsură, mincinosul sau cel care încearcă să manipuleze gustă, uneori fără să ştie, din propriul „medicament“. Repetarea obsesivă a aceleaşi minciuni face ca şi cel care o spune să ajungă să o creadă.

 • TVR 60 - o
aniversare fără glorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TVR 60 - o aniversare fără glorie

  Televiziunea Română, TVR, împlineşte, în seara de 31 decembrie, 60 de ani de la prima ei emisiune. Prima ieşire în eter.

 • 27 de ani de
la victoria Revoluţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  27 de ani de la victoria Revoluţiei

  Marcăm împlinirea a 27 de ani de la ceea ce îndeobşte numim victoria Revoluţiei române cu sentimente amestecate. Predominant cu dezamăgiri justificate de oportunităţile ratate în principal din vina celor ce ne-au condus. Dar şi a noastră, cei ce i-am votat.

 • Suntem la ani lumină de aflarea adevărului în Dosarul Revoluţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem la ani lumină de aflarea adevărului în Dosarul Revoluţiei

  Pentru aflarea adevărului în Dosarul Revoluţiei ar trebui să se cerceteze şi alte dosare şi rejudece procesul Ceauşeştilor şi procesul foştilor membri CPEx, pentru a se închide cercul şi a se afla adevărul întreg al evenimentelor din decembrie 1989, ceea ce ar fi practic, imposibil. Altfel, ne rămâne doar recursul la istorie pentru generaţiile următoare de români.