Stiri despre acord nuclear

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Germania: Diplomaţie itinerantă - China da, SUA ba?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Diplomaţie itinerantă - China da, SUA ba?

  Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, e întâmpinat cu răceală la Washington, altfel decât cancelara Merkel, care e primită călduros la Beijing. Situaţia actuală e periculoasă pentru Berlin, crede Fabian von der Mark.

 • Cei 28 îşi afişează, la Sofia, unitatea în faţa „capriciilor“ lui Trump. Merkel: acordul nuclear cu Iranul „nu este perfect“, dar UE îl menţine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei 28 îşi afişează, la Sofia, unitatea în faţa „capriciilor“ lui Trump. Merkel: acordul nuclear cu Iranul „nu este perfect“, dar UE îl menţine

  Liderii statelor europene şi-au stabilit răspunsul colectiv faţă de ”capriciile” preşedintelui american Donald Trump în dosarele nuclear iranian şi comerţului internaţional, într-o reuniune, miercuri seara, la Sofia, relatează AFP. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că acordul în dosarul nuclear iranian ”nu este perfect”, dar UE a convenit să-l menţină.

 • Dă Orientul Mijlociu peste noi cu Acceleratul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dă Orientul Mijlociu peste noi cu Acceleratul

  Schimbările masive în politica externă americană, dar şi în forma de a guverna, după renunţarea de către Preşedintele Donald Trump la exponenţii cunoscători şi eficienţi din administraţia sa dar conformişti şi înclinaţi spre continuitatea şi previzibilitatea gesturilor externe, au dus la reevaluarea posturii şi poziţiilor şi revenirea la abordările din campania electorală şi din programul Preşedintelui SUA.

 • UE, captivă între SUA şi Iran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE, captivă între SUA şi Iran

  Uniunea Europeană se află între ciocan şi nicovală în criza nucleară iraniană. Ţările europene au la dispoziţie maximum 60 de zile pentru a oferi garanţii privind asigurarea intereselor Teheranului în cadrul acordului nuclear, după retragerea SUA din această înţelegere internaţională. Pe de altă parte, Washingtonul avertizează să impună sancţiuni împotriva companiilor europene care fac afaceri cu Iranul.

 • Lumea veche versus lumea nouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea veche versus lumea nouă

  Prietenia şi colaborarea dintre Europa şi SUA este pilonul central al securităţii europene şi a contribuit, nu în ultimul rând prin planul Marshall, la prosperitatea continentului European. Evitarea unui război European a fost posibilă şi datorită apropierii securitare, economice şi ideologice între cele două continente, iar idealul unei Europe libere, întregite şi în pace a fost continuu alimentat de prietenia transatlantică.

 • Adevărul Live, ora 14:00. Tensiuni grave în Orientul Mijlociu: ameninţarea unui conflict regional/global
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 14:00. Tensiuni grave în Orientul Mijlociu: ameninţarea unui conflict regional/global

  Singura întrebare reală în acest moment este dacă, după explozie, tensiunile de acum din Orientul Apropiat au potenţialul de a se extinde şi, prin contaminare, să cuprindă regiuni mult mai extinse. Odată cu ieşirea din „Acordul nulcear“ cu Iranul, Donald Trump a dat drumul câinilor războiului, alimentând un conflict demult existent şi oferind pretextul pentru intrarea acestuia în faza acută.

 • Analiză. Ce şanse au europenii să salveze acordul nuclear cu Iranul. Marea Britanie îl somează pe Trump să ofere soluţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză. Ce şanse au europenii să salveze acordul nuclear cu Iranul. Marea Britanie îl somează pe Trump să ofere soluţii

  Europenii declară că vor face tot posibilul pentru „a salva“ sau pentru a menţine acordul cu Iranul, având de partea lor şi sprijinul Rusiei şi al Chinei. Şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, a declarat că preşedintele SUA, Donald Trump, trebuie să-şi asume responsabilitatea găsirii unei soluţii la criza asociată Teheranului.

 • Vara Vrajbei Noastre
(Transatlantice)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara Vrajbei Noastre (Transatlantice)

  Unele decizii luate la nivel global par, la o primă vedere, să nu ne afecteze. Dar, în această lume tot mai interconectată, efectele există. Deşi aşteptată, decizia preşedintelui Trump de retragere a SUA din acordul nuclear privind Iranul, aruncă scena mondială în necunoscut.

 • La preinfarctul lumii libere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La preinfarctul lumii libere

  Nu hotărârea denunţării acordului nuclear e ştirea cea mai alarmantă. Nici reacţia previzibilă a Iranului, consternarea europeană şi perspectiva unui război irano-israelian. Ci criza ivită în raporturile transatlantice.

 • ANALIZĂ Evenimentele care ar putea declanşa un nou război regional în Orientul Mijlociu VIDEO INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Evenimentele care ar putea declanşa un nou război regional în Orientul Mijlociu VIDEO INFOGRAFIE

  Orientul Mijlociu este un butoi cu pulbere în care orice scânteie poate declanşa un nou conflict regional şi noi tensiuni între marile puteri. Decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din acordul de limitare a capacităţilor nucleare militare ale Iranului, în schimbul unei ridicări treptate a sancţiunilor, toarnă gaz pe foc, susţin analiştii.