Victor Negrescu

Europarlamentar

Dezbaterile politice din ultimii ani despre soarta spaţiului politic românesc s-au învârtit de foarte multe ori în jurul unor teme devenite aproape „clasice” în discursul politic şi în programele electorale. Dincolo de aproape eterna „reformare” despre care vorbim de mai bine de două decenii şi de „înnoirea” partidelor politice, există elemente instituţionale şi politice concrete care pot ajuta la transformarea reală a vieţii politice româneşti.

Statisticile cu privire la sărăcie în România sunt îngrijorătoare şi ne indică faptul că trebuie luate măsuri urgente pentru ameliorarea fenomenului pe termen mediu şi lung. Mulţi privesc sărăcia ca pe o problemă strictă a categoriilor afectate. Însă acest fenomen priveşte în primul rând statul, pentru că nivelul sărăciei unui stat arată, de fapt, şi gradul lui de dezvoltare economică.

  • Victor Negrescu a publicat un nou articol luna trecuta

    Miercuri se votează moţiunea pentru căderea Guvernului Grindeanu. Acest vot va marca recâştigarea autorităţii partidului în actul guvernamental şi posibilitatea implementării programului care a dus la câştigarea alegerilor parlamentare în decembrie anul trecut.

  • Victor Negrescu a publicat un nou articol acum 2 luni

    Luni, Comisia Europeană a emis un avertisment pentru presupusele abateri de la obiectivele bugetare pe termen mediu (MTO). De asemenea, Comisia Europeană a făcut precizări legate de Legea salarizării unitare şi de măsurile fiscale ale Guvernului.

Vezi mai multe