Sebastian Zachmann

Ziarist

Mintea mea a păstrat următoarea imagine: Regele Mihai se ridică uşor de pe fotoliul de muşama, o doamnă îi ţine paltonul, Regele îşi strecoară mâinile in mâneci, zâmbeşte şi pleacă spre avion. Din urmă, vine preşedintele Iohannis şi decolează spre Paris. La aterizare, Iohannis îşi aruncă paltonul pe o maşină, probabil vă mai amintiţi scena. Nu căutaţi nicio metaforă aici, că nu e.

Liderii Camerei Deputaţilor au întrerupt de două ori şedinţa de plen atunci când au sesizat că filmez votul pentru reţinerea şi arestarea deputatului PSD Cristian Rizea, pe motiv că „violez secretul votului“. De fapt, e vorba despre laşitatea parlamentarilor care-şi salvează, fără ruşine, colegii corupţi de cătuşe, nicidecum despre încălcarea unui drept

Votul prin care Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns din nou la şefia SIE a devoalat şi luptele subterane din PSD. Deşi, aparent, parlamentarii social-democraţi au arătat că respectă ordinul primit de la partid şi au boicotat şedinţa de plen în care a fost votat MRU, câteva detalii au trădat cele două mari tabere din partid.

Vezi mai multe