România Curată

Manifestaţia din Bucureşti a devenit un spectacol de sunet şi lumini. Era inevitabil, avînd în vedere amestecul agenţiilor de publicitate, precum şi faptul că agenda celor inocenţi - căderea ordonanţei - a fost epuizată, iar a celor neinocenţi - schimbarea rezultatului alegerilor - mai durează, şi în antract trebuia să se joace ceva ca să nu se plictisească publicul să plece acasă.

Pe vremea cînd OUG 13 nu dezincriminase legiferarea în interesul unei părţi private chiar dacă aveai o legătură cu aceasta, deci te aflai în conflict de interese, parlamentarul Iordache, cu ajutorul unor colegi din PSD şi PNL, a promovat în 2013 o lege comandată de însuşi plătitorul lui şi beneficiarul legii, Mihai Vlasov, de care fusese plătit cu 115.000 euro.

Florin Iordache a fost o alegere proastă pentru Ministrul Justiţiei. Pentru că e un recidivist în materie de legi la comanda unor penali. Nu e singurul, dar o asemenea persoană nu poate fi ministrul Justiţiei într-o ţară membră UE. Cineva are acceptă legi venite de la beneficiarii lor şi după aceea trece ordonanţe care îi amnistiază nu poate fi Ministrul Justiţiei. Mai jos, probele.

Vezi mai multe