România Curată

Deşi au fost modernizate codurile şi justiţia este punctul central al Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) auzim mereu că independenţa ei este în grav pericol şi trebuie apărată sau salvgardată. Şefului statului i se cere, adesea imperios, să organizeze un referendum pe tema „justiţiei”.

„Timpul productiv e unul în care nu ne mai autosabotăm, o lăsăm baltă şi cu «pentru că putem» şi cu pîra externă, nu ne mai stricăm singuri ratingul de ţară, şi agreăm un viitor al anticorupţiei consensual, fără demiteri, revocări şi arestări azi, în care să salvgardăm drepturile tuturor şi construim o tranziţie de la anticorupţia represivă la reforma statului – servicii, fisc, audit, investiţii, tot ce amînăm de atîta vreme”

Nu are cum să iasă o clasă politică alternativă dacă trebuie să treacă prin filtrul statului paralel, ca la orice piaţă intervenţia distruge competitivitatea. O să mai stăm 20 de ani să înlocuim pe PSD cu alternative fabricate în laboratoarele lor de PR, în loc să fie culese de unde s-au luat voturi, adică din piaţă.

Vezi mai multe