Răzvan Vasile

Matematician; Scriitor

Pînă acum tot mai era o speranţă, că poate vor da înapoi, că poate se vor abroga ordonanţele. Atît infractorul de Dragnea cît şi marioneta de Grindeanu au fost expliciţi în continuarea războiului pe care l-au început cu Justiţia. Cei 300.000 de oameni ieşiţi în stradă sunt nişte neplăceri trecătoare în opinia lor. Cu atît mai mult cu cît, dacă vor persista cu protestele, se vor găsi nişte golani care să scoată de plăcere dinţii protestatarilor.

Cu licheaua asta trebuie să fii atent şi să citeşti printre rânduri. Parafrazînd discursul său, „Eu nu vreau să avem un milion de oameni în stradă, dar îi voi aduce dacă pentru asta e nevoie să rămân la putere. Deocamdată nu o să-i aduc, ca să nu existe violenţe ca aseară, dar aveţi grijă că pot să-i aduc! Iar atunci o să avem violenţe când o să-i pun să vă caftească!”

Este război civil - penalii de la guvernare împotriva Justiţiei. Prin urmare, ieşiţi în stradă şi apăraţi Justiţia! Guvernul trebuie să cadă azi! Ordonanţele hoţilor nu trebuie să producă efecte, chiar de-ar fi să reformăm complet Dreptul. Aşadar, solicit avocaţilor să găsească soluţii, ca aceste ordonanţe să nu producă efecte sau, dacă produc, ele să fie limitate şi uşor de anulat. Poporul trebuie să reziste cu orice preţ!

Sunt momente în care rămîi perplex, în care oricît exerciţiu oratoric ai avea, cuvintele nu se încheagă. Asocierea protestatarilor cu minerii este halucinantă. Nu ştii dacă să plîngi sau să rîzi. Simţi că trăieşti într-o realitate derizorie. Să încerci să combaţi o asemenea comparaţie reprezintă în sine un nonsens. Sunt momente în care doar satira ne salvează de absurd, de aceea recomand excelentul articol al lui Mihnea Dumitru.

  • Răzvan Vasile a publicat un nou articol acum 14 zile

    Înainte de toate, sincere felicitări dragă Simona! Meriţi pe deplin să fii Number One, cum spun americanii. Dar acest articol nu este o scrisoare deschisă, ci reprezintă un melanj de sentimente, năzuinţe şi cugetări referitoare la cum a ajuns Simona Halep Numărul 1 în lume.

Vezi mai multe