Poftă Bună
Blog culinar
Blog culinar cu reţete tradiţionale şi moderne bine explicate.
Gătim împreună mâncăruri delicioase cu ingrediente naturale. Reţete diverse explicate pe înţelesul tuturor, reţete video uşor de urmărit. De la reţete de afumături, la torturi şi mâncăruri de post, cu pește sau cărnuri de tot felul, de la supe gustoase, la mâncăruri de dietă, aici găseşti cele mai bune reţete.
Poftă bună şi spor la gătiţi gustos şi sănătos!
Gina Bradea
Madam G :)
Articole scrise de Poftă Bună
Cine nu-şi mai aminteşte, oare, despre minunatul şerbet din copilărie? Se găsea şi-n magazine, dar cel făcut acasă, de mamele şi bunicile noastre, era şi mai bun!...
Opinii
08 feb. 2018
De Crăciun, nu e gospodar care să nu facă măcar 2-3 cârnaţi de casă. Bine, 2-3 kg măcar :) Fiecare gospodărie are reţetele ei, cu tot felul de combinaţii de condimente şi de cărnuri, cârnaţi proaspeţi, afumaţi sau uscaţi....
Opinii
13 dec. 2017
Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă...
Opinii
06 dec. 2017
Astăzi am împlinit 50 de ani. Mult, puţin, sunt tânără, bătrână? Nu ştiu, eu nu simt vârsta pe care mi-o spune buletinul.
Opinii
28 nov. 2017
O mâncare mai puţin cunoscută în estul ţării, tăieţeii cu varză fac parte din mâncărurile tradiţionale din Ardeal şi Banat. Se pot face cu varză dulce sau acră, cu tăieţei de casă sau cu paste din comerţ, de post sau de dulce....
Opinii
22 nov. 2017
Pescarii dobrogeni au un fel anume de a găti peştele: are o savoare şi o dulceaţă, absolşut incredibilă. Nu ştiu ce face ca mâncărurile dobrogene să aibă gustul acela. Să fie apă de Dunăre, aerul, pământul, oamenii?...
Opinii
16 nov. 2017
Mereu se învecheşte pâinea, găsim felii sau chiar pâini întregi pe care mofturoşii noştri nu mai vor să le mănânce. Şi prin frigider mai rămân un colţ de brânză sau salam, un ardei şi 2-3 roşii care se plictisesc nebăgate-n seamă.
Opinii
07 nov. 2017
Păi să fie pe alese: supa sau ciorba, acrişoara sau dulce, de post sau cu niscaiva felioare de afumătura sau nişte jumări crocante, cu ptarunjel, leuştean sau tarhon. Başca cine vrea mai pune şi-o lingura de smântână deasupra, să fie bucuria maximă.
Opinii
25 oct. 2017
Toamna e un anotimp bogat, când se numără bobocii din coteneaţă, ştiuleţii de porumb din hambar şi borcanele de conserve din cămară :)
Opinii
13 oct. 2017
Crumble este o prăjitură cu iz anglo-irlandez, născută în timpul războiului, când toate alimentele erau raţionalizate. Aşa că gospodinele se străduiau să gătească ceva gustos, dar cu ingrediente puţine şi fără gătit îndelungat.
Opinii
06 oct. 2017
Toamna şi iarna, în zilele reci, când vii acasă şi miroase-a scorţişoară şi a „ceva bun“ parcă e Raiul pe pământ :) Mereu mă gândesc la zilele ploioase sau friguroase şi la mirosul de scorţişoară şi prăjituri cu nucă.
Opinii
18 sept. 2017
Unul dintre cele mai îndrăgite dulciuri de bucătărie sau dulciuri ale copilăriei, este Budincă de macaroane cu brânză dulce şi stafide. Cred că nu este copil care să nu-şi amintească de mirosul îmbietor, de bucuria şi nerăbdarea cu care se aştepta câ...
Opinii
11 sept. 2017
A venit toamna şi acum pieţele şi grădinile sunt pline de vinete, roşii şi ardei. Păi n-ar fi păcat, oare, să nu profităm de acest corn al abundenţei?
Opinii
07 sept. 2017
Cel mai bun magiun de prune fără zahăr (majun, liptar, silvoita) se face din prune gâtuite, mari, dulci, prune din genul Stanley sau bistriţene.
Opinii
04 sept. 2017
Se coc prunele de toate formele şi de toate mărimile, prune galbene, roşii, brumării, vineţii, mai dulci sau mai acrişoare, mai parfumate sau mai puţin...
Opinii
31 aug. 2017
Ciorba de peşte are rosturile ei, secrete pe care doar dobrogenii le ştiu. Pământul acela dintre Dunăre şi mare este un tărâm magic, unde convieţuiesc paşnic multe seminţii, într-o armonie pe care nu o vei întâlni nicăieri în altă parte.
Opinii
28 aug. 2017
Cum să nu facem salată de vinete acum, cu vinete dulci coapte la soare? În luna august sunt cele mai bune vinete pentru zacuscă sau salată, sunt dulci, moi, pufoase, fără multe seminţe. Acum e momentul să ne bucurăm din plin, să gătim vinetele în zec...
Opinii
25 aug. 2017
Să profităm de legumele şi verdeţurile proaspete, naturale de grădină şi să pregătim şi câteva borcane cu zarzavat de supă-ciorbă pentru iarnă. E plin de vitamine şi iarna putem găti mâncăruri la fel de gustoase ca vara sau toamna.
Opinii
21 aug. 2017
Ghiveciul este genul de reţetă care te ajută să aduni toate legumele din cămară şi frigider şi, fără multă muncă, să obţii ceva delicios: un curcubeu de arome, texturi şi culori.
Opinii
17 aug. 2017
Fiecare gospodină se laudă cu nişte reţete delicioase, cele mai bune din lume. Aşa este, toate sunt delicioase, mai ales când sunt făcute acasă, cu mâna ta, cu ingrediente proaspete şi de calitate.
Opinii
14 aug. 2017
Care-i mai român: românul din România sau românul din diaspora? Şi care-i mai mârlan şi mai needucat, mai cu aere şi fiţe de 2 lei: românul din România sau românul din diaspora? Hai să discutăm sincer, cu cărţile pe faţă!
Opinii
13 aug. 2017
Cea mai bună salată de murături asortate la rece este această reţetă, pe care o fac de peste 30 de ani. Fără sterilizare, fără multă muncă, legumele rămân tari, crocante, iar amestecul de legume are o savoare incredibilă.
Opinii
11 aug. 2017
Care sunt ingredientele folosite, care e originea şi povestea acestei reţete? Originile acestei reţete sunt incerte, nu se ştie exact cine şi când a creat reţetă de paste carbonara. Se presupune că este o reţetă originară din zona Lazio, mai precis R...
Opinii
07 aug. 2017
Cum se fac cei mai gustoşi şi mai crocanţi castraveţi şi dovlecei în oţet pentru iarnă? O să vă dau o reţetă de familie, care vă ajută să obţineţi nişte murături absolut delicioase. Rezistă şi 3 ani, chiar şi în cămara de la bloc.
Opinii
04 aug. 2017