Paul Stan

Jurnalist

Au fost invitaţi de diriginte să-i informeze în privinţa calendarului admiterii cu tot ceea ce prevede acesta prin reglementările Ministerului Educaţiei. După prelucrarea documentului, semnarea procesului verbal şi părăsirea sălii de către diriginte, părinţii elevilor au trecut la cel mai important subiect care-i interesa pe majoritatea şi nu le dădea linişte de mai multe săptămâni.

De ce să se mai complice edilii noştri bravi, renunţă la fondurile europene să nu aibă necazuri şi preferă banii de la buget. Evită necazurile şi lucrează cum le plouă interesele, cer şi suplimentează cu bani publici diversele proiecte bugetofage. Uneori, „investiţiile” acestea din care se fură la greu, sunt deranjate de nenorociţii de la DNA, însă această problemă pare că va deveni de domeniul trecutului .

După cum se desfăşoară lucrurile în politica actuală românească, avem de-a face cu un program de diversiuni premeditat, în ciuda acţiunilor protestatare ale străzii. Program de diversiuni cu încercări de legiferări în Parlament, completat de atacuri asupra Justiţiei şi Statului de drept, care poate duce România în sens contrar principiilor enunţate în actualul program de guvernare.

Guvernanţii nu fac o radiografie precisă, nu pun un diagnostic corect şi nu tratează cum trebuie această realitate rurală. Altfel, cum să pui în programul de guvernare, să dai reglementări şi să cheltui bani pentru alocarea de ambulanţe unor localităţi care n-au nici măcar un doctor, un cabinet medical şi unde singura asistenţă medicală este asigurată de ambulanţele de urgenţă?

În detrimentul copiilor, tinerilor, al societăţii şi al viitorului acestei ţări.Când nu ai o programă echilibrată şi performantă corespunzătoare cerinţelor actuale. Când nu asiguri fondurile suficiente desfăşurării unui proces educativ normal, nu asiguri şanse egale tuturor copiilor.Când multe şcoli, chiar şi din mediul urban, inclusiv din Bucureşti, se confruntă cu invazii de păduchi şi diverse epidemii.

Vezi mai multe