Marian Oancea

Doctorand Ştiinţe Politice

În 4 zile punem punctul final unei nuvele cu final neaşteptat. 2017! Sau am terminat de văzut o dramă cu scor de maxim 5 pe IMDB. Cel puţin aşa am perceput eu anul care se încheie. Un an care promitea multe, însă, în final, s-a dovedit a fi un an eşuat.

 • Marian Oancea a citit acum 19 zile

  Drama lui Dumitru Neculai, bătrânul bătut crunt într-un pasaj din Braşov, de către doi tineri, a general un val de emoţie, astfel că un medic, Vasi Rădulescu, a anunţat că a reuşit să strângă aproximativ 90.000 de lei pentru victimă. Până în prezent nu se cunosc prea multe amănunte despre Neculai, care nu are nici acte de identitate.

 • Marian Oancea a citit acum 25 zile

  Nimeni de unul singur nu va putea să schimbe în bine toate lucrurile care nu funcţionează în România. Nu o mână de oameni şi nici măcar câteva zeci de profesionişti nu vor putea să rezolve problema ineficienţei administraţiei publice. Nici calitatea clasei politice, nici problemele legate de corupţie, nici nesimţirea agresivă a celor de la putere nu sunt uşor de schimbat chiar dacă vom fi câteva sute sau câteva mii.

 • Marian Oancea a publicat un nou articol acum 25 zile

  1 milion de automobile pe 200.000 de locuri de parcare. Citeam acum câteva luni, într-un ziar naţional românesc, despre situaţia parcărilor din Bucureşti. Nu ştiu dacă mai avem nevoie de statistici. Situaţia poate fi observată cu ochiul liber: maşinile nu mai încap în Bucureşti!

 • Marian Oancea a citit acum 2 luni

  Mă văd nevoit să atrag din nou atenţia asupra unui fapt pe care l-am semnalat şi din poziţia de ministru al Culturii. Ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri din 1918, an în care ar trebui să onorăm memoria celor ce au contribuit la realizarea idealului naţional. Şi totuşi, pe mulţi dintre cei care în urmă cu un secol au îndeplinit cu succes cel mai important obiectiv naţional, pare că i-am uitat.

Vezi mai multe