Lulea Marius Dorin

Preşedinte CCIE, membră P.U. Acţiunea 2012

Instanţele de judecată din România au anulat Hotărârea de Guvern prin care Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş trebuie să realizeze o secţie în limba maghiară. Învăţământul în limba română este un drept care permite tuturor cetăţenilor statului român să aibe şanse egale.

Acţiunea 2012 a lansat astăzi campania Aducem Basarabia Acasă! Peste 1000 de voluntari din România vor strânge în trei luni 200 000 de semnături care au drept scop promovarea unei legi cu privire la repunerea în drepturi a românilor basarabeni.Este vorba de un pachet de legi venit din societatea civilă pentru a pregăti Unirea celor două state româneşti.

 • Lulea Marius Dorin a publicat un nou articol acum 4 zile

  Unioniştii adevăraţi nu-i critică pe cei care construiesc, chiar dacă o fac prost, ci încearcă să o realizeze mai bine decât ei. De 10 ani s-a mers cu această abordare şi doar aşa am reuşit să scoatem din zona gri a dezbaterii publice acest subiect de importanţă vitală pentru societatea românească şi să o aducem în prim-plan.

 • Lulea Marius Dorin a citit acum 4 zile

  Când, în 1987, Academia Ungară a editat acel ridicol „tratat“ de Istoria Transilvaniei, plin de dezinformări şi de interpretări tendenţioase, regimul comunist, în loc să răspundă, la rândul său, cu un tratat academic mai solid decât prostiile de la Budapesta, a editat lucrarea propagandistică Transilvania, pământ românesc, sub redacţia savantului de renume mondial... Ilie Ceauşescu.

 • Lulea Marius Dorin a publicat un nou articol acum 11 zile

  Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a încercat să facă o paralelă între referendumul pentru Unire, ce urmează a se organiza în perioada următoare, şi cel realizat în regiunea Crimeea şi prin care s-a justificat alipirea regiunii ucrainiene la Federaţia Rusă. Însă între cele două nu se poate face o paralelă deoarece în primul caz vorbim de respectarea dreptului internaţional, în timp ce în cel de al doilea e vorba de încălcarea lui.

 • Lulea Marius Dorin a publicat un nou articol acum 22 zile
 • Lulea Marius Dorin a publicat un nou articol acum 26 zile

  Puzderii de „teorii geopolitice“ despre vizita Patriarhului Kiril al Rusiei: încercare diversionistă a Federaţiei Ruse de a deturna România de pe calea afirmării Europene. „Specialiştii“ s-au întrecut în a ne explica de ce vizita este mai mult decât ceea ce pare, când în realitate ea este chiar ceea ce se vede: o colaborare dogmatică între două biserici ortodoxe.

 • Lulea Marius Dorin a publicat un nou articol luna trecuta
 • Lulea Marius Dorin a citit luna trecuta
 • Lulea Marius Dorin a publicat un nou articol luna trecuta
Vezi mai multe