Geopolitics.ro

Portal de analize geopolitice

„Celor care afirmă în septembrie 2015 că statele din Golf nu ajută refugiaţii din Siria, le-aş recomanda o mai bună informare şi înţelepciune în formularea opiniilor. Face parte din politica externă a Statelor din Golf să urmărească evenimentele din lumea arabă şi să încerce atenuarea conflictelor şi eliminarea extremismului.”, este de părere Marcela Ganea, reprezentant local al agenţiei de presă a Emiratelor Arabe Unite.

Prunariu a participat în luna iulie la Simpozionul Ştiinţific IAA-2015 al Academiei Internaţionale de Astronautică intitulat „Oameni în Spaţiu“ (Humans in Space) de la Praga şi a moderat una dintre secţiuni. S-a vorbit despre „rezultatul studiilor care urmăresc pregătirea corespunzătoare a zborului, dar şi modificările psihologice şi fiziologice din organismul astronauţilor în timpul acestui tip de zbor interplanetar”.

„Emiratele Arabe Unite au depus cerere pentru a adera la UN COPUOS (Comitetul Naţiunilor Unite pentru Utilizarea Spaţiului în Scopuri Paşnice) şi mă bucur că voi coopera cu EAU în cadrul acestui comitet”, a declarat Dumitru Prunariu în timpul participării la Forumul pe Probleme de Spaţiu şi Sateliţi care a avut loc la Abu Dhabi  în perioada  25-27 mai 2015.

Pericolul pe care îl prezintă asteroizii este subestimat de publicul larg, din cauza lipsei de informaţii din spaţiul public. Oamenii de ştiinţă şi astronauţii fac eforturi de identificare, inventariere şi concepere de metode ştiinţifice pentru devierea lor. Ei atrag atenţia că aceste obiecte naturale pot distruge Pământul dacă au diametrul mai mare de 400 de metri şi cad pe planeta noastră.