Deutsche Welle

TRANSCRIPT: Simţindu-se nu de azi, de ieri, cu mai multe muşte pe căciulă, una din ele fiind derapajul major, antioccidental, al USL din vara anului 2012, Victor Ponta nu vine la Berlin cu mâna goală. Printre darurile celui spăşit pare a fi promisiunea abandonării opţiunii pro-ruseşti din epoca Marga şi a reancorării ferme a ţării în sfera de interese occidentală.

TRANSCRIPT: A devenit bon marché să condamni Europa. E la modă s-o critici pentru criză, pentru austeritate, pentru susţinerea lui Băsescu, pentru insensibilitate faţă de puciştii USL-işti şi Antenele lor. Să-i regreţi birocraţia, să înfierezi micimea de spirit a funcţionărimii ei, să te îngrozeşti de corectitudinea politică a elitei europene, care, din ură de sine, pare hotărâtă să-şi mutileze propriile tradiţii, să-şi distrugă propriile valori.

TRANSCRIPT: S-a vorbit mult şi insistent despre posibila ruptură a USL. Că mărul acestui nou, virtual, război troian, mutat pe malul Dâmboviţei s-ar putea să fi fost ex-ziaristul şi ex-delatorul securităţii, Sorin Roşca Stănescu, omul obsedat de „servicii”, pare la fel de întâmplător ca fructul ales spre a o tenta pe Eva

Decenii la rând s-a întreţinut în Germania reunificată mitul potrivit căruia ţara ar fi avut o problemă teroristă doar la stânga spectrului politic. Spre deosebire de revoluţia comunistă, neonazismul violent, care comisese vărsări de sânge xenofobe imediat după căderea zidului Berlinului, fusese cotat ca o problemă neplăcută, dar controlabilă.

Vezi mai multe