Cristian Unteanu

Jurnalist

Posterul pe care l-am primit pe Facebook de la un bun prieten, preocupat de organizarea exemplară a Crăciunului în cea mai pură tradiţie românească, sintetizează o formulă exemplară de rezistenţă a noastră în faţa adversităţii.

La graniţa cu Siria apar bateriile de rachete interceptoare PATRIOT, cel mai sigur semn că un conflict regional este pe cale să izbucnească. Pare să se deseneze din ce în ce mai clar un scenariu asemănător Irakului, născut din acelaşi pachet iniţial de bune intenţii şi foarte posibil a se termina într-un război civil latent ca în Irak sau, previzibil, în Afganistan după retragerea trupelor coaliţiei până la finele anului 2014.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 17 ore

  Informaţia pe care v-am dat-o ieri s-a confirmat: americanii dau înapoi şi abandonează frontul european al unui potenţial război comercial, perspectivă anunţată belicos de Donald Trump, care anunţa pe 8 martie o suprataxare a importurilor americane de oţel şi aluminiu din ţările UE în scopul protejării propriilor producători.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 2 zile
 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 3 zile

  Să ne întoarcem cu 100 de ani în urmă. În acel moment, geograful britanic Halford John Mackinder sintetiza teoria sa privind „Heartland“ care avea să influenţeze decisiv şcoli succesive de politicieni, avea să modeleze viziunea despre lume a unor lideri politici şi militari şi, după cum se vede, rămâne în continuare actuală în ceea ce este acum bătălia uriaşă pentru remodelarea hărţii de putere a lumii.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 4 zile

  Într-un discurs ţinut ieri la Ankara, doar la o zi după intrarea trupelor turce în Afrin, oraşul din nord-estul Siriei considerat a fi drept centrul puterii militanţilor kurzi din Armata de Protecţie a Poporului, Erdogan anunţă că operaţiunile militare vor continua având acum ca ţintă întreaga zonă de nord a Siriei, aşa-numitul coridor care cuprinde oraşele Manbij, Ayn al-Arab, Tell Abyad, Ras al-Ayn şi Qamishli.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 6 zile

  Odată cu realegerea lui Vladimir Putin, este completat careul de reprezentanţi ai super-puterilor care, în perioada următoare, vor intra în procesul final care va produce redesenarea hărţii globale de forţă şi influenţe, reîmpărţindu-le pentru o perioadă rezonabilă de timp, după modelul Ialta.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 8 zile

  Suntem deja într-o nouă etapă, cu mult mai periculoasă, a Noului Război Rece? Cu siguranţă că da, mărturie documentul semnat de liderii SUA, Franţei, Germaniei şi Mariii Britanii.  Este condamnată în termenii cei mai fermi implicarea Rusiei pentru atacul produs, pe teritoriul britanic, împotriva unui fostv agent de informaţii rus.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 9 zile

  Decizia premierului britanic de a expulza 23 de diplomaţi ruşi identificaţi drept „agenţi de informaţii nedeclaraţi“ este primul pas din ce se anunţă a fi un şir de măsuri severe de retorsiune pentru tentativa de asasinare, pe teritoriu britanic, a fostului ofiţer GRU Serghei Skripal şi a fiicei acestuia.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 11 zile
Vezi mai multe