Cristian Unteanu

Jurnalist

Ciudat sau nu, semnificativ sau nu pentru cine şi ce suntem, la noi la ţară, când baba dădea de pomană, zicea că l-a "omenit" pe nefericitul respectiv. Adică, din pedepsitul sorţii, prin gestul milei creştine, l-a ridicat la nivelul de om întreg, recunoscându-i statutul de egalitate promovat de creştinism în toată istoria sa.

Posterul pe care l-am primit pe Facebook de la un bun prieten, preocupat de organizarea exemplară a Crăciunului în cea mai pură tradiţie românească, sintetizează o formulă exemplară de rezistenţă a noastră în faţa adversităţii.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 3 ore

  În ciuda presiunilor internaţionale, ignorând cererile venite de la americani, de la ţări mebre ale UE, din Turcia, din Iran, nesocotind decizia Curţii Constituţionale din Irak care a declarat referendumul ilegal, kurzii sunt decişi să iasă la vot pentru ceea ce ar putea fi decizia de a susţine apariţia unui stat kurd, independent şi suveran care să cuprindă teritoriul actual al Kurdistanului irakian, dar şi toate zonele populate de kurzi în Irak

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 2 zile
 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 3 zile
 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 4 zile

  Mâine, 21 septembrie, ar trebui să fie sărbătorită Ziua Mondială a Păcii. Dar acum, în momentul în care liderii lumii vorbesc din ce în ce mai deschis despre perspectiva iminentă a unui război care s-ar putea să se termine cu un cataclism nuclear major, se mai poate întrevedea o speranţă?

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 5 zile

  Ineficienţa actuală a organizaţiei mondiale ţine, oare, doar de un prost management care a permis multiplicarea structurilor sale birocratice la o dimensiune greu de imaginat?

 • Cristian Unteanu a citit acum 6 zile

  Premierul sârb Ana Brnabici, care a recunoscut în mod public că este lesbiană, a participat duminică la Gay Pride, la Belgrad, o defilare sub un important dispozitiv de securitate al poliţiei, la şapte ani după violenţe homofobe ce s-au soldat atunci cu peste 100 de răniţi, relatează AFP.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 6 zile

  Pentru prima oară în spaţiul Balcanilor am avut, ieri, un eveniment cu o certă şi foarte importantă încărcătură simbolică. La nivel politic, societal şi mesaj absolut novator către exterior: doamna Ana Brnabic, Prim Ministru al Serbiei din luna iunie, o persoană în vârstă de 41 de ani şi care-şi afişează în mod deschis şi fără nici un fel de complexe opţiunea sa lesbiană, a participat la Gay Pride Parade de la Belgrad.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 10 zile

  Asta pare să se întâmple acum în cazul în care propunerile din noul Plan Juncker, cel prezentat ieri la Strasbourg, vor începe să fie cu adevărat implementate. Sunt aici câteva elemente de consolidare şi centralizare a proiectului european, de mult anunţate ca fiind dorite de grupul de state din „nucleul dur“ în ideea de a oferi din ce în ce mai multă putere reală şi instrumente concrete de acţiune structurilor instituţionale europene.

Vezi mai multe