Cristian Roşu

Consultant în comunicare şi relaţii publice

Facebook s-a dezvoltat cu mult peste cele mai optimiste aşteptări ale creatorilor săi. În acest moment, reţeaua are peste două miliarde de utilizatori, iar compania este printre cele mai profitabile din lume. Anii 2016 şi 2017, deşi au adus creşteri spectaculoase ale numărului de utilizatori şi multe miliarde în conturile companiei, au arătat pentru prima dată nişte vulnerabilităţi insurmontabile ale reţelei.

În mai puţin de 20 de ani, Vladimir Putin a reuşit să se identifice cu Rusia. Acesta a avut o ascensiune fulminantă, din funcţia de viceprimar al Sankt Petersburgului la cea de premier, apoi preşedinte interimar şi începând cu anul 2000 preşedinte ales al Federaţiei Ruse. Pe 18 martie Vladimir Putin va participa pentru a patra oară la alegerile prezidenţiale.

Protestele din Piaţa Universităţii, din 1990, au reprezentat naşterea societăţii civile româneşti. Atunci a apărut discursul radical anti-comunist, care este exprimat şi astăzi de o parte importantă a elitei. Deşi învinşi atunci, „golanii“ din anii ’90 au reuşit să creeze o mitologie şi o cultură a protestului.

Vezi mai multe