Braşovul, succes nebun la Târgul de Crăciun de la Nurnberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La târgul din Nurnberg, orice persoană se transformă în copil
La târgul din Nurnberg, orice persoană se transformă în copil

Zilnic, în jur de 80.000 de persoane din toată lumea vizitează târgul la care şi Braşovul are un stand. Târgul de Crăciun de la Nurnberg este unul dintre cele mai mari din lume şi, cu siguranţă,  cel mai vechi, prima ediţie fiind organizată în anul 1628.

După ce nemţii au organizat sub Tâmba un Târg de Crăciun identic cu cel de la Nurnberg, ne-au invitat şi pe noi să vedem originalul.

Braşovul e prezent cu un stand de la care vizitatorii pot cumpăra vin şi ţuică fiartă  sau sărmăluţe cu smântână servite în boluri de lut.

Aproape zilnic se epuizează stocul de ţuică fiartă şi sarmale. Şi pliantele de prezentare a Braşovului şi a României sunt la mare căutare", spune Valeria Biederer, vânzătoare la „Casa Braşov".  

Dar marea atracţie a standului braşovean sunt cei câţiva artişti populari care interpretează cântece şi dansuri populare româneşti.

250 de căsuţe

Târgul de Crăciun de la Nurnberg este cu siguranţă locul în care orice persoană se transformă, pentru câteva ore, într-un copil.

Cele peste un milion de becuri şi cele peste 250 de căsuţe din lemn, identice, din care poţi cumpără aproape orice cadou, te fascinează încă de la intrare.

Muzica de fanfară sau din difuzoare se aude neîncetat, fără a deveni deranjantă, completând atmosfera de vis.

Aromele de mere coapte şi turtă dulce te duc cu gândul la copilărie, iar miresmele de vin fiert şi cârnăciori fripţi te ispitesc de la distanţă.

image

De toate, pentru toţi

Nu vezi un om care să nu aibă în mână o cană de vin fiert. Chiar şi pentru copii există vin fiert fără alcool. O cană costă în jur de 2-3 euro, dar face toţi banii.

În plus, trebuie să plătiţi cinci euro garanţie pentru vasul de porţelan din care savuraţi vinul.

Cu greu rezişti tentaţiei unei figurine de ciocolată sau turtă dulce frumos colorată.

Cu doi sau trei euro se pot cumpără zeci de feluri de ciocolată, în timp ce turta dulce pot ajunge, în funcţie de gramaj, chiar şi până la 20-30 de euro.

Nimeni nu se uită la bani, toată lumea cumpără.

image

„Imperiul" jucăriilor

Oferta de mărfuri e foarte bogată: nu găseşţi aceleaşi lucruri la două căsuţe.

Atât în porţiunea de târg, rezervată aproape exclusiv copiilor, cât şi în zona principală, există zeci de de căsuţe din care se vând jucării: din pluş, de lemn, puzzle-uri nemaivăzute sau trenuleţe.

De la alte căsuţe puteţi cumpăra  fulare, mănuşi sau căciuli, toate cu însemnele târgului sau ale Nurnbergului.

E frig năprasnic la Nurnberg în aceste zile, dar atmosfera de la Târgul de Crăciun este fierbinte"  Silviu Ştefan, corespondent ADS la Nuremberg

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite