6.500 de bucureşteni morţi la un cutremur mare - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
6.500 de bucureşteni morţi la un cutremur mare - Revista presei interne
6.500 de bucureşteni morţi la un cutremur mare - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre numărul victmelor unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, România, obsesia unui ambasador american sau Luminiţa Turcin, o campioană care trăieşte cu 1.000 RON. Printre alte subicte, s-a ales modelul statuii lui Marian Cozma, iar daltonismul se poate vindeca prin metode genetice.


6.500 de bucureşteni morţi la un cutremur mare.

Un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, similar celui din 4 martie 1977, ar pune la pământ Bucureştiul. În cazul producerii unui seism în jurul orei 21.00, 6.500 de bucureşteni şi-ar putea pierde viaţa, 16.000 ar fi răniţi grav, 10.500 - spitalizaţi, 13.000 - răniţi uşor, iar 95.000 ar rămâne captivi în clădiri sau sub dărâmături. Cifrele se regăsesc într-un proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care ar putea fi aprobat pe 25 septembrie şi care va ajuta autorităţile să intervină prompt în cazul producerii unui dezastru, scrie Evenimentul Zilei.

România, obsesia unui ambasador american. Fostul ambasador american la Bucureşti Jim Rosapepe lansează, la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, o carte optimistă până-n măduva hârtiei despre România. În „Dracula is Dead“, fostul ambasador şi soţia sa, premiata jurnalistă Sheilah Kast, merg dincolo de copiii străzii şi comunism şi descoperă o „ţară uluitoare“, care are o poveste de succes de spus lumii, anunţă Cotidianul.

S-a ales modelul statuii lui Marian Cozma.
Deşi au trecut deja mai bine de şapte luni de la uciderea cu sânge rece a handbalistului român Marian Cozma, la Veszprém (Ungaria), opinia publică maghiară urmăreşte cu interes ancheta referitoare la suspecţii crimei. Jurnalul Naţional a mers în localitatea unde şi-a găsit sfârşitul sportivul român şi a cules noi informaţii. Ce mai spun oficialităţile maghiare implicate în anchetă, ce teorii au apărut pe marginea acestui caz şi care sunt capetele de acuzare ale celor 14 persoane reţinute, mâine, într-o amplă anchetă exclusivă. Paralel cu cercetările, suporterii echipei locale de handbal şi oficialităţile clubului continuă demersurile pentru ridicarea statuii lui Marian.

Luminiţa Turcin, o campioană care trăieşte cu 1.000 RON. Luminiţa Turcin este noul star al boxului românesc, după ce a devenit campioană europeană la categoria 81 kilograme. Românca a avut un meci foarte greu în finala Europenelor din Ucraina, pe care l-a câştigat cu 2-1, în faţa turcoaicei Selma Yagci, dar meciul nu a fost mai greu decât este viaţa ei de zi cu zi din România. Pentru că şi Luminiţa, ca de altfel mai toţi sportivii români de valoare, trăiesc foarte prost, fiind plătiţi, de multe ori, cu salariul minim pe economie, anunţă Gândul.

Daltonismul se poate vindeca prin metode genetice. O echipă de cercetători americani au reuşit să vindece mai multe maimuţe adulte de daltonism şi declară că sunt foarte aproape de a găsi leacul şi pentru oamenii care suferă de această disfuncţie vizuală. Până acum, oamenii de ştiinţă nu au crezut că ar putea manipula un creier uman adult atât de mult, încât să ajungă să distingă culorile, chiar dacă s-a născut fără a putea face acest lucru. În schimb, până la acest mare succes al echipei americane, se credea că singurul lucru prin care se poate trata această boală este adăugarea, în primii ani de viaţă, a diferite tipuri de informaţii senzoriale, scrie Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite