Procurorii DNA, șocați de decizia în cazul lui Dinel Staicu
0Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat, ieri, că i-a şocat pe procurorii anticorupţie decizia prin care a fost anulată condamnarea definitivă a lui Dinel Staicu, pentru fraudarea cu peste cinci milioane de euro a Băncii Religiilor.
”Din toate analizele noatre nu există un caz care să justifice această soluţie: anularea unei hotărâri definitive. Aşteptăm motivarea instanţei şi să vedem ce e de făcut", a spus Morar, adăugând că hotărârea nu mai poată fi atacată, însă urmează a se stabilit dacă în cazul judecătorilor fapta constituie abatere disciplinară sau faptă penală.
Morar a amintit faptul că în cazul lui Staicu şase judecători au decis că acesta este vinovat pentru faptele imputabile, iar în cazul de contestaţie în anulare, motivul invocat şi în fond, şi în apel, instanţele au decis că nu există. "Dar un alt complet de curte de apel vine şi anulează", a conchis Morar, adăugând că aşteaptă soluţia Inspecţiei judiciare, informează Mediafax.
Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat cu privire la situaţia care a condus la anularea hotărârii de condamnare definitivă la şapte ani de detenţie a lui Dinel Staicu, pentru fraudarea cu peste cinci milioane de euro a Băncii Religiilor.
"Vineri, 24 februarie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele apărute în mass-media în legătură cu decizia Curţii de Apel Bucureşti de a anula executarea condamnării la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). În raport de conţinutul articolelor de presă, Serviciul de inspecţie judiciară pentru judecători urmează a efectua verificări prealabile", informează Biroul de presă al CSM.
Curtea de Apel Bucureşti a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), în care acesta a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, dispunând anularea mandatului de executare a pedepsei.